به گزارش ویکی پلاست به تقل از دنیای اقتصاد ،افت محدود دلار در بازار آزاد در شرایطی رخ داد که صرافیهای بانکی 300 تومان، نرخ فروش اسکناس آمریکایی را پایین آوردند. دیروز ساعت 3 بعدازظهر قیمت فروش دلار بر تابلوی صرافیهای بانک 27 هزار و 550 تومان بود که حدود 1/1 درصد کمتر از روز ابتدایی هفته بود.
به باور برخی تحلیلگران، افت سنگینتر دلار در بازار صرافیهای بانکی نسبت به بازار آزاد نشانگر آن است که بازارساز به دنبال هدایت اسکناس آمریکایی به سوی محدودههای پایینتر است.
بازارساز گویا تصمیم ندارد کانال 28 هزار تومانی را به رسمیت بشناسد و تلاش میکند که قیمت اسکناس آمریکایی به همان کانال 27 هزار تومانی بازگردد. به باور برخی معاملهگران، تصور بازارساز این است که تقاضای احتیاطی در کانال 28هزار تومانی فعال میشود، به همین دلیل قصد دارد که اجازه ماندگاری قیمت در کانال یاد شده را ندهد.
گفته میشود، اگر بازارساز بتواند قیمت دلار را در کانال 27 هزار تومان تثبیت کند، به تدریج، امیدهای صعودیهای بازار کمرنگتر خواهد شد.
در این میان، دستهای از فعالان عنوان میکنند که معاملهگران بزرگ به دلیل مداخله بازارساز به طور موقت از بازار خارج شدهاند. از نگاه آنها معاملهگران بزرگ به دنبال خرید در سطوح قیمتی پایینتر هستند. در چنین شرایطی بازارساز باید به گونهای قیمت دلار را هدایت کند که با حملات سفتهبازانه مواجه نشود. عدهای از فعالان نیز نگران هستند که بازارساز با پایین بردن بیشتر قیمت دلار صرافیهای بانکی زمینهساز ورود تقاضای آربیتراژی به بازار شود.
به عنوان مثال، در صورتی که فاصله بین قیمت دلار آزاد و صرافیهای بانکی به حدود هزار تومان برسد، افراد زیادی برای خرید از صرافیهای بانکی وارد بازار خواهند شد. آنها به ازای هر کارت ملی میتوانند2 هزار و 200دلار دریافت کنند که با توجه به اختلاف هزار تومانی، میتواند حدود 2 میلیون و 200 هزار تومان سود را نصیب آنها کند.
با این حال، عده زیادی از فعالان باور دارند که بازارساز اجازه ورود تقاضای آربیتراژی را به بازار نخواهد داد. از نگاه آنها بازارساز به دنبال کاهش آرام و کم نوسان دلار است. در این سناریو، احتمال دارد که بازارساز به دنبال بردن دلار به دامنه نوسان پیشین باشد. دلار در بیشتر شهریورماه در کانال 27 هزار تومانی نوسان کرد و مدت زیادی زیر محدوده 27 هزار و 500 تومان به سر برد.
ویکی پلاست | مرجع بازار صنعت پلاستیک
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه