چهارشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۳

زرین نپتا

وکس سیبویه تولیدکننده وکس های دوقطبی و ناقطبی pe و pp

بسپار تجارت آسیا؛ تأمین کننده مواد اولیه پلاستیک و پلیمر و محصولات پتروشیمی

رییس اسبق کانون صرافان: نباید جلوی بالا رفتن نرخ ارز گرفته شود
رییس اسبق کانون صرافان معتقد است: بانک مرکزی و دولت جدید باید با تک نرخی کردن ارز و برچیدن انواع قیمت‌های غیرواقعی و رانتی و بازارهایی غیر از بازار آزاد، اجازه هر چه بیشتر رقابتی‌تر شدن را به بازار ارز بدهند.

به گزارش ویکی پلاست به نقل از خبرآنلاین، علی‌اصغر سمیعی در یادداشتی نوشت: با توجه به تفاوت بیش از ۳۰ درصدی نرخ تورم در کشور ما و کشورهای حوزه دلار حتی با فرض حل شدن مشکلات سیاسی و آزاد شدن پول های بلوکه شده ما و ایجاد درآمدهای سرشار،  باز هم تثبیت دستوری نرخ ارز برای درازمدت یا حتی میان‌مدت، نه ممکن است و نه حتی مفید.

وی افزود: هیچ‌گاه در شرایطی که نرخ تورم در کشور ما بیش از ۱۰ برابر در کشورهای حوزه دلار است نباید از بالا رفتن قیمت ارز جلوگیری شود،  فقط می‌باید مراقب بود که این افزایش قیمت همراه تلاطم و نوسان نباشد.

رییس اسبق کانون صرافان تصریح کرد: تا وقتی هیچ دلیل علمی و اقتصادی برای ریزش قیمت‌ها مشاهده نشود، نباید اجازه داده شود قیمت‌ها با دست‌کاری یا جوزدگی ریزشی شود، چون معلوم است که قیمت‌های مصنوعی و دستوری پایدار نخواهد بود.

البته نوسانات نرخ ارز ربطی به افزایش آن ندارد و هر یک دلایل جداگانه دارد. جلوگیری از نوسانات و تلاطم در بازار ارز از وظایف اصلی بانک‌های مرکزی است و اصولا بانک‌های مرکزی سه وظیفه اصلی دارند؛ اول کنترل نرخ تورم و بهره، دوم، پایین آوردن نرخ بیکاری و سوم، جلوگیری از نوسانات و ثبات قیمت‌ها.

بنابراین وقتی اتفاقات مثبت و منفی سیاسی رخ می‌دهد، مدیران و مسوولان اقتصادی کشورنباید اجازه دهند که بازار گرفتار تلاطمات و نوسانات ویرانگر شود.

به نظر حقیر از مهمترین مشکلاتی که در اقتصاد کشور و به تبع آن در حوزه ارز با آن روبرو هستیم، غیرواقعی بودن قیمت‌ها و چند نرخی بودن‌ها است و اختصاصا در حوزه ارز باید به محدودیت‌هایی هم که برای صرافان دارای مجوز به خصوص صرافان کم سرمایه ایجاد شده، اشاره کنم. این محدودیت‌ها باعث می‌شود که تجار واردکننده هم برای تهیه ارز دچار مشکل باشند و از سوی دیگر، بازرگانان صادرکننده هم برای فروش ارز خود آزاد نبوده و گرفتار اجبارها و تحمیلات باشند که برخی از آنها را از حوزه صادرات فراری می‌دهد.

به نظر حقیر، بهتر است بانک مرکزی و دولت جدید با تک نرخی کردن ارز و برچیدن انواع قیمت‌های غیرواقعی و رانتی و بازارهایی غیر از بازار آزاد، اجازه هر چه بیشتر رقابتی ‌تر شدن را به بازار ارز بدهند و خودشان وظیفه نظارت را به عهده بگیرند و دخالت در بازار را فقط در زمانی انجام دهند که عواملی یا کسانی با سرمایه‌های بزرگ بخواهند به طور مصنوعی بازار را تحت تاثیر نوسانات و تلاطمات مخرب قرار دهند.

ناگفته نماند، با توجه به تفاوت بیش از ۳۰ درصدی نرخ تورم در کشور ما و کشورهای حوزه دلار حتی با فرض حل شدن مشکلات سیاسی و آزاد شدن پول های بلوکه شده ما و ایجاد درآمدهای سرشار، باز هم  تثبیت دستوری نرخ ارز برای درازمدت یا حتی میان‌مدت، نه ممکن است و نه حتی مفید، و هیچ‌گاه در شرایطی که نرخ تورم در کشور ما بیش از ۱۰ برابر در کشورهای حوزه دلار است نباید از بالا رفتن قیمت ارز جلوگیری شود، و فقط می‌باید مراقب بود که این افزایش قیمت همراه تلاطم و نوسان نباشد و تا وقتی هیچ دلیل علمی و اقتصادی برای ریزش قیمت‌ها مشاهده نشود، نباید اجازه داده شود قیمت‌ها با دستکاری یا جوزدگی  ریزشی شود. چون معلوم است که قیمت‌های مصنوعی و دستوری پایدار نخواهد بود.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟ بلی خیر
امتیاز مطلب: 100%

تبلیغات در ویکی پلاست

دیدگاه خود را بنویسید

فرستادن دیدگاه

پربازدیدترین شرکت ها

پربازدیدترین محصولات

ویدیوهای آموزشی

همه حقوق این سایت متعلق به ویکی پلاست است طراحی و اجرا: نگاه حرفه ای
قیمت بازار اشتراک قیمت کانال تلگرام تبلیغات
کامپاندهای پلی‌کربنات: نسوز، الیاف‌دار، رنگی و PC/ABS قیمت بازار قیمت جهانی تلگرام واتس اپ تبلیغات
ویکی پلاست
سلام خوش اومدید
ویکی پلاست، خرید و فروش مواد اولیه نداره
چطور می تونم کمک‌تون کنم؟