چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳

نمایشگاه پلاستیک | استانبول تویاپ ترکیه

زرین نپتا

وکس سیبویه تولیدکننده وکس های دوقطبی و ناقطبی pe و pp

بسپار تجارت آسیا؛ تأمین کننده مواد اولیه پلاستیک و پلیمر و محصولات پتروشیمی

تحلیل بازار
۶ آذر ۱۳۹۹ 0 1104

گزارش بازار محصولات پتروشیمی؛ هفته اول آذر 1399

بازار مواد پتروشیمی هم کرونا گرفته؟

بازار مواد پتروشیمی هم کرونا گرفته؟
حتی شارژ سهمیه ها در هفته اول ماه هم نتوانست جان تازه ای به معاملات بدهد و جمع محصولات پلیمری معامله شده‌ی این هفته در بورس کالا، تنها 46 هزار و 580 تن شد! موتور افزایش معاملات در هفته بعد روشن می شود؟

به گزارش ویکی پلاست، روند نزولی قیمت دلار، همچنان خریداران محصولات پلیمری را به احتیاط بیشتر دعوت می کند. نه پایین آمدن قیمت های پایه، نه شارژ سهمیه ها در اول ماه و نه تغییراتی که در میزان خرید از بهین یاب کالاها در 20 آبان انجام گرفت، نتوانست انگیزه خریداران را بیدار کند و به رغم افزایش عرضه ها تا بیش از 85 هزار تن، ولی فقط 54.3 درصد عرضه ها، این هفته معامله شد.

حتی برای تحریک تقاضا، در قیمت های پایه‌ی یکشنبه، برای برخی کالاها، تخفیف هایی هم منظور شد، ولی همه اقدامات و تصمیمات، موفق به تحرک بازار نبود.

از 85,723 تن عرضه های این هفته، 46,580 تن معامله انجام شد که نسبت به هفته‌ی پایانی آبان، 6.3 درصد رشد داشت. میانگین هفتگی معاملات امسال، 64,815 تن است و نسبت معاملات هفته‌ی اول آذر به میانگین هفتگی معاملات امسال، 28.1 درصد کاهش را نشان می‌دهد.

به عوامل بالا، باید قرنطینه‌ی دو هفته‌ای که از ابتدای آذرماه آغاز شده را نیز اضافه کرد. قرنطینه‌ای که فروشگاه‌ها را به تعطیلی کشاند و یکی از مبادی تقاضا برای تولیدکنندگان را تا مدتی، از دسترس خارج کرد.

شاید تنها عامل جدی برای افزایش معاملات در هفته‌های پیش رو، افزایش قیمت خوراک و محصولات پتروشیمی باشد. با انتشار اخباری از تأیید واکسن‌های جدید و امیدواری بازارهای جهانی به کنترل یا پایان همه‌گیری کرونا، قیمت نفت، مرز 48 دلار را پشت سر گذاشته و با پیش‌خبرهای رسیده از قیمت های جهانی، افزایش قیمت خوراک و قیمت محصولات جهانی پتروشیمی، دور از انتظار نیست.

بالاخره دلار نیمایی نزولی شد و در قیمت های پایه‌ی این هفته 112 تومان کاهش یافت. نه در قیمت های پایه‌ی این هفته، که حتی پس از آن هم، دلار نیمایی در مسیر کاهش است. البته تغییر میانگین هفتگی به میانگین ماهانه، شتاب رسیدن نوسانات دلار را بسیار کُند کرده و از سوی دیگر، مشخص نیست چرا میانگین روزانه در رسیدن به دلار صرافی، اینقدر احتیار می کند.

دلار صرافی در آخرین قیمت امروز، پنجشنبه 5 آذر، به 24,750 تومان قیمت گذاری شد. در حالی که همیشه، دلار نیمایی پایین تر از دلار صرافی بوده و در بعضی موارد تا 3 هزار تومان، زیر قیمت صرافی معامله می شد، اما با نزولی شدن دلار صرافی، آن عجله ای که در پر کردن و رسیدن دلار نیمایی به دلار صرافی دیده می شد، در بازگشت و مسیر مخالف این روند، دیده نمی شود! شاید باور کردن این عدد کمی ساخت باشد ولی بین آخرین قیمت های میانگین ماهانه دلار نیمایی و دلار صرافی، 1,201 تومان فاصله است و دلار نیمایی گران تر از دلار صرافی است!

میانگین ماهانه‌ی دلار نیمایی بالاخره از کانال 26 هزار تومان پایین آمد و آخرین قیمت آن، 25,951 تومان است. اختلاف آخرین قیمت دلار نیمایی با دلار قیمت های پایه، 63 تومان کاهش است و به نظر می رسد تا روز یکشنبه، میانگین ماهانه با دلار قیمت های پایه، کاهش بیشتری داشته باشد.

بازار در هفته بعد، احتمالا با یک دوگانه‌ی کم سابقه مواجه ‌می‌شود. ریزش دلار نیمایی در مقابل افزایش قیمت های جهانی. هر چند هنوز قیمت های جهانی محصولات پتروشیمی منتشر نشده، ولی نشانه های افزایش قیمت های جهانی، می تواند محرکی اثرگذار در روشن شدن موتور بازار و ازسرگیری رونق در خرید باشد.

مقایسه عرضه، تقاضا و معاملات هفته چهارم آبان و هفته اول آذر 1399

مقایسه هفتگی عرضه، تقاضا و معاملات محصولات پتروشیمی در بورس کالا از ابتدای امسال تا هفته اول آذر 1399

جدول مقایسه ای حجم معامله همه گروه های پلیمری در هفته چهارم آبان و هفته اول آذر 1399

میزان معاملات هفته اول آذر ماه : 46.580 تن

مقایسه فروش دلارصرافی و میانگین هفتگی دلار نیمایی از ابتدای امسال تا 6 آذر 1399

گزارش تفکیکی گروه‌های کالایی | هفته اول آذر ماه 1399

97.6 درصد عرضه های پ پ نساجی معامله شد
96.4 درصد عرضه های پ پ شیمیایی معامله شد
38.6 درصد عرضه های PVC معامله شد
100 درصد عرضه های ترفتالات بطری معامله شد
14.2 درصد عرضه های سبک فیلم معامله شد
33 درصد عرضه های سنگین اکستروژن معامله شد
39.8 درصد عرضه های سبک خطی معامله شد
19 درصد عرضه های سنگین فیلم معامله شد
23.9 درصد عرضه های سنگین بادی معامله شد
22.1 درصد عرضه های سنگین تزریقی معامله شد

 


ویکی پلاست | مرجع بازار صنعت پلاستیک

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟ بلی خیر
امتیاز مطلب: 100%

تبلیغات در ویکی پلاست

دیدگاه خود را بنویسید

فرستادن دیدگاه

پربازدیدترین شرکت ها

پربازدیدترین محصولات

ویدیوهای آموزشی

همه حقوق این سایت متعلق به ویکی پلاست است طراحی و اجرا: نگاه حرفه ای
قیمت بازار اشتراک قیمت کانال تلگرام تبلیغات
قیمت بازار قیمت جهانی تلگرام واتس اپ تبلیغات
ویکی پلاست
سلام خوش اومدید
ویکی پلاست، خرید و فروش مواد اولیه نداره
چطور می تونم کمک‌تون کنم؟