
به گزارش ویکی پلاست به نقل از همشهری، در حالی که چند روز از انتشار جدول زمانی خاموشیهای برنامهریزی شده منتشر شده اما هنوز خاموشی محسوس در کلانشهرها رخ نداده با این حال ممکن است چنین وضعیت پایدار نباشد. چرا که از یک سو وزارت نیرو مصمم است جلوی تخلیه آب پشت سدها را بگیرد تا تولید برق در نیروگاههای برقابی کاهش نیابد و از سوی دیگر نیروگاههای حرارتی که بخش عمده برق را تامین میکنند در فصل تعمیرات به سر میبرند.
همزمان تلاش مهندسان و تکنسینهای صنعت برق در سراسر کشور برای به مدارآوردن نیروگاهها ادامه دارد تا آماده مواجه به افزایش مصرف برق در تابستان داغ پیش رو شوند.
خطر در کمین ۲۴ استان تشنه
خبر مهم اینکه میزان بارش های از ابتدای سال آبی جاری (ابتدای مهر۱۴۰۳) تا ۲۲ فروردین ماه با کاهش ۳۵ درصد نسبت به دوره بلندمدت به ۱۲۹.۹ میلیمتر رسید که احتمال بروز کم آبی در برخی نقاط کشور داده شده است.
صادق ضیائیان رئیس مرکز پیشبینی سازمان هواشناسی کشور بهتازگی با اشاره به افزایش دمای یک تا ۲ درجهای نسبت به وضعیت نرمال بلندمدت در بهار و تابستان سال جاری، گفت: گرمایش جهانی ادامه دارد و ما باید با صرفهجویی در انرژی و منابع آب، سازگاری با تغییر اقلیم را جدی بگیریم.
براساس تازهترین آمار دفتراطلاعات و دادههای آب کشور، از ابتدای سال آبی جاری (ابتدای مهر۱۴۰۳) تا ۲۲ فروردین ماه در مقایسه بلندمدت ۳۵ درصد کاهش را نشان می دهد. به این ترتیب ۲۴ استان کشور با کاهش بارش نسبت به سال گذشته روبهرو بوده و استان هرمزگان با کاهش ۵۷ درصدی در صدر استان های کم بارش قرار دارند.
سیفالله آقابیگی مدیرکل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیرعامل وزارت نیرو در جلسه کارگروه انرژی با اشاره به شرایط اقلیمی و کاهش بارندگیها در سال آبی ۱۴۰۴، گفت: میزان بارشها نسبت به میانگین بلندمدت حدود ۳۷ درصد کاهشیافته است و این موضوع اثرات منفی زیادی بر منابع آب زیرزمینی و مخازن سطحی دارد.
وی افزود: وظیفه ما این است که با برنامهریزیهای دقیق و منطبق بر شرایط اقلیمی موجود، از بروز بحران در تأمین منابع آب و انرژی جلوگیری کنیم.
آمادهباش به برقابیها
مدیرکل دفتر توسعه نظامهای فنی، بهرهبرداری و دیسپاچینگ برقآبی شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت: با توجه به تشدید نشانههای تغییرات اقلیمی و کاهش بارشها در سال آبی ۱۴۰۳-۱۴۰۴، سال پیشِ رو یکی از خشکترین سالها است و با کاهش ورودی سدهای دارای نیروگاه برقآبی؛ انتظار میرفت شاهد کاهش شدید تولید برق توسط نیروگاههای برقآبی باشیم.
قی عبادی، افزود: تعمیرات واحدهای برقآبی کشور مطابق برنامهریزی صورت گرفته از مهرماه ۱۴۰۳ شروع شده است و تعمیرات سالیانه اکثر واحدها تاکنون به انجام رسیده است، تعمیرات بقیه واحدها نیز تا شروع زمان پیک انجام و آماده بهرهبرداری خواهند شد، خوشبختانه تاکنون مطابق برنامه زمانبندی پیشرفت لازم صورت گرفته است.
او افزود: در سدهای دارای نیروگاه برقآبی به ویژه حوضه سدهای زنجیرهای کارون بزرگ و همچنین با ذخیرهسازی آب در سدها و حداقل تولید در ماههای غیرپیک (متناسب با نیاز آبی پاییندست)، انتظار میرود با لحاظ افزایش راندمان نیروگاهها با بهرهبرداری در حداکثر توان و همچنین تنظیم آب و حتیالامکان تولید در زمانهای اوج بار شبکه برق در اوج مصرف تابستان سال جاری علیرغم کاهش بارشها؛ حداقل به میزان تابستان سال گذشته انرژی تولید شود.
عبادی تاکید کرد: تمامی نیروگاههای برقآبی کشور علیرغم کاهش بارندگیها و ورودی کل به مخازن سدها، به شکلی برنامهریزی شدهاند که مطابق سالهای گذشته در زمان حداکثر نیاز برق به کمک سایر نیروگاهها از جمله نیروگاههای حرارتی بیایند.
مصطفی رجبیمشهدی مدیرعامل شرکت توانیر چندی پیش اعلام کرده بود که در سال جاری به دلیل خشکسالی امکان استفاده حداکثری از ظرفیت نیروگاههای برقابی را نداریم یعنی امسال نسبت به سال گذشته تنها میتوانیم از یکسوم ظرفیت تولید برق نیروگاههای برقابی استفاده کنیم، علاوه بر آن بخشی از تعمیرات نیروگاهها که در سال گذشته به دلیل محدودیتهایی که در زمینه سوخت داشتیم به سال جاری موکول شد و اکنون باید تعمیرات اساسی صورت گیرد.
اخطار به البرزنشینان
در تازهترین رویداد معاون خدمات مشترکان و درآمد شرکت آب و فاضلاب استان البرز با بیان اینکه ۱۰ درصد مشترکان آب در البرز به دلایلی چون نشت آب و داشتن استخر یا فضای سبز اختصاصی در منزل، پرمصرف هستند؛ گفت: این مشترکان باید مصرف خود را اصلاح کنند در غیر این صورت با قطع انشعاب و اخذ تعهد کتبی مواجه خواهند شد.
علی رضایی اظهار کرد: مشترکان با بیش از ۲۲ متر مکعب مصرف آب در ماه، مشترکان بد مصرف شناخته میشوند و در صورت عدم مدیریت مصرف، در وهله اول به آنها با ارسال پیامک اخطار داده میشود و در صورتی که مصرف آنها مدیریت نشود؛ میزان آب مصرفی آنها محدود خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه قطع جریان آب مشترکان بد مصرف در ابتدا به صورت چند ساعته است، عنوان کرد: قطع جریان آب از ساعت ۹ صبح تا ۳ بعد از ظهر برای آنها اعمال میشود، اما پس از گذشت این زمان، مجددا انشعاب آنها وصل میشود. این یک تذکر برای آنهاست و اگر این بد مصرفی ادامه داشته باشد؛ منجر به قطع کامل انشعاب و اخذ تعهد کتبی و حضوری خواهد شد.
وی یادآور شد: با توجه به کمبود منابع آب، ناگزیر هستیم که این محدودیتها را برای مشترکان بد مصرف در نظر بگیریم تا آنها هم مصرف خود را بهینه و مدیریت کنند.
ویکی پلاست | مرجع بازار صنعت پلاستیک
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- توسعه پلیمر پادجم
- توسعه پلیمر پادجم
- توسعه پليمر پاد جم
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه