جمعه ۳ اسفند ۱۴۰۳

زرین نپتا

وکس سیبویه تولیدکننده وکس های دوقطبی و ناقطبی pe و pp

بسپار تجارت آسیا؛ تأمین کننده مواد اولیه پلاستیک و پلیمر و محصولات پتروشیمی

پیشخوان خبر
۲ اسفند ۱۴۰۳ 0 127

شاخص‏‏‌های کالایی صعودی شدند؛

کامودیتی‏‏‌ها زیر سایه پایان جنگ

کامودیتی‏‏‌ها زیر سایه پایان جنگ
اعمال تعرفه‏‏‌های دونالد ترامپ و تغییر سیاست‏‏‌های محرک اقتصادی چین، بازار کامودیتی‏‏‌ها را تحت‌تاثیر قرار داده است، به طوری که شاخص‏‏‌های کالایی از ابتدای سال‌جاری در مدار صعود هستند.

به گزارش ویکی پلاست به نقل از دنیای اقتصاد، میزان تقاضا برای فلزات اساسی توسط چینی‏‏‌ها افزایش یافته است و چشم‏‏‌انداز اتمام جنگ بین دو کشور روسیه و اوکراین نوید آن را می‌دهد که میزان تولید فلزاتی همچون آلومینیوم و مس افزایش یابد و در مقابل به بازار مصرف نیز افزوده شود و از این‌رو آینده بازارهای کالاهایی مثبت پیش‌بینی می‌شود.

شاخص نفت  برنت روز چهارشنبه ۱۹فوریه به بیش از ۷۶دلار به ازای هر بشکه افزایش یافت و با حمایت از ریسک‌‌‌های کوتاه‌مدت عرضه، برای سومین مرتبه به صورت متوالی افزایش قیمت را به ثبت رساند. از طرفی هوای سرد، عرضه نفت ایالات‌متحده را تهدید می‌کند و تولید داکوتای شمالی تا ۱۵۰‌هزار بشکه در روز کاهش می‌‌‌یابد.

با این حال، افزایش بیشتر قیمت نفت با کاهش جزئی خطرات ژئوپلیتیک محدود شد؛ چراکه ایالات‌متحده و روسیه درگیر مذاکرات دیپلماتیک برای پایان دادن به جنگ اوکراین هستند. مقامات ارشد ایالات‌متحده و روسیه برای مذاکره در ریاض ملاقات کردند، اما کنار گذاشتن زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، نگرانی‌ها را در مورد تاخیرهای احتمالی در دستیابی به توافق افزایش داد.

در همین حال معامله‌‌‌گران، گزارش‌‌‌های متناقض در مورد این موضوع را که آیا اوپک‌پلاس تولید را در آوریل کاهش خواهد داد یا آن را تمدید خواهد کرد، زیر نظر دارند. ترامپ در جای دیگر گفت که صادرات نفت خام شورون به ونزوئلا در دست بررسی است و بر تنش‌‌‌های جاری آمریکا و ونزوئلا تاکید می‌کند.

با توجه به اینکه شاخص GSCI بیشتر تحت‌تاثیر وضعیت جهانی نفت است، به‌عنوان معیاری برای سرمایه‌گذاری در بازارهای کالا و معیاری برای عملکرد کالا در طول زمان عمل می‌کند. این شاخص از ابتدای سال ۲۰۲۵ تاکنون حدود ۲۸.۷۳واحد معادل ۵.۲‌درصد افزایش یافته و به عبارت بهتر روند صعودی تدریجی را در پیش گرفته است.

این شاخص در ۵ آوریل سال ۲۰۲۴ به بالاترین میزان خود از ابتدای سال ۲۰۲۴ رسید و شاخص ۶۰۲.۰۱واحد به ثبت رسید، سپس روند آن کاهشی شد، به نحوی که در ۱۰سپتامبر سال گذشته به ۵۰۱.۰۲واحد رسید.

جولان فلزات اساسی در مدار رشد

شاخص CRB نشانگر تغییرات بازارهای کالاهای جهانی است که در ۱۹فوریه ۲۰۲۵ به بالاترین میزان خود طی یک‌سال گذشته رسید. به عبارت بهتر بالاترین میزان شاخص CRB در ماه فوریه ۸۱.۶۲ واحد به ثبت رسید و در تعیین شاخص CRB ‌۳۹درصد مبحث انرژی سهم دارد و ۴۱‌درصد محصولات کشاورزی در تعیین این شاخص سهیم هستند که به نوعی بیشترین تاثیرگذاری را به خود اختصاص داده است. همچنین در تعیین شاخص CBR ۷‌درصد فلزات گرانبها و ۱۳‌درصد فلزات صنعتی موثر هستند.  

بورس فلزات لندن (LME) بازار معاملات قراردادهای آتی و اختیار معامله فلزات اساسی است که یکی از ‌‌بورس‌‌‌های کالایی قدیمی در دنیا به حساب می‌‌‌آید که فلزات غیرآهنی همچون آلومینیوم، مس، سرب، نیکل، قلع و روی و فلزاتی مانند کبالت و مولیبدن و همچنین شمش فولاد در آن معامله می‌‌‌شوند.

بررسی این بازار نیز نشان می‌دهد قیمت جهانی فلزات اساسی سیر صعودی را طی می‌کند. چین به عنوان دومین اقتصاد بزرگ دنیا و همچنین بزرگ‌ترین واردکننده و صادرکننده‌‌‌ فلزات آهنی و غیر‌آهنی شناخته می‌شود.

با توجه به اینکه اقتصاد چین وارد فاز مثبت شده است و در حال اجرای سیاست‌‌‌های محرک در جهت رشد اقتصاد خود است و میزان تولید و صادرات این کشور نیز رو به رشد است، این موضوع موجب رشد تقاضای جهانی برای فلزات اساسی شده است، از این‌رو شاخص LME نیز از ابتدای سال ۲۰۲۵ در کانال افزایشی قرار گرفته است.  

در حالی که نگرانی‌ها در مورد تعرفه‌‌‌های آمریکا و عدم‌قطعیت‌‌‌های جهانی همچنان به افزایش تقاضای امن ادامه می‌دهد، قیمت طلا روز چهارشنبه ۱۹فوریه به بیش از ۲۹۳۰دلار به ازای هر اونس رسید که کمتر از رکورد ۲۹۴۰دلاری هفته گذشته بود.

ترامپ روز سه‌‌‌شنبه از برنامه‌‌‌های خود برای اعمال تعرفه‌‌‌های ۲۵درصدی خودرو، همراه با عوارض بر نیمه‌‌‌رساناها و واردات دارو خبر داد که تنش‌‌‌های تجاری را تشدید کرد. او هفته گذشته نشان داد که تعرفه‌‌‌های خودرو می‌‌‌تواند تا ۲آوریل، پس از گزارش‌‌‌های کابینه در مورد اعمال عوارض احتمالی بر واردات اعمال شود.

کاخ‌سفید در بحبوحه مذاکرات دیپلماتیک، احتمال لغو تحریم‌‌‌ها علیه روسیه را مطرح و اروپا و کی‌یف را نگران کرد. در همین حال، مری دالی، رئیس فدرال‌رزرو سان‌فرانسیسکو، پیشرفت تورم را نابرابر خواند و نیاز به ثابت نگه‌داشتن نرخ بهره را تقویت کرد که بازتاب اظهارات جنگ‌طلبانه قبلی فدرال‌رزرو بود.

در جاهای دیگر، محموله‌‌‌های طلای سنگاپور به ایالات‌متحده در ژانویه به بالاترین حد خود در سه‌سال گذشته رسید که منعکس‌کننده اختلالات در تجارت شمش و نابرابری‌‌‌های قیمتی است.

گرانی مس در پی عملکرد چینی‌‌‌ها

در بازار فلز سرخ نیز بهای مس روز چهارشنبه ۱۹فوریه پس از کاهش تقریبا ۴درصدی در هفته گذشته، در سطح ۴.۶دلار به ازای هر پوند باقی ماند؛ چراکه تلاش‌‌‌های آمریکا برای پایان دادن به جنگ بین روسیه و اوکراین احتمال بازگشت مس روسیه به بازار غرب را افزایش داده است. غرب قبلا واردات فلزات روسیه را به‌عنوان بخشی از تحریم‌‌‌های گسترده‌‌‌تر برای تهاجم مسکو به اوکراین ممنوع کرده بود.

نگرانی‌ها در مورد اعمال تعرفه‌‌‌های احتمالی از سوی ایالات‌متحده بر واردات مس نیز پس از اینکه دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا پیشنهاد کرد اجرای تعرفه‌‌‌های مس طولانی‌‌‌تر از تعرفه‌‌‌های اخیر اعلام شده بر آلومینیوم و فولاد، کاهش یافت.

در همین حال، در چین، مقامات دستور داده‌‌‌اند که به دلیل ظرفیت مازاد در این صنعت، در تولید مس محدودیت ایجاد کنند. تولید بیش از حد به افزایش واردات مس و کاهش موجودی انبارها منجر شده است؛ اگرچه شرکت‌های ذوب در تلاش برای کسب سود هستند.

همچنین بهای سنگ‌آهن با عیار ۶۲‌درصد در ماه فوریه حدود ۱۰۷دلار به ازای هر تن بود که بالاترین قیمت در بیش از چهارماه گذشته به ثبت رسید، در حالی که انتظار تقاضا از سوی مصرف‌کنندگان عمده یعنی چین بیشتر بود.

داده‌‌‌های جدید نشان می‌دهد اوراق قرضه دولتی جدید منتشرشده توسط مقامات چینی در ماه ژانویه به ۶۹۳میلیارد یوآن رسید که بیش از دوبرابر سال قبل است و نشان می‌دهد مقامات شروع به پیگیری وعده‌‌‌های قبلی برای تحریک کندی اقتصاد این کشور کرده‌‌‌اند.

علاوه بر این، گزارش‌‌‌ها نشان می‌دهند مقامات محلی فرآیند خرید ملک را از توسعه‌‌‌دهندگان آسیب‌‌‌دیده اصلی آغاز کرده‌‌‌اند که نشان‌‌‌دهنده تمایل برای کمک به بخشی بوده که در میان مصرف‌کنندگان برتر فولاد در جهان است. در همین حال، تولیدکننده عمده سنگ‌آهن BHP گفت که نشانه‌‌‌هایی از بهبود اقتصادی در چین و کاهش نرخ بهره توسط بانک‌های مرکزی جهانی در سال‌جاری به دلیل احیای تقاضا برای فلزات گرانبهاست.


ویکی پلاست | مرجع بازار صنعت پلاستیک

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟ بلی خیر
امتیاز مطلب: 0%

تبلیغات در ویکی پلاست

دیدگاه خود را بنویسید

فرستادن دیدگاه

پربازدیدترین شرکت ها

درج کارت ویزیت شرکت من

پربازدیدترین محصولات

ویدیوهای آموزشی

همه حقوق این سایت متعلق به ویکی پلاست است طراحی و اجرا: نگاه حرفه ای
قیمت بازار اشتراک قیمت کانال تلگرام تبلیغات
قیمت روز نایلکس - ایجاد اشتراک سامانه قیمت بازار قیمت جهانی تلگرام واتس اپ تبلیغات
ویکی پلاست
سلام خوش اومدید
ویکی پلاست، خرید و فروش مواد اولیه نداره
چطور می تونم کمک‌تون کنم؟