دوشنبه ۱۵ بهمن ۱۴۰۳

زرین نپتا

وکس سیبویه تولیدکننده وکس های دوقطبی و ناقطبی pe و pp

بسپار تجارت آسیا؛ تأمین کننده مواد اولیه پلاستیک و پلیمر و محصولات پتروشیمی

پیشخوان خبر
۱۵ بهمن ۱۴۰۳ 0

اعمال تعرفه‌های تجاری از سوی آمریکا، واکنش‌ها را برانگیخت؛

بازارها در جنگ تجاری

بازارها در جنگ تجاری
دونالد ترامپ که قصد داشت از ابتدای ماه فوریه تعرفه‌های تجاری را بر برخی از کالاهای وارداتی وضع کند، روز شنبه با امضای یک فرمان اجرایی، به وعده خود وفا کرد.

به گزارش ویکی پلاست به نقل از دنیای اقتصاد، این اتفاق می‌تواند سطح عمومی قیمت‌ها را تا حد چشم‌گیری افزایش داده و بر بازارهای جهان تاثیر بگذارد. در این راستا بازارهای کالا، فلزات و ارز ممکن است با نوسانات قابل توجهی مواجه شوند.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، با اعمال تعرفه‌های جدید بر کالاهای وارداتی از کانادا و مکزیک، موجب ایجاد نگرانی و خشم در میان شرکای تجاری اصلی آمریکا شد. بهانه ترامپ برای وضع تعرفه‌های تجاری، عدم تعهد دولت‌های کانادا و مکزیک نسبت به فعالیت‌های غیر‌قانونی است که از طریق مرز این کشورها صورت می‌گیرد. در پاسخ، جاستین ترودو، نخست‌وزیر کانادا‌ اعلام کرد که کشورش نیز تعرفه‌های متقابل ۲۵ درصدی بر کالاهای آمریکایی اعمال خواهد کرد. 

کارشناسان اقتصادی هشدار دادند که این جنگ تجاری باعث کاهش رشد اقتصادی و افزایش تورم در آمریکای شمالی خواهد شد و بیشترین آسیب را به مکزیک و کانادا وارد خواهد کرد. مکزیک و کانادا بیش از سه‌چهارم صادرات خود را به آمریکا ارسال می‌کنند.

طبق برآورد کارشناسان، این تعرفه‌ها موجب افزایش هزینه واردات می‌شود و احتمالا تورم آمریکا را از ۲.۶ درصد به حدود ۳.۲ درصد افزایش خواهد داد. دولت ترامپ مدعی است که تعرفه‌ها تاثیر چندانی بر تورم ندارند و صرفا درآمد دولت را افزایش خواهند داد، اما بسیاری از اقتصاددانان با این نظر مخالف‌اند.

در ادامه واکنش‌ها، سفارت چین در آمریکا اعلام کرد که تعرفه‌های تجاری وضع‌شده از سوی آمریکا، قوانین سازمان تجارت جهانی (WTO) را نقض می‌کنند و پکن اقدامات متقابلی را برای دفاع از منافع خود انجام خواهد داد.

طبق برآورد اقتصاددانان، وضع تعرفه ۱۰ درصدی بر واردات کالاهای چینی می‌تواند صادرات چین به آمریکا را تا ۴۰ درصد کاهش دهد و تولید ناخالص داخلی این کشور را حدود ۰.۹ درصد کاهش دهد. از جمله کالاهایی که به دلیل تعرفه‌های تجاری دچار افزایش قیمت چشم‌گیر خواهد شد، می‌توان به گوجه‌فرنگی، آووکادو، وسایل الکترونیک، لوازم‌خانگی، خودرو و تجهیزات ورزشی اشاره کرد.

همچنین وضع تعرفه ۱۰درصدی بر واردات حامل‌های انرژی می‌تواند تاثیر گسترده‌تری بر تورم کشورهای آمریکای شمالی بگذارد. پیش از  امضای فرمان اجرایی وضع تعرفه‌های جدید از سوی ترامپ، بازارها با نوسانات زیادی مواجه شدند. در این راستا، شاخص اس‌اندپی‌۵۰۰ حدود ۰.۵ درصد افت کرد.

شاخص نزدک با کاهش نزدیک به ۰.۳ درصدی بسته شد. همچنین ارزش یورو و دلار کانادا نیز در برابر دلار آمریکا کاهش یافت و پزو مکزیک نیز دچار نوسان شد. برخی کارشناسان بر این باورند که در صورت ادامه این سیاست، ارزش پزو ممکن است به پایین‌ترین سطح خود از زمان بحران اقتصادی سال ۲۰۲۰ برسد.

با این حال، دلار آمریکا در برابر اکثر ارزها تقویت شد. همچنین چشم‌انداز تورمی ناشی از اقدامات این‌چنینی ترامپ، می‌تواند جذابیت طلا را به عنوان دارایی امن افزایش دهد.


ویکی پلاست | مرجع بازار صنعت پلاستیک

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟ بلی خیر
امتیاز مطلب: 0%

تبلیغات در ویکی پلاست

دیدگاه خود را بنویسید

فرستادن دیدگاه

پربازدیدترین شرکت ها

پربازدیدترین محصولات

ویدیوهای آموزشی

همه حقوق این سایت متعلق به ویکی پلاست است طراحی و اجرا: نگاه حرفه ای
قیمت بازار اشتراک قیمت کانال تلگرام تبلیغات
کامپاندهای پلی‌کربنات: نسوز، الیاف‌دار، رنگی و PC/ABS قیمت بازار قیمت جهانی تلگرام واتس اپ تبلیغات
ویکی پلاست
سلام خوش اومدید
ویکی پلاست، خرید و فروش مواد اولیه نداره
چطور می تونم کمک‌تون کنم؟