به گزارش ویکی پلاست، یک تولیدکننده با ارسال پیامی گفت: از صبح سه شنبه (اول شهریور) زمزمه هایی شروع شد که پتروشیمی به اورهال می رود و با توجه به اینکه اورهال برای آذر و دی بوده ولی به علت موجودی بالای انبار، اورهال به شهریور منتقل شد.
پتروشیمی پارس به مدت 45 روز به اورهال رفته و قرار است کف عرضه رعایت شود. از سه شنبه و چهارشنبه، بازار پلی استایرن انبساطی، خصوصا (کالاهای) اسنوا دچار تنش شد؛ قیمت ها تغییر کرد و (گویی) انتخاب هم دنبال بهانه ای است که وارد بازی شود.
هر چند چهارشنبه، رنگ و رزینی ها رقابت شدیدی کرده بودند و معاملات آن ها به علت رقابت بالا باطل شد ولی معاملات پتروشیمی ها (که با قیمت پایه خرید کرده بودند) تأیید شده است.
پتروشیمی انتخاب در قیمت پایه هر خریدی که میخواسته کرده و ضمن اینکه در هفته های آینده هم پارس، کف عرضه را رعایت خواهد کرد. ظاهرا بالای 50 هزار تن هم انبار دارند و در این مدت هم مشکلی ندارند، ولی پتروشیمی انتخاب دنبال بهانه ای است که بازار را متشنج کند و با قیمت های بالاتر (کالای خود) را بفروشد.
(کالای) F100 که هر هفته 1000 تن عرضه می شد، به 300 تن رسیده! کالای F200 از 500 تن به 150 تن رسیده! کالای R310 از 600 تن به 70 تن رسیده و R200 از 500 تن به تنها 40 تن رسیده!
خیلی از مشتری ها که از انتخاب استعلام کردند به آن ها اعلام شده که اف 300 بخرید. این کالا مشتری کمتری دارد و کسی که اف 100 و 200 استفاده می کند نتیجتا باید ضایعات بیشتری بدهد و تا وقتی مجبور باشد استفاده کند.
تا قبل سه شنبه با خواهش بار می فروختند و حتی نامه ای به بورس کالا زده بودند که ما دیگر زیر 40 تن نمی فروشیم و اگر مشتری ای که آر 200 می خواهد باید حداقل خرید باید 40 تن باشد. در حالی که حداقل خرید بسیاری از پتروشیمی ها 22، 20 تن و یا حتی کمتر است. البته بورس کالا زیر بار نرفت و قبل از خبر اورهال پارس می خواستند به هر طریقی هست این تصمیم را عملی کنند.
به گفته کارمندان اسنوا، (این مجتمع) 7 هزار تن مازاد تولید دارد و چطور است که هم 7 هزار تن مازاد تولید دارند هم با قیمت پایه خرید کردند و هم در هفته های آینده پارس کف عرضه را رعایت می کند؟ چرا باید انتخاب، عرضه را به یک دهم کاهش بدهد؟
بورس کالا چه کار می تواند بکند؟ بورس کالا حافظ منافع مشتری و فروشنده است. دست بالا را پتروشیمی ها دارند و انتخاب نباید از این قدرت انحصاری خودش استفاده کند. از چهارشنبه تا حالا که عرضه ها آمده، کلا بازار پلی استایرن انبساطی به هم ریخته. وقتی پارس گفته کف عرضه را رعایت می کند چرا باید در بازار تنش ایجاد شود؟
به اعتفاد من اسنوا در حال سوءاستفاده است. در یک ماه اخیر اگر (معاملات و فروش ها را) بررسی کنید، همه پایه بوده و به مچینگ رفته و مطمئن باشید با این عرضه ها (ی هفته دوم شهریور)، رقم بالایی، رقابت خواهد شد. بازار پلی استایرن انبساطی اگر (در) همین (سطح) عرضه ها بماند اگر هفته های بعد کمتر عرضه کند چه می شود؟
به گزارش ویکی پلاست، شواهد نشان می دهد تولیدات انتخاب به حدی است که در طی اورهال پتروشیمی پارس، با سهمیه موجود و بدون مشکل، می تواند عرضه همیشگی خود را حفظ کند اما گویا سیاست های فروش این مجتمع به گونه ای است که فضای موجود را برای بالا بردن تقاضا، مهیا می بیند.
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه