به گزارش ویکی پلاست به نقل از تسنیم، نمایندگان مجلس در جلسه عصر دیروز(دوشنبه) با رأی کمیسیون تلفیق بودجه 1401 به منظور جلوگیری از مالیات مضاعف و پرداخت مالیات توسط تحویل گیرنده کالایی با الحاق یک بند به تبصره 7 لایحه بودجه سال آینده موافقت کردند.
عضو کمیسیون تلفیق بودجه 1400 در این خصوص در صحن عصر دوشنبه مجلس در خصوص معافیت مالیات بر ارزش افزوده بازار گواهی سپردههای کالایی گفت: چون در معاملات اوراق گواهی سپرده کالایی در بورس کالا، کالاها به صورت فیزیکی مبادله نمیشود بلکه اوراق کالاها دادوستد می شود، به منظور تسهیل روند معاملات، اخذ مالیات بر ارزش افزوده از گیرنده نهایی کالا در این معاملات مورد تصویب قرار گرفت.
به گفته الیاس نادران، تا زمانی که کالا در زنجیره تولید به دست مصرف کننده نهایی برسد در بورس کالا اعتبار مالیاتی شکل میگیرد. یعنی پرداخت مالیات بر ارزش افزوده صورت میگیرد که در اقتصاد اصطلاحاً به آن، اعتبار مالیاتی میگویند. اصل بر این است که اعتبار مالیاتی تجمیع شده که توسط زنجیره های قبلی پرداخت شده، اعتبار مالیاتی برای آن ملاحظه شود؛ بدان معنا که تنها مصرف کننده و خریدار نهایی در زمانی که به صورت فیزیکی کالا را تحویل میگیرند، مالیات بر ارزش افزوده را پرداخت کنند.
وی افزود: در عملیات شکل گرفته گواهی سپرده در بورس کالا چون کالا به صورت فیزیکی معامله نمیشود و بیشتر اعتباری و برگه ای است، باید اعتبار مالیاتی از معامله گران قبلی تا زمانی که بدست مصرف کننده یا خریدار نهایی برسد، کسر شود که این موضوع با مصوبه امروز تسهیل شد.
به گفته عضو کمیسیون تلفیق بودجه 1401، این اقدام مالیاتی در بورس کالا (بازار گواهی سپردههای کالایی) هم منصفانه است، هم دور باطل پرداخت های قبلی را معاف میکند و هم سازوکار خوبی در بورس کالا صورت می گیرد.
نادران در این خصوص تاکید کرد: با این مصوبه مجلس، نمایندگان راهی باز میکنند که کالاهای حاضر در بورس کالا با سهولت بیشتری مبادله شود و مالیات بر ارزش افزوده در نهایت از مصرف کننده یا خریدار نهایی گرفته شود.
این گزارش میافزاید: در زمان رای گیری برای تصویب این بند، هم دولت و هم کمیسیون تلفیق بودجه 1401 اعلام کردند که با بند الحاقی مزبور موافق هستند و در جلسه عصر دوشنبه هم هیچ گونه مخالفتی با این بند الحاقی صورت نگرفت و به این ترتیب این بند الحاقی با موافقت قاطع نمایندگان حاضر در صحن مجلس به تصویب رسید.
گفتنی است، رحیم زارع سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال 1401 نیز به تازگی در این باره گفته بود که این رأی مجلس، به منظور حمایت از توسعه ابزارهای مالی و همچنین تسهیل معاملات ابزارهای مبتنی بر کالا است که به موجب آن، مالیات بر ارزش افزوده همه کالاهایی که در قالب گواهی سپرده کالایی در بورسهای کالایی کشور پذیرش میشوند، مادامی که در هر یک از بورسهای کالایی مورد مبادله قرار بگیرند، مشمول معافیت مالیاتی میشوند.
او افزود: براین اساس در صورتی که کالای پشتوانه گواهی سپرده ماهیتاً مشمول مالیات بر ارزش افزوده باشد، مالیات مذکور تنها یک مرتبه و در زمان تحویل فیزیکی کالا وصول میشود و وظیفه پرداخت مالیات مذکور بر عهده تحویل گیرنده نهایی کالای پشتوانه گواهی سپرده کالایی خواهد بود.
ویکی پلاست | مرجع بازار صنعت پلاستیک
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه
مطالب مرتبط
- الزام به اجراییشدن گسترده قراردادهای گواهی سپرده کالایی
- خوشبینی قانونی به پایه ابزارهای کالایی
- راهاندازی گواهی سپرده کالایی در همه صنایع طبق مصوبه اخیر مجلس
- مالیات واحدهای تولیدی کاهش یافت
- آثار مصوبه مالیات ارزشافزوده بر بازار گواهی سپردههای کالایی
- مالیات صفر برای کالاهایی که در قالب گواهی سپرده کالایی پذیرش شوند