در بورس کالای سه شنبه چه گذشت؟ رخدادهای مهم بازار کدام بودند؟
امروز هم بازار پلیمرها افزایشی بود اگرچه این افزایش نرخ ناخودآگاهی پتانسیلی برای رشد تقاضا در بازار داخلی و مخصوصاً بورس کالاست. از سوی دیگر حجم عرضه پلیمرها به نسبت هفته گذشته نزدیک به 11 هزار تن کاهش یافت که خود تکانه جدیدی به این بازار محسوب میشود.
داد و ستد ۴۱ هزار تن مواد پلیمری در بورس کالای ایران
تالار فرآورده های نفتی و پتروشیمی بورس کالای ایران، روز سه شنبه ۱۸ اردیبهشت ماه، میزبان دادوستد ۴۱ هزار و ۸۷ تن انواع مواد پلیمری بود.
مجمع عمومی انجمن ظروف یکبار مصرف برای انتخاب هیات مدیره و بازرس برگزار می شود
مجمع عمومی انجمن تولیدکنندگان ظروف یکبار مصرف نوبت دوم، اردیبهشت ماه جهت انتخاب هیات مدیره و انتخاب بازرس برگزار می شود.
۱۰ گروهی که در تهیه ارز مشکل دارند
تجاری که برای واردات کالای خود قبل از تک نرخی شدن ارز، اقدام کرده اند، اکنون برای واریز وجه به حساب طرف خارجی به مشکل خورده اند زیرا نه بانک به آنها ارز 4200 تومانی می دهد و نه در صرافی امکان تهیه وجه مورد نظر آنها وجود دارد.
شرایط بخشش معوقات بانکی تولیدکنندگان اعلام شد
بانک مرکزی اعلام کرد چنانچه مشتریان بدهی معوق خود را که تا پایان سال ۱۳۹۶ سررسید شده باشد از تاریخ سررسید تا پایان شهریورماه ۱۳۹۷ تسویه کنند، بانکها مکلفند اصل و سود خود را مطابق قرارداد اولیه و بدون احتساب جریمه دریافت و تسویه کنند.
استقرار گمرک در همه مناطق آزاد تا پایان ۹۷ / سازوکار جدید تخصیص ارز در مناطق آزاد اعلام شد
مشاور رئیس جمهور با بیان اینکه، تا پایان سال جاری گمرکات اجرایی در مناطق آزاد ۷گانه کشور به طور کامل مستقر خواهند شد، سازو کار جدید تخصیص ارز به فعالان اقتصادی در مناطق آزاد که کارت بازرگانی برای ثبت سفارش ندارند را تشریح کرد.
مزایا و معایب ممنوعیت ورود کالا بدون ثبتسفارش به مناطق آزاد
هیات وزیران اواخر فروردین ماه امسال در مصوبهای به منظور ساماندهی و مدیریت بازار ارز، واردات کلیه کالاها بهصورت تجاری به کشور اعم از مناطق آزاد تجاری-صنعتی و ویژه اقتصادی و سایر مبادی ورودی بدون ثبت سفارش را ممنوع کرد.
دو رفتار قیمتی پلیمرها
معاملات روز گذشته پلیمرها در بورس کالا با جذابیت بسیاری همراه شد تا جایی که اغلب عرضهها با رقابت و رشد قیمتها مورد معامله قرار گرفتند و درنهایت روز جذابی در بورس کالا را رقم زدند.
لشکری: عرضه ها قطره چکانی است/ محتشمی پور: قطره چکانی بی معنی است
در حالی که علی لشکری دبیر کل و عضو هیات مدیره جامعه صنعت کفش ایران بر این باور است که عرضه محصول دی اتیل هگزانول قطره چکانی است و برای تعادل بازار داخلی این محصول بهعنوان یکی از مهمترین مواد اولیه مورد نیاز صنعت کفش کشور، پتروشیمی اراک باید ضمن عرضههای منظم و پی در پی، مسوولیت واردات میزان کسری بازار داخلی را بر عهده بگیرد و با وارد کردن این محصول مشکل بازار را حل کند،
سامانه نیما چقدر در یکپارچه سازی نظام ارزی موثر است؟
سامانه «نیما» یا «نظام یکپارچهی معاملات ارزی» با هدف تسهیل تامین ارز، ایجاد فضای امن برای خریداران و فروشندگان ارز و امکان ایجاد فضای رقابت صرافان برای تامین ارز متقاضیان قرار است از اوایل خرداد ماه توسط بانک مرکزی راهاندازی شود.
لشکرکشی ترکها به بازار ایران
ترکیه به راحتی بازار خود را حتی در مورد کالاهای مورد نیاز خود، در اختیار ایران قرار نمیدهد؛اما با قرارداد تعرفه ترجیحی به بازار آن دسته از صنایعی که ایران قدرت رقابتپذیری دارد ورود میکند.
صنایع قربانی عرضه قطره چکانی پتروشیمی ها
در حال حاضر که صنعت به سمت فناوریهای نوین حرکت میکند، کمتر صنایعی را میتوان یافت که به محصولات پلیمری و پتروشیمی وابسته نباشند، به همین دلیل چگونگی عرضه پتروشیمیها در بورس میتواند تاثیر زیادی بر عملکرد صنایع پاییندستی داشته باشد و از آنجایی که پتروشیمیها در ایران درآمد ارزی دارند و بیشتر آنها سهامشان وابسته به شرکتهای دولتی است چندان به رعایت ضوابط مربوط به عرضه برای تامین نیاز داخلی توجه نمیکنند، زیرا ترجیح میدهند درآمد ارزی ناشی از صادرات را در بازار آزاد به ریال تبدیل کنند (با دلار