بیم و امیدهای صنعت پتروشیمی
معاون برنامهریزی وزیر نفت طی سخنانی از جامعه پتروشیمی درخواست کرد که با نگاه به نیازهای بازارهای جهانی و تقویت واحدهای تحقیق و توسعه به سمت تولید محصولات با ارزش افزوده بالا حرکت کنند.
«صمت» در دور باطل
تفکیک و ادغام به واژههای تکراری در ادبیات اقتصادی ما بدل شده و در عمل کارآیی و اثرگذاری خود را از دست دادهاند. از زمان تشکیل وزارت تجارت در سال۱۲۸۵ تاکنون، شاهد تفکیک و ادغامهای متمادی این نهاد با بخش صنعت بودهایم و هنوز هم نسخه صحیحی برای درمان این وضعیت تجویز نشدهاست.
همکاری اتاق تهران و سازمان صنایع کوچک
نمایندگان بخش خصوصی در نشست چهاردهم کمیسیون صنعت و معدن اتاق بازرگانی تهران که با حضور فرشاد مقیمی، معاون وزیر صمت و رئیس سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی برگزار شد، بر ضرورت تدوین دورههای فنی و حرفهای برای آموزش نیروی کار ماهر، ایجاد انگیزه برای کار در شهرکهای صنعتی و همکاری اتاق تهران و سازمان برای راهاندازی میز ارائه خدمت به واحدهای صنعتی فعال در شهرکها در اتاق تهران تاکید کردند.
راز آشفتگی جهانی بازارها
در هفتهای که گذشت، بازارهای مالی جهانی دچار نوسانات شدیدی شدند. ترکیب دادههای اقتصادی، تغییرات در سیاستهای پولی و بازنگری در استراتژیهای مدیریت دارایی، سرمایهگذاران را در وضعیتی متزلزل قرار داد.
لیست خسارات قطعی برق
ایران گرفتار ابربحران ناترازی برق شده است. این ابربحران با به تعطیلی کشاندن صنایع و ایجاد اخلال در فرآیند تولید صنعتی شروع و با سرایت آن به بخش خانگی همچنان ادامه دارد.
گرد رکود بر بازار پتروشیمی
رکود کمسابقه در بازار محصولات پتروشیمی، در حالی منجر به عقبگرد تقاضا و به حداقل رسیدن رقابت در این بازار شدهاست که دستکم ۸ عامل مهم و اثرگذار در بروز این شرایط را میتوان معرفی کرد.
فاز دوم تخلیه ریسک بازار ارز
قیمت اسکناس دلار آزاد در بازار روز گذشته حدود هزار تومان کاهش یافت. بر این اساس شاخص بازدهی از ابتدای سال این ارز مجددا منفی شد. تحلیلگران قدرتنمایی بانکمرکزی در تامین نیازهای ارزی در کنار تخلیه ریسک درگیریهای منطقهای را عامل روند کاهشی بازار ارز در روز گذشته میدانند.
مشکل ناترازی برق صنعت و معدن
مطابق آخرین آمار منتشرشده، میزان تولید برق در کشور حدود ۹۱هزار مگاوات برآورد شده است. چشماندازها نشان از آن دارند که این عدد در پایان برنامه هفتم توسعه باید به ۱۲۴هزار مگاوات برسد که میتوان سهم صنعت از این میزان را حدود ۲۱هزار مگاوات دانست.
سایه اژدهای زرد بر پتروشیمیها
صنعت پتروشیمی بهویژه در اروپا و آسیا در حال دستوپنجه نرمکردن با چالشهای بزرگی است. این مشکلات ریشه در دو عامل دارد که یکی از آنها افزایش ظرفیت تولید است. طی سالهای اخیر، بهویژه در چین، ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی بهطور قابلتوجهی افزایش یافتهاست.
برق؛ گروگان فرسودگی و پرمصرفی
اوج بار مصرف برق ایران به مرز ۸۰هزار مگاوات رسید.» این خبر تکراری روزهای اخیر است که برای بیستونهمین بار تکرار شده و مشخص نیست تا پایان سال چندبار دیگر توسط مسوولان صنعت برق شنیده میشود.
برزخ اوپک؛ تثبیت قیمت یا اهداف آبوهوایی؟
بازار جهانی نفت در روزهای اخیر نوسانات قابل توجهی را تجربهکرده که منعکسکننده تاثیر متقابل و پیچیده تنشهای ژئوپلیتیک در خاورمیانه، نگرانیهای اقتصادی و اختلالات تولید است.
شوک برقی طرف عرضه
اقتصاددانان عوامل موثر بر تورم را به دو دسته عوامل ناشی از سمت عرضه یا تولید و عوامل ناشی از سمت تقاضا یا مصرف تقسیم میکنند. به نظر میرسد کمبود انرژی این روزها تبدیل به شوکی موثر در سمت عرضه اقتصاد کشور شده است که پس از شوک تحریمها میتواند بر نرخ تورم و کاهش رشد اقتصادی اثرگذار باشد.
پربازدیدترین مطالب
- اعلام قیمت پایه محصولات پتروشیمی تا 9 دی 1403 + دانلود قیمت ها
- رکوردداران رقابت در بورس کالا؛ سه شنبه 27 آذر 1403
- رکوردداران رقابت در بورس کالا؛ سه شنبه 4 دی 1403
- تغییرات هفتگی قیمت های جهانی محصولات پتروشیمی تا 20 دسامبر 2024
- رکوردداران رقابت در بورس کالا؛ دوشنبه 3 دی 1403