لزوم جلوگیری از خامفروشی
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: جلوگیری از خامفروشی جهتگیری اصلی توسعه صنعتی کشور بوده و برنامهریزی لازم در این زمینه صورت گرفته است.
عدمتاثیر سیاست ارزی عراق بر تجارت با ایران
رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق با اشاره به سیاستهای جدید ارزی این کشور، گفت: این موضوع تاثیری بر روند مبادلات دو کشور نخواهد گذاشت و نگرانی در این زمینه وجود ندارد؛ تاکنون نیز توقفی در صادرات و واردات وجود نداشتهاست.
عدمشفافیت؛ نتیجه پیمانسپاری ارزی
رئیس سازمان توسعهتجارت با اشاره به تراز منفی ۱۲میلیارد دلاری تجارت غیرنفتی گفت: دلیل عمده شکلگیری این پدیده بیشاظهاری واردات و کماظهاری صادرات است؛ این در حالی است که اگر مبنای آمار بر خوداظهاری باشد، بر اساس انگیزه ذینفعان میتوان در آمار تجارت در دورههای مختلف تشکیک کرد؛ در واقع بهتر است که بهجای اظهاراتی که مبتنی بر آمارهای دقیق نیست، تلاش شود تا سیاستهای ارزی که شفافیت آماری را حداکثر میکند، در دستور کار قرار گیرد.
چگونگی مبارزه با فساد
حدود سهدهه است که کشور ما فسادهای اقتصادی متعددی را تجربه میکند که ابعاد آن بعضا سر به میلیارد دلار میزند؛ اما ظاهرا مسوولان ذیربط ابزار یا روش کارآمدی برای ریشهکن کردن آن هنوز نیافتهاند؛ تکرار و تواتر این فسادها شاهدی بر این مدعاست.
گزارش IMF از اقتصاد ۲۰۲۴
رئیس صندوق بین المللی پول اولین اظهار نظر خود در امسال را درخصوص وضعیت اقتصاد آمریکا و جهان در سال۲۰۲۴ ارائه کرد. جورجیوا با تایید عملکرد مقامات فدرالرزرو اعلام کرد که اقتصاد آمریکا با وجود نرخهای بهره بالا، میتواند از وقوع رکود در تمام بازارهای زمانی جلوگیری کند و نرخ تورم را به سطح ۲ درصد برساند.
واردات در انحصار دو کشور
جزئیات آمارهای تجارت ۸ماه ابتدایی امسال نشان میدهد که وابستگی ایران به امارات و چین برای واردات افزایش یافته است. آمار ۸ماهه واردات از این دو کشور به ۵۹.۸درصد کل واردات ایران رسیده است و در ماه آبان تجار ایرانی نزدیک به ۶۵درصد واردات خود را از این دو کشور انجام دادهاند.
ریال برونمرزی چند ماه آینده عملیاتی میشود
معاون روابط بینالملل بانکمرکزی گفت: ریال برونمرزی در چند ماه آینده عملیاتی میشود و فعالان اقتصادی با استفاده از آن، مناسبات تجاری خود با کشورهایی که این سازوکار برای آنها عملیاتیشده، انجام میدهند.
قدرتنمایی بازارساز در کنترل نرخ ارز
بررسیهای به عمل آمده از روند نرخ شاخصهای ارزی در هفتههای اخیر گویای آن است که از شدت نوسان قیمت این اسکناسهای خارجی کاسته شده است. بهطور مثال نرخ دلار آزاد از اواخر آبان ماه تاکنون از کانال ۵۰هزار تومانی بالاتر نرفته و حتی برای روزهایی در کانال ۴۹هزار تومانی به فروش رسیده است.
گازرسانی به پتروشیمیها و صنایع فولاد و سیمان افزایش یافت
مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران اعلام کرد تحویل گاز به بخشهای فولاد، پتروشیمی و سیمان از ابتدای امسال تاکنون نسبت به مدت مشابه پارسال بهترتیب ۱۱، ۱۰.۵ و ۱۷درصد افزایش یافتهاست.
امواج پیدا و پنهان بازار نفت
جدیدترین گزارش آژانس بینالمللی انرژی (IEA) از بازار نفت تصویری مثبت از تقاضای جهانی انرژی در سال۲۰۲۳ نشان میدهد. تصویر مثبتی که البته با یک هشدار همراه است؛ آژانس چشمانداز تقاضای خود را در سهماهه چهارم سال۲۰۲۳ به میزان ۴۰۰هزار بشکه در روز کاهش دادهاست.
خوشبینی به اقتصاد ۲۰۲۴
برخی روانشناسان معتقدند خوشحالی نتیجه بهترشدن واقعیت از انتظارات قبلی است. اگر چنین باشد، سال۲۰۲۳ را میتوان حداقل برای اقتصاددانان سال خوشحالکنندهای دانست. شاخص سورپرایز اقتصاد جهانی سیتی نشان میدهد که دادههای واقعی سال گذشته دایما از برآوردها بهتر بودهاند.
شیب منفی تسهیلات تولید
تسهیلاتدهی به بنگاههای تولیدی شیبی منفی دارد. اگرچه آمار اسمی تسهیلاتدهی به صنعتومعدن بر اساس دادههای آماری ۸ماهه۱۴۰۲ نسبت به ۹ماه۱۴۰۱ رشد ۱۱درصدی داشته است، اما با لحاظ کردن شرایط ۴۳.۲درصدی تورم تولیدکننده، نرخ ارز و عواملی که مانع توسعه تولید میشوند، رشد واقعی تسهیلاتدهی به بخش صنعت و معدن عملا منفی بوده است.
پربازدیدترین مطالب
- اعلام قیمت پایه محصولات پتروشیمی تا 23 دی 1403 + دانلود قیمت ها
- رتبه بندی شرکت های تولیدکننده لوله پلی اتیلن اعلام شد+ فهرست شرکت ها
- تعرفههای برق صنعتی لغو شد
- رکوردداران رقابت در بورس کالا؛ سه شنبه 18 دی 1403
- تغییرات هفتگی قیمت های جهانی محصولات پتروشیمی تا 10 ژانویه 2025