به گزارش ویکی پلاست به نقل از دنیای اقتصاد ، در دومین روز هفته، فلز گرانبهای داخلی 110 هزار تومان افزایش را به ثبت رساند و به بهای 10 میلیون و 170 هزار تومان رسید. بخشی از این افزایش ناشی از رشد بهای دلار در بازار داخلی بود. اسکناس آمریکایی بعدازظهر روز یکشنبه با قیمت 23 هزار و 910 تومان به فروش میرفت که فاصله 60 تومانی با قیمت روز شنبه داشت.
به گفته برخی تحلیلگران فنی، بازارها پس از چند روز نزول، به سطوح حمایتی نزدیک شده بودند و به همین دلیل، سطح خریدها برای سکه و دلار کمی افزایش یافت. از نگاه آنها، دلیل معناداری نیز برای ادامه کاهش قیمت سکه و دلار وجود نداشت.
بهعنوان مثال، تقاضا در بازار حواله پایین نماند و افزایش تقاضا برای حواله درهم موجب شد که این ارز به محدوده 6 هزار و 580 تومانی برسد. افزایش جزئی درهم تا حدی موجب شد که سمت انتظارات در بازار ارز و سکه تحتتاثیر قرار بگیرد.
بررسی رفتاری روند دلار
شماری از فعالان بازار باور دارند، بازار در شرایط رفت و برگشتهای محدود به سر میبرد ولی همچنان روند کلی بازار نزولی است. دلار حدود 10 فروردین محدوده 26 هزار تومانی را لمس کرد ولی پس از آن در مسیر نزولی قرار گرفت.
طی این روند نزولی، بازار چند بار به سوی نرخهای بالاتر برگشت ولی دوباره راه نزول را در پیش گرفت. اکنون شماری از فعالان باور دارند، افزایش قیمت دلار در روز یکشنبه نیز حالت موقت خواهد داشت و بازار بار دیگر راه نزولی را در پیش خواهد گرفت.
از نگاه آنها بازارساز بهدنبال آن است که قیمتها را به آرامی پایینتر ببرد، بدون اینکه هیجان خاصی را به معاملهگران وارد کند. در واقع بازارساز به دنبال نزول ادامهدار و آرام قیمت هاست. در چنین شرایطی، معاملهگران نیز سعی میکنند با احتیاط بیشتری رفتار کنند و اقدام به خریدهای عجولانه نکنند.
بازیگران فنی بازار اعتقاد دارند، تا زمانی که دلار زیر محدوده 24 هزار و 400 تومانی قرار دارد، بهتر است که موقعیت خرید جدیدی ایجاد نشود و تا هنگامی که به زیر محدوده 23 هزار و 800 تومانی نرفته است، فروشهای جدیدی صورت نگیرد.
از نگاه آنها، موقعیتهای خرید و فروش در دامنه 23 هزار و 800 تا 24 هزار و 400 تومان چندان جذاب نیست. اقتصاد نیوز نیز گزارش داده است، در صورتی که مذاکرات به نتیجه مشخصی برسد، احتمال افت بیشتر قیمت اسکناس آمریکایی وجود خواهد داشت.
با این حال، برخی تحلیلگران باور دارند دلار به زیر 22 هزار تومان نخواهد رفت؛ چراکه دولت برای رفع کسری بودجه خود نیاز به فروش دلار در محدودههای معقول دارد. دکتر حسین عبدهتبریزی اخیرا در کلاب هاوس «دنیایاقتصاد» عنوان کرد؛ افزایش درآمد دلاری نباید به قیمت پایین دلار بینجامد تا مزیتهای تولید و صادرات ما صدمه نبیند.
اما دولتی که کسری بودجه دارد و میخواهد دلار بفروشد، اگر دلاری از طریق مذاکرات جدید نصیبش شود، حتما عرضه میکند. علاقه هم ندارد که در پایان عمر دولت، نرخ دلار بسیار بالایی را تحویل دولت جدید دهد.
بنابراین انتظارات قیمت دلار کاهشی از این تصور نشات گرفته است. برداشت (perception) فعالان بازار افزایش قیمت دلار نیست. خلاصه در سال 1400 بهرغم رشد نقدینگی، انتظارات نرخ تورم کاهشی است، اگر انتظار بازار آن باشد که در پایان سه ماه اول دلار را بین 22 تا 23 هزار تومان ببیند.
نقاط خاص در بازار سکه
در بازار سکه نیز نقاط خاصی مورد توجه معاملهگران است. بهعنوان مثال، تحلیلگران فنی باور دارند در صورتی که فلز گرانبهای داخلی مرز 10 میلیون تومانی را از دست بدهد، در سرازیری کاهشی قرار خواهد گرفت.
حتی عده ای عنوان کرده اند که سکه ممکن است با از دست دادن مرز 10 میلیون تومانی به سوی کانال 8 میلیون تومانی برود. سکه در 10 ماه گذشته تنها یک بار زیر مرز10 میلیون تومانی نوسان کرد. بسیاری از سکه بازان امیدوارند که حمایت مرزی فلز گرانبهای داخلی به راحتی شکسته نشود. به همین دلیل است که درآستانه مرز 10 میلیونی تا حدی خریدهای خود را بیشتر میکنند.
به گفته فعالان، سکه در صورتی میتواند در مسیر افزایشی قرار بگیرد که در مرحله اول از نقطه 10 میلیون و 200 هزار تومان عبور کند. سطح بعدی مقاومتی سکه 10 میلیون و 500 هزار تومان است. سکه پس از عید گرفتار موج نزولی شده است و تا از آن خارج نشود، خریداران به بازار بازنخواهند گشت.
ویکی پلاست | مرجع بازار صنعت پلاستیک
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه