به گزارش ویکی پلاست به نقل از دنیای اقتصاد ، گروههای کالایی ارزآور سال 99 معرفی شدند.
س از محصولات پتروشیمی و میعانات گازی، گروههای کالایی صنایع معدنی فلزی، خشکبار، میوهو ترهبار و محصولات پلیمری بیشترین ارزش صادراتی سال گذشته را به خود اختصاص دادهاند.
بر اساس گزارش سازمان توسعه تجارت، ارزش صادرات این پنج گروه کالایی در مجموع 28 میلیارد و 262 میلیون دلار بوده که 80 درصد کل صادرات سال گذشته را به خود اختصاص داده است.
صورتوضعیت صادرات کشور در سال گذشته حکایت از آن دارد که 113 میلیون و 674 هزار تن کالا به ارزش نزدیک به 35 میلیارد دلار از بازارهای ایران به بازارهای هدف صادر شده است.
البته صدور کالا در سال 99 با افت وزنی 15 درصدی و کاهش ارزشی نزدیک به 15 درصدی نسبت به سال 98 مواجه شد. علاوه بر این، براساس آمار سازمان توسعه تجارت، صادرات خدمات در سال 99 معادل 3 میلیارد و 282 میلیون دلار ثبت شده که نسبت به سال 98 با افت 68 درصدی روبهرو بوده است.
صادرات ایران در 5 بخش اصلی انجام میشود که عبارتند از: «پتروشیمی و پایه نفتی و میعانات گازی»، «صنعت»، «کشاورزی و صنایع غذایی»، «معدن و صنایع معدنی» و «فرش و صنایعدستی.» در بین 5 بخش اصلی، بخش کشاورزی و صنایع غذایی تنها بخشی است که هم از نظر وزنی و هم از نظر ارزشی با رشد صادرات نسبت به سال 98 روبهرو شده است.
بیشترین افت ارزشی نیز مربوط به بخش پتروشیمی و پایه نفتی و میعانات گازی بوده که با کاهش 20 درصدی ارزش روبهرو شدهاند. اگرچه آمارها نشان میدهد که رشد ارزشی، تنها در گروه کشاورزی و صنایع غذایی رخ داده، اما از نظر وزنی شاهد رشد صادرات فرش دستباف و صنعت نیز بودهایم. بیشترین رشد وزنی نیز متعلق به فرش دستباف و صنایعدستی است که 68 درصد را به ثبت رسانده است.
پتروشیمی و میعانات گازی
میزان صادرات ایران در گروه پتروشیمی، پایه نفتی و میعانات گازی در سال 99 وزنی معادل 57 میلیون و 924 هزار تن و ارزشی معادل 17میلیارد و 504 میلیون دلار داشته است. البته ارزش و وزن صادرات این بخش نسبت به سال 98 به ترتیب با کاهش 20 درصدی و 7 درصدی روبهرو بوده است.
صنعت
صادرات ایران در بخش صنعت نیز در سال گذشته با 12 درصد افزایش وزنی به 3میلیون و 549 هزار تن رسیده و با کاهش 13 درصدی ارزش رقمی معادل 3 میلیارد و 536 میلیون دلار را تجربه کرده است.
در عین حال بخش صنعت 10 گروه کالایی را شامل میشود که از نظر بیشترین ارزش صادرات به ترتیب عبارتند از: «محصولات پلیمری»، «نساجی، پوشاک و کفش»، «شیمیایی»، «ماشینسازی و تجهیزات»، «لوازم خانگی»، «صنایع برق و الکترونیک»، «محصولات سلولزی»، «خودرو و نیروی محرکه»، «صنایع نوین، پیشرفته و دارو» و «سایر تولیدات صنعتی».
ارزیابیها نشان میدهد محصولات پلیمری در بخش صنعت، دارای بیشترین ارزآوری بودهاند؛ به گونهای که در سال 99 ارزش صادرات این گروه کالایی اگرچه نسبت به سال ماقبل کاهش 9 درصدی را تجربه کرده، اما بیش از یکمیلیارد دلار (1034 میلیون دلار) برآورد شده است اما وزن صادرات این گروه کالایی با رشد 13درصدی به 856 هزار تن رسیده است.
در بین 10 گروه کالایی صنعت، «نساجی، پوشاک و کفش»، «صنایع برق و الکترونیک»، «صنایع نوین پیشرفته و دارو» و «سایر تولیدات صنعتی» هم از نظر وزنی و هم از نظر ارزشی نسبت به سال 98 رشد داشتهاند و بیشترین رشد صادرات ارزشی و وزنی نیز متعلق به صنایع برق و الکترونیک است.
کشاورزی و صنایع غذایی
صادرات ایران در بخش کشاورزی و صنایع غذایی در سال 99 با رشد 26 درصدی وزنی و افزایش 8 درصدی ارزشی روبهرو بوده است.
آنچه از صادرات ایران در این بخش ثبتشده نشان میدهد 8 میلیون و 838 هزار تن محصولات کشاورزی و صنایع غذایی به ارزش 6 میلیارد و 173 میلیون دلار در سال گذشته به بازارهای هدف صادر شده است. این بخش شامل هفت گروه کالایی است که به ترتیب ارزش عبارتند از: «خشکبار»، «میوه و ترهبار»، «صنایعتبدیلی»، «شیرینی و شکلات و فرآوردهها»، «محصولات حیوانی و صنایع وابسته»، «محصولات لبنی» و «گل و گیاه دارویی، خوراکی و زینتی.» در میان گروههای کالایی مذکور، خشکبار بیشترین صادرات را به خود اختصاص داده است.
صادرات خشکبار هم از نظر وزنی و هم از نظر ارزشی نسبت به سال 98 رشد داشته است. بر این اساس ارزش صادرات خشکبار با رشد 42 درصدی نسبت به سال 98 به بیش از 2 میلیارد دلار رسیده و وزن آن با رشد 54 درصدی، 776 هزار تن ثبت شده است.
در بین هفت گروه کالایی نام برده، گروه کالایی خشکبار و شیرینی و شکلات و فرآوردهها، هم از نظر وزنی و هم از نظر ارزشی نسبت به سال 98 رشد داشتهاند و بیشترین رشد ارزشی و وزنی نیز در گروه خشکبار ثبت شده است.
معدن و صنایع معدنی
صادرات در بخش معدن و صنایع معدنی در سال 99 با افت ارزشی و وزنی روبهرو بوده است. آمارهای سازمان توسعه تجارت نشان میدهد صادرات این بخش با افت 11درصدی ارزش نسبت به سال 98 به بیش از 7 میلیارد و 500 میلیون دلار رسیده و وزن آن با کاهش 24 درصدی، 43میلیون و 322 هزار تن را تجربه کرده است. بخش معدن و صنایع معدنی متشکل از 6 گروه کالایی است که به ترتیب ارزش صادرات در سال99 عبارتند از: «صنایع معدنی فلزی»، «صنایع معدنی غیرفلزی»، «سایر صنایع معدنی فلزی»، «سایر صنایع معدنی غیرفلزی»، «سایر معدن غیرفلزی» و «سایر مواد معدنی فلزی.»
بیشترین صادرات در بین گروههای کالایی نامبرده مربوط به صنایع معدنی فلزی است که البته هم در ارزش و هم در وزن کالاهای صادراتی این گروه شاهد روند کاهشی نسبت به سال 98 بودهایم. به این ترتیب صادرات صنایع معدنی فلزی با افت 44درصدی وزنی به 13 میلیون و 718 هزار تن رسیده و کاهش 11 درصدی در ارزش صادرات این گروه کالایی، صادراتی نزدیک به 6 میلیارد دلار را به همراه داشته است.
در میان 6 گروه کالایی مذکور، صادرات در دو گروه «سایر صنایع معدنی غیرفلزی» و «سایر مواد معدنی فلزی» هم از نظر وزنی و هم از نظر ارزشی نسبت به سال 98 رشد داشتهاند. «سایر صنایع معدنی غیرفلزی» با رشد 18درصدی وزنی و رشد 13 درصدی وزنی روبهرو بوده و «سایر مواد معدنی فلزی» نیز 19 درصد رشد وزنی و یک درصد رشد ارزشی را تجربه کرده است.
فرش و صنایعدستی
فرش و صنایعدستی در سال گذشته 25هزار تن به ارزش 131 میلیون دلار ارزآوری داشته است. صادرات در این بخش از نظر وزنی رشد 68 درصدی داشته و از نظر ارزشی با افت 15 درصدی روبهرو بوده است. این بخش صادراتی متشکل از دو گروه «فرش دستباف» و «صنایعدستی» است. از میان دو گروه نامبرده، صادرات فرش دستباف هم از نظر ارزشی و هم از نظر وزنی نسبت به سال 98 افزایش یافته است. این گروه کالایی با 28 درصد افزایش وزنی و 5 درصد افزایش ارزشی ارقام صادراتی را معادل 4 هزار تن به ارزش 72میلیون دلار را به ثبت رسانده است.
ارزش صادرات صنایعدستی اما با 30 درصد کاهش ارزش مواجه شده و به 59 میلیون دلار رسیده است. صنایعدستی به لحاظ وزنی رشد 79 درصدی داشته که رقم آن 21 هزار تن ثبت شده است.
ویکی پلاست | مرجع بازار صنعت پلاستیک
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه