چهارشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۳

زرین نپتا

وکس سیبویه تولیدکننده وکس های دوقطبی و ناقطبی pe و pp

بسپار تجارت آسیا؛ تأمین کننده مواد اولیه پلاستیک و پلیمر و محصولات پتروشیمی

تغییر فاز قیمت‌های پایه محصولات پتروشیمی
پس از مدت‌ها رشد نرخ‌های پایه محصولات پتروشیمی در بورس‌کالا، روز گذشته بسیاری از گروه‌های کالایی با افت قیمت‌های پایه روبه‌رو شدند که نشانه مهمی از پتانسیل تغییر فاز در این بازار است.

به گزارش ویکی پلاست به نقل از دنیای اقتصاد، این روند کلی نشان می‌دهد که هفته پایانی سال‌جاری زمانی برای تغییر فاز فنی و روانی بازارها بوده و بسیاری از ذهنیت‌ها را تغییر خواهد داد که یک شرایط جدید را به ارمغان می‌آورد.

اینکه بعد از مدت‌ها رشد قیمت‌های پایه؛ وارد فاز نزولی شده‌ایم به این معنی است که اهالی بازار خود را برای یک فاز جدید آماده خواهند کرد که یکی از خروجی‌های آن احتمالا عقبگرد محسوس تقاضا باشد که برای هفته پایانی سال و روزهای ابتدایی سال آینده این وضعیت را شاهد خواهیم بود.

از سوی دیگر هفته پایانی اسفند ماه و حتی ۳ هفته آغازین فروردین‌ماه زمانی برای توقف یا کاهش محسوس فعالیت‌ها بود که بدون احتساب اثر نوسان قیمت‌های پایه نیز یک وضعیت کاهشی در حجم معاملات توجیه‌پذیر بوده است.

در هر حال اوضاع باز‌هم پیچیده شده ولی ذات کاهش قیمت‌ها یک سیگنال مثبت برای تولیدکننده است که می‌تواند اندکی از ریسک رشد مستمر بهای مواد‌اولیه فاصله بگیرد.

در قیمت‌های پایه اعلامی روز گذشته نرخ مورد محاسبه ارز نیمایی با ۳۳/ ۲ درصد افت همراه شده که مهم‌ترین اهرم کاهشی در نرخ‌های اعلامی بوده است‌ اما قیمت‌های اعلامی پلیمرها نشان می‌دهد که افت قیمت‌ها کمتر از کاهش بهای ارز بوده و به معنی آن است که جریان عمومی قیمت‌ها در بازارهای جهانی هنوز افزایشی است ولی شتاب چندانی ندارد.

اینکه بعد از رشد قیمت‌های شدید، شاهد کاهش شدید شتاب رشد نرخ هستیم به این معنی است که گویی بازارهای جهانی هم تمایل به رشد نرخ‌های قبلی را از دست داده و تمایل به تعدیل و شاید تثبیت نرخ پیدا کرده‌اند.

به عبارت ساده‌تر شاید بهتر باشد بازارهای جهانی با یک فاز تعدیل همراه شود تا نرخ‌های فعلی تثبیت‌شده و مورد توجه عامه قرار بگیرد تا بعد از عادت‌کردن بازارها به نرخ‌های موجود، فضا برای یک گام افزایشی جدید فراهم شود. البته این روند به معنی آن است که فضا برای استمرار کاهش قیمت‌ها فراهم شود ولی به کاهش مستمر بهای نیمایی ارز هم نیاز خواهد داشت.

البته بهای نیمایی ارز همچنان روند نزولی دارد و همین داده را باید بسیار مهم ارزیابی کرد که امکان استمرار روند نزولی بهای هفتگی ارز نیمایی را دربر خواهد داشت.

در آخرین نرخ‌های اعلامی در سامانه نیما متوسط ماهانه بهای ارز بیشتر از قیمت‌های هفتگی است و نرخ‌های هفتگی هم بالاتر از قیمت‌های روزانه است، بنابراین همین سیگنال به معنی احتمال استمرار افت بهای نیمایی ارز در نرخ‌های پایه مورد محاسبه در بازار محصولات پتروشیمی خواهد بود.

 


ویکی پلاست | مرجع بازار صنعت پلاستیک

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟ بلی خیر
امتیاز مطلب: 0%

تبلیغات در ویکی پلاست

دیدگاه خود را بنویسید

فرستادن دیدگاه

پربازدیدترین شرکت ها

پربازدیدترین محصولات

ویدیوهای آموزشی

همه حقوق این سایت متعلق به ویکی پلاست است طراحی و اجرا: نگاه حرفه ای
قیمت بازار اشتراک قیمت کانال تلگرام تبلیغات
کامپاندهای پلی‌کربنات: نسوز، الیاف‌دار، رنگی و PC/ABS قیمت بازار قیمت جهانی تلگرام واتس اپ تبلیغات
ویکی پلاست
سلام خوش اومدید
ویکی پلاست، خرید و فروش مواد اولیه نداره
چطور می تونم کمک‌تون کنم؟