به گزارش ویکی پلاست، صادرات (بخوانید قاچاق) مواد اولیه پتروشیمی به کشورهایی انجام می شود که با همان مواد اولیه، نه تنها بازارهای صادراتی ایران بلکه بازار داخل ایران را نیز در اختیار خود می گیرند.
وضع عوارض صادراتی برای مواد اولیه ای که در بورس کالا دچار کمبود عرضه شده و تقاضای داخلی برای خرید آن چندین برابر عرضه است، خواسته ای است که انجمن همگن پلاستیک سمنان مطرح کرده است.
این انجمن در نامه ای به رییس انجمن ملی پلاستیک، با یادآوری تهدید یک میلیون شغل در سال حمایت از تولید داخلی آورده است:
"جناب آقای مهندس صحاف امین
ریاست محترم انجمن ملی صنایع پلاستیک ایران
با سلام و احترام، به عرض می رساند با توجه به روند افزایش بی رویه قیمت مواد اولیه پلیمری در بازار به دلیل صادرات بعضا سودجویانه افراد و نه پتروشیمی تولیدکننده مواد اولیه به مقاصد صادراتی، در شرایطی که صنایع داخلی مرتبط با آن با بیش از یک میلیون نفر اشتغال، در سال حمایت از تولید داخلی دچار بحران تأمین مواد داخلی گردیده اند و با توجه به ظرفیت های پیش بینی شده در قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقاء نظام مالی کشور، خواهشمند است طبق مصوبه دولت محترم، درباره آیین نامه اجرایی ماده 37 قانون فوق الذکر که به پیشنهاد اتاق های بازرگانی و وزارتخانه های صمت و اقتصاد و دارایی رسیده، در خصوص ماده 2 بند الف که مشخصا قید گردیده که وضع عوارض صادراتی برای مواد اولیه ای که در بورس کالا دچار کمبود عرضه گردیده است و تقاضای داخلی آن بیش از عرضه می باشد را از وزرای مرتبط درخواست نموده تا نه تنها از بیکاری یک میلیون شاغل در صنایع تکمیلی پلیمری جلوگیری گردد بلکه به افزایش اشتغال فرزندان کشور عزیزمان در آستانه تهدیدهای خارجی بیگانگان کمک گردد.
رونوشت این نامه به جمعه ای، رییس اتاق بازرگانی سمنان، سیف، رییس امور تشکل های اتاق ایران، متوسلیان، رییس انجمن لوله و اتصالات پی وی سی و محتشمی پور، رییس دفتر توسعه صنایع پایین دستی ارسال شده است."
سال گذشته بعد از پیگیری فراوان تعزیرات، وزارت صنعت، دفتر توسعه صنایع تکمیلی و بورس کالا، 30 شرکت متخلف در مناطق آزاد، تعطیل شدند اما شنیده می شود 30 واحد جدید، هر کدام با ظرفیت بیش از 15 هزار تن در طی مدت اخیر، مجوز فعالیت گرفته اند.
به راستی مگر تولیدکننده داخلی که نیاز مبرم به استفاده از مواد اولیه دارد، خرید خود از بورس کالا را صادر می کند؟ جواب روشن است، خیر. واحدهای تولیدی غیرفعال که کدهای بهین یاب خود را در اختیار واسطه ها قرار داده اند با کسب سهم و درصد از فروش سهمیه خریداری شده بزرگترین ضربه را به صنعت پلاستیک وارد می کنند.
برای اطلاع بیشتر در خصوص محتوای قانونی جهت مقابله با صادرات مواد اولیه، متن ماده 2 آیین نامه اجرایی ماده 37 قانون رفع موانع تولید را بخوانید:
آیین نامه اجرایی ماده (۳۷) قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور
ماده ۲- وضع هر گونه عوارض بر صادرات کالاها و خدمات به استثنای کالاها و خدمات یارانهای، مواد خام و کالاهای با ارزش افزوده پایین ممنوع است. کالاهای یارانهای، مواد خام و کالاهای با ارزش افزوده پایین صرفاً در قالب این آییننامه و منوط به رعایت شرایط زیر میتوانند مشمول عوارض صادراتی گردند:
الف- وضع عوارض مزبور موجب مازاد عرضه در بازار داخل نشود.
تبصره- برای کالاهای پذیرش شده در بورس کالا، مازاد عرضه صرفاً بر اساس فرآیند عرضه و تقاضای کالا در عرصه (رینگ) داخلی بورس مزبور تعیین میشود به گونهای که اگر پس از عرضه در سه نوبت متوالی به قیمت متناسب، تقاضا وجود نداشته باشد، مازاد عرضه احراز میشود. برای سایر کالاها مازاد عرضه مبتنی بر تشخیص وزارت صنعت، معدن و تجارت، حسب مورد با کسب نظر وزارت جهاد کشاورزی و اتاق¬های بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و تعاون مرکزی جمهوری اسلامی ایران خواهد بود.
ب - فرآوری کالاها و ایجاد خدمات در زنجیرههای ارزش بالاتر دارای توجیه فنی و اقتصادی باشد.
پ - سهم هدفگذاری شده کشور از بازار جهانی مواد خام و کالاهای با ارزش افزوده پایین ذیربط (در صورت انجام هدفگذاری توسط دستگاههای مربوط) کاهش نیابد.
ت- وضع عوارض صادراتی برای مواد خام و کالاهای با ارزش افزوده پایین نباید موجب کاهش قیمت به نحوی گردد که تولید از صرفه اقتصادی خارج شده و متوقف شود.
تبصره - در صورت کاهش و یا توقف تولید، وزارتخانه ذی ربط مکلف است با ارایه گزارشی
به شورای اقتصاد که در آن میزان و منشأ کاهش تولید مشخص شده باشد، لغو یا کاهش عوارض صادراتی کالای مزبور را درخواست نماید.
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه
مطالب مرتبط
- خروج محصولات پتروشیمی از بورس تولیدکنندگان را نابود میکند/ لزوم برنامهریزی برای سه دسته از مشتریان
- کشف انبار نگهداری حدود ۱۰۰ تن مواد پتروشیمی در شورآباد
- بررسی کمبود مواد پتروشیمی موردنیاز صنایع در کمیسیون انرژی
- افزایش صادرات غیرنفتی ایران به عراق
- یک هفته خبر داغ | قاچاق مواد اولیه نفس تولید را گرفت + یک نمودار مهم
- در بورس کالای سه شنبه چه گذشت؟/ بررسی قاچاق مواد اولیه به افغانستان و عراق