چهارشنبه ۲۴ بهمن ۱۴۰۳

زرین نپتا

وکس سیبویه تولیدکننده وکس های دوقطبی و ناقطبی pe و pp

بسپار تجارت آسیا؛ تأمین کننده مواد اولیه پلاستیک و پلیمر و محصولات پتروشیمی

پیشخوان خبر
۲۴ بهمن ۱۴۰۳ 0

فعالیت ۱۲ رشته صنعتی در دی‏‏‌ماه بررسی شد؛

اسکن ۱۳گانه از بنگاه‏‏‌ها

اسکن ۱۳گانه از بنگاه‏‏‌ها
شامخ همه رشته‏‏‌فعالیت‏‏‌های صنعتی در دی‏‏‌ماه ۱۴۰۳ بهبود یافت. نگاهی به وضعیت فعالیت‏‏‌های صنعتی تحت رصد شاخص مدیران خرید در دی ۱۴۰۳ نشان می‌دهد در نخستین ماه زمستان تولید از همیشه گران‏‏‌تر شده است، ضمن اینکه صنایع کشور به سمت کاهش استخدام نیروی انسانی حرکت کرده‏‏‌اند.

به گزارش ویکی پلاست به نقل از دنیای اقتصاد، طبق گزارش شامخ، امید ۱۱رشته‌‌‌فعالیت صنعتی به رونق در ماه بهمن مثبت بوده است و تنها بخش سایر صنایع است که هشدار رکود در ماه آینده را می‌دهد. بهترین عملکرد ممکن در این ماه را صنایعی همچون «چوب، کاغذ و مبلمان»، «نساجی» ، «لاستیک و پلاستیک»  و «صنایع کانی‌ غیرفلزی» داشته‌‌‌اند. ضمن اینکه بخش‌‌‌هایی همچون «سایر صنایع»، «ماشین‌‌‌‌سازی و لوازم‌خانگی» و «صنایع و فرآورده‌‌‌های نفتی» پایین‌‌‌ترین عملکرد را در دی ۱۴۰۳ گزارش داده‌‌‌اند.

بررسی دقیق‌‌‌تر وضعیت صنایع از منظرهای مهمی نظیر میزان تولید، میزان سفارش‌ها، میزان فروش و میزان صادرات نیز گویای شرایط خاصی است که بر تولید و تجارت در کشور حاکم است. برای نمونه در بخش تولید، صنعت «چوب، کاغذ و مبلمان» بهترین عملکرد را داشته، حال آنکه بدترین شرایط را در این ماه صنعت «کانی‌‌‌های غیرفلزی» گزارش کرده است.

دلیل عملکرد بد صنعت کانی‌‌‌های غیرفلزی احتمالا قطعی گاز و برق در این ماه از سال بوده است، حال آنکه بهبود شرایط صنعت چوب، کاغذ و مبلمان احتمالا ناشی از دسترسی مناسب به نهاده‌‌‌ها و نیاز کمتر به این نهاده انرژی بوده است.

جالب اینکه فعالان صنعت «چوب، کاغذ و مبلمان» بیشترین میزان دریافت سفارش‌ها‌‌‌ را برای ماه‌‌‌های آتی گزارش کرده‌‌‌اند و چشم‌‌‌انداز تولید مناسبی دارند، اما در این بخش بدترین وضعیت را صنعت چرم و پوشاک گزارش داده است.

در باب میزان دریافت سفارش‌ها‌‌‌ نکته جالب وضعیت مناسب همه رشته‌فعالیت‌‌‌هاست که احتمالا به واسطه نزدیک شدن به انتهای سال و اوج‌‌‌گیری تقاضای مصرفی در کشور است.

در بخش میزان فروش و میزان صادرات هم نکات این گزارش بسیار جالب است. در دی ۱۴۰۳ بهترین عملکرد در زمینه فروش را صنعت «چوب، کاغذ و مبلمان» گزارش کرده، حال آنکه بدترین وضعیت را صنعت «نفت و گاز و فرآورده‌‌‌» گزارش داده است.

در بخش صادرات نیز بهترین عملکرد را صنعت «نساجی» اعلام کرده، حال آنکه بدترین وضعیت را صنعت «چوب، کاغذ و مبلمان» گزارش کرده است. با کنار هم قرار دادن این دو مبحث می‌‌‌توان نتیجه گرفت که رونق صنعت «چوب، کاغذ و مبلمان» زمانی می‌‌‌تواند باثبات بماند که در باند صادرات نیز وضعیت فروش این حوزه بهبود یابد.

استفاده از مشوق‌‌‌های صادراتی و توسعه بازارهای خارجی از مسیر رایزنی‌‌‌های تجاری دو اقدامی است که می‌‌‌تواند در بهبود عملکرد این صنعت و ثبات رونق آن اثرگذار باشد.

در بخش انرژی که مهم‌ترین مشکل این روزهای صنایع داخلی است، وضعیت جالبی در گزارش شامخ تولید دی ۱۴۰۳ گزارش شده است. در این ماه صنعت «چوب، کاغذ و مبلمان» بهترین سطح از دسترسی به انرژی را گزارش کرده، حال آنکه بخش «سایر صنایع» وضعیت بسیار نامناسبی را از میزان دریافت انرژی روایت کرده است.

نگاهی به روایت شاخص مدیران خرید دی ۱۴۰۳ نشان می‌دهد، در این ماه از زمستان نیمی از صنایع دسترسی کمتر از ۵۰ را برای مصرف انرژی گزارش کرده‌‌‌اند که به معنی فشار ناترازی روی بخش وسیعی از صنایع داخلی است.

در بخش مواد اولیه در دسترس تنها سه‌صنعت در نزدیکی مرز قرار گرفته‌‌‌اند و مابقی وضعیت بسیار بدی را از نظر مواد اولیه گزارش کرده‌‌‌اند. «لاستیک و پلاستیک»، ‌‌‌ «چوب، کاغذ و مبلمان» در کنار «پوشاک و چرم» صنایعی هستند که نسبت به  ۹رشته فعالیت دیگر دسترسی معمولی به مواد اولیه داشته‌‌‌اند، حال آنکه بدترین وضعیت را «سایر صنایع»، ‌‌‌ «نفت و گاز و فرآورده‌ها» در کنار «نساجی» گزارش کرده‌‌‌اند.

در بخش هزینه تولید و هزینه خرید مواد اولیه یک زنگ خطر جدی به گوش می‌رسد که در اغلب صنایع شامخ دی به‌عینه قابل مشاهده است. در این دو برش، به‌وضوح می‌‌‌توان ردپای افزایش تورم تولیدکننده را دید؛ چرا که ماه‌‌‌ها بود وضعیت هزینه خرید مواد اولیه یا هزینه تولید محصول در سطحی متوسط قرار داشت.

در دی ۱۴۰۳، هشت‌صنعت مختلف عددی بیش از ۸۵ را برای قیمت خرید مواد اولیه گزارش داده‌‌‌اند که به معنی شرایط بسیار سخت خرید و تامین گران تولید برای این واحدهاست. البته با اختلاف بدترین وضعیت را دو صنعت «لاستیک و پلاستیک» و «نساجی» به ثبت رسانده‌‌‌اند.

در بخش هزینه تولید نیز ۱۱رشته‌فعالیت عددی بالاتر از ۵۰ را برای هزینه تولید گزارش کرده‌اند و دامنه کلی اعداد نیز عموما بالاتر از ۶۵ است که گویای شارژ تورم تولید به واسطه عوامل مختلف از جمله ارز است.

همچنین مانند ماه گذشته، واحدهای صنعتی ۹رشته مختلف اعلام کرده‌‌‌اند موجودی انبار آنها وضعیت مطلوبی نداشته و تداوم این وضع به معنی چالش تامین کالا در آینده نزدیک است. معمولا در اقتصادهای تورمی، موجودی انبار فضایی برای مهار شوک‌‌‌های قیمتی توسط بنگاه است، اما در شرایطی که انبار کالاهای نهایی خالی شود، دست بنگاه برای مقابله با تورم خالی می‌شود.

کاهش در سرعت تحویل کالا در سطح اغلب صنایع نشان روشن همین وضعیت است. در صنایعی که موجودی انبار مناسبی دارند، تحویل کالا با سرعت مناسبی صورت می‌گیرد، اما در شرایط کاهش تولید و لزوم تحویل کالا، این موجودی انبار است که خالی می‌شود. نتایج شامخ دی ۱۴۰۳ نشان می‌دهد در این ماه اغلب صنایع با سرعت بیشتری نسبت به تحویل کالا اقدام کرده‌‌‌اند که این موضوع بر انبار آنها اثر مستقیم داشته است.

روند حاکم بر استخدام نیروی کار نیز گویای نکات جالب دیگری پیرامون واحدهای تولیدی است. مانند ماه قبل اغلب صنایع در دی ۱۴۰۳ میزان استخدام نیروی کار را تنزل داده‌اند یا به آن بی‌میل هستند که این موضوع خود یکی از نشانه‌‌‌های امید اندک به رونق تولید در آینده نزدیک است.

از جمیع جهات و با بررسی شواهد موجود می‌‌‌توان گفت بخش صنعت به سه‌محرک عمده نیاز دارد تا به شرایط معمول خود در زمینه تولید دست یابد. نخست احیای دسترسی به انرژی و رفع ناترازی، مورد بعدی ثبات اقتصاد کلان و مهار تورم و نرخ ارز که بر تامین شرکت‌ها اثرگذار است و دیگر مورد مساله تقاضای مصرفی از دو باند صادرات و فروش داخلی که نیازمند اتخاذ تمهیداتی از سوی سیاستگذاران اقتصادی، ارزی و تجاری است.


ویکی پلاست | مرجع بازار صنعت پلاستیک

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟ بلی خیر
امتیاز مطلب: 0%

تبلیغات در ویکی پلاست

دیدگاه خود را بنویسید

فرستادن دیدگاه

پربازدیدترین شرکت ها

پربازدیدترین محصولات

ویدیوهای آموزشی

همه حقوق این سایت متعلق به ویکی پلاست است طراحی و اجرا: نگاه حرفه ای
قیمت بازار اشتراک قیمت کانال تلگرام تبلیغات
قیمت روز نایلکس - ایجاد اشتراک سامانه قیمت بازار قیمت جهانی تلگرام واتس اپ تبلیغات
ویکی پلاست
سلام خوش اومدید
ویکی پلاست، خرید و فروش مواد اولیه نداره
چطور می تونم کمک‌تون کنم؟