رئیسکل بانکمرکزی در نشست با فعالان بخشخصوصی تاکید کرد
مسیر حمایت از بخش صادرات
به گزارش ویکی پلاست به نقل از دنیای اقتصاد، محمدرضا فرزین، رئیسکل بانکمرکزی با تاکید بر حمایت از بخشخصوصی در مناسبات تجاری و اقتصادی بینالمللی، از مدیران معاونت بینالملل بانکمرکزی خواست با همکاری دبیرخانه اتاقهای مشترک بازرگانی بخش خصوصی، میزهای تخصصی را درباره موضوعات مربوط به بریکس، شانگهای و اوراسیا بهمنظور افزایش تعاملات بانکی و پولی و تقویت مناسبات تجاری بخشخصوصی با کشورهای مقصد تشکیل دهند.
فرزین، برنامهریزی برای تسهیل ارتباطات بانکی و پولی بینالمللی برای بازرگانان و تجار با کشورهای مقصد، تامین مالی بنگاههای تولیدی، استفاده بهینه از شرکتهای دانشبنیان در جهت افزایش صادرات محصولات فناورانه را در دستور کار بانکمرکزی دانست و گفت: با تشکیل بازار ارز تجاری، حمایت از صادرات و مرجعسازی نرخ ارز را بر مبنای عرضه و تقاضا و به روش جورسازی(مچینگ) دنبال میکنیم.
وی با اشاره به افزایش حجم تجارت خارجی کشور، تاکید کرد: حجم تجارت غیرنفتی ایران در ۱۰ماهه امسال به بیش از ۱۰۰میلیارد دلار رسیدهاست و در صورتیکه به این میزان، حجم تجارت نفت را نیز اضافه کنیم به بیش از ۱۴۰میلیارد دلار خواهد رسید.
فرزین در ادامه گفت: سهم این حجم تجارت در GDP کشور نشانگر آن است که اقتصاد ایران با وجود تحریمهای گسترده، یک اقتصاد باز با حجم تعاملات گسترده بینالمللی است. رئیسکل بانکمرکزی همچنین تاکید کرد: با توجه به شرایط خوبی که در حجم تجارت خارجی پیشآمده است هماکنون شاهد افزایش ۱۸درصدی ارزش صادرات در ۱۰ماهه امسال هستیم و در این شرایط نیز تامین ارز موردنیاز واردات و نیازهای خدماتی توسط بانکمرکزی به ۵۷.۸میلیارد دلار رسیدهاست.
فرزین با اشاره به افزایش معاملات بازار ارز تجاری در دو ماه گذشته، افزود: ارزش معادل دلاری معاملات بازار ارز تجاری، تنها در ۱۵ بهمن ماهبرابر با ۱۱۱میلیون دلار و روز ۱۶ بهمن ماه، ۹۸میلیون دلار بود که با احتساب آن، حجم کل معاملات در بازار ارز تجاری از ابتدای فعالیت این بازار تا امروز به بیش از ۲میلیارد و ۴۸۶میلیون دلار رسیدهاست.
گچپززاده، سرپرست معاونت ارزی بانکمرکزی نیز با اشاره به پیشبینیپذیرکردن فرآیند و رویههای اقتصادی برای بخشخصوصی در قالب بازار ارز تجاری، به بسترسازیهای انجامشده در کشورهای مختلف از جمله در چین و روسیه برای تسهیل مناسبات پولی و بانکی اشاره کرد و گفت: هماکنون لایههای اعتباری خوبی در روسیه ایجاد شدهاست که تجار بخشخصوصی میتوانند از آن استفاده کنند.
در این جلسه، آرام رئیس هیاتمدیره مرکز مبادله ارز و طلا نیز به تشریح آخرین اقدامات در بازار ارز تجاری و تسریع معاملات ارزی برای بخشخصوصی و صادرکنندگان و واردکنندگان پرداخت.
بر اساس این گزارش، روسا و اعضای هیاترئیسه اتاقهای مشترک بازرگانی بخشخصوصی ایران نیز در این جلسه به ارائه دیدگاهها و دغدغههای خود پرداختند که رئیسکل بانکمرکزی نیز در جهت تسهیل کار تجار و بازرگانان در حوزههای پولی و بانکی دستوراتی صادر کرد.
ویکی پلاست | مرجع بزارا صنعت پلاستیک
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه