به گزارش ویکی پلاست به نقل از دنیای اقتصاد، ترامپ، در سخنرانیهای اخیر خود گفت که ترجیح میدهد چین را با تعرفههای تجاری جدید، مورد هدف قرار ندهد. این اظهارات منجر به کاهش شاخص دلار شد. این شاخص که ارزش دلار را در برابر سبدی از ارزهای بینالمللی مانند یورو، پوند، ین، فرانک و... میسنجد، تحت تاثیر صحبتهای ترامپ، در هفته گذشته نزدیک به ۱.۸ واحد درصد کاهش یافت. این بدترین عملکرد دلار از ماه ژوئیه ۲۰۲۳ بوده است.
با افت دلار، ارزش پول سایر کشورها افزایش یافت. طبق دادههای فایننشالتایمز، یورو که در ماههای اخیر کاهش شدیدی را تجربه کرده بود، با افزایش 0.9 واحد درصدی به نرخ برابری 1.04 دلار رسید و بهترین عملکرد هفتگی خود را از نوامبر ۲۰۲۲ به ثبت رساند.
همچنین، پوند انگلیس با رشد 0.3 واحد درصدی به نزدیکی نرخ برابری 1.24 با دلار رسید و قویترین رشد هفتگی خود را در بیش از دو سال اخیر ثبت کرد. همچنین بازار ارز در آسیا نیز پس از انتشار سخنان ترامپ تقویت شد.
در این راستا، ین ژاپن و روپیه هند در برابر دلار رشد داشتند و یوآن چین با 0.5 واحد درصد افزایش، به بالاترین سطح خود از ماه نوامبر رسید. در همین حال، پزوی مکزیک که به دلیل تهدیدات مبتنی بر تعرفههای تجاری بهشدت آسیب دیده بود، حدود 0.6 واحد درصد تقویت شد.
ترامپ بلد است؟
دونالد ترامپ پس از تحلیف خود، بار دیگر از سیاستهای پولی انبساطی حمایت کرد و تصریح کرد که کاهش نرخ بهره میتواند کمک زیادی به رونق اقتصاد آمریکا کند. او همچنین مدعی شد که بهتر از سران فدرالرزرو از نرخ بهره سر در میآورد.
به هر حال، سران فدرالرزرو، روز چهارشنبه در نخستین جلسه پولی در سال ۲۰۲۵، تصمیم خود را درباره نرخ بهره اعلام میکند. با وجود رشد اقتصادی قوی در آمریکا، انتظار میرود نرخ بهره ثابت بماند. با این حال، بازارهای مالی کاهش دومرتبهای نرخ بهره را در سال جاری پیشبینی میکنند که نخستین کاهش آن، احتمالا در ماه ژوئن رخ خواهد داد.
در بانک مرکزی اروپا، نخستین جلسه پولی سال ۲۰۲۵ در روز پنجشنبه برگزار خواهد شد. احتمال دارد که طی این جلسه، نرخ بهره به میزان 0.25 واحد درصد کاهش یابد؛ زیرا اقتصاد منطقه یورو همچنان نیازمند رونق بیشتری است.
بهطور کلی، با توجه به رویدادهای کلیدی هفته پیشرو، تصمیمات بانکهای مرکزی آمریکا و اروپا، همراه با دادههای کلیدی از اقتصادهای توسعه یافته دنیا، نقشی کلیدی در تعیین جهت حرکت بازارهای جهانی خواهند داشت. سرمایهگذاران نیز هرگونه اخبار مربوط به سیاستهای تجاری ترامپ و نرخ بهره بانکهای مرکزی را با دقت فراوان دنبال میکند تا چشمانداز خود را از آینده بازارهای جهانی بهروز کنند.
ویکی پلاست | مرجع بازار صنعت پلاستیک
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه