به گزارش ویکی پلاست به نقل از دنیای اقتصاد، بررسی روند معاملات بازارهای مرزی حاکی از آن است که نسبت عرضه به تقاضا تغییر کرده است. نرخ درهم در بازار روز گذشته کاهشی بود. یکی از ابزارهای بانکمرکزی درجهت حمایت از پول ملی، افزایش عرضه در معاملات مرزی است. چرا که در این صورت میزان ارز ورودی به کشور افزایش مییابد.
درنتیجه افت قیمتهای مشاهده شده در بازار روز یکشنبه میتواند به تشدید حضور نهاد بازارساز در معاملات مرتبط باشد. این در حالی است که برخی دیگر از معاملهگران ارزی اعتقاد دارند که کاهش نرخ در روز گذشته ناشی از یک روند اصلاحی است.
در روزهای اخیر سمت و سوی نمودار شاخصهای ارزی افزایشی بود. قیمت اسکناس دلار آزاد در بازار روزهای میانی هفته گذشته به کانال ۷۹ هزار تومانی رسیده بود و پس از آن مجددا تا میانههای کانال ۸۲ افزایش یافت. بهطور کلی پس از هر روند کاهشی یا افزایشی چشمگیر، یک روند با شدت کمتر و در خلاف جهت آن شکل میگیرد.
به این صورت که پس از حضور نرخ دلار در کانال ۸۲ هزار تومانی برخی از معاملهگران در این سطح، کشف سود کرده و نقش فروشنده را در بازار ایفا کردند. درنهایت باید گفت که افت ارزش بازار ارز در روز گذشته میتواند به ۲ عامل تزریقهای نهاد بازارساز در معاملات مرزی یا اصلاح نرخ شاخصها پس از روند افزایشی چند روز گذشته باشد.
باوجود روند کاهشی دلار در روز گذشته برخی از فعالان کفبازار پیشبینی میکنند که قیمت ارز به روند افزایشی خود ادامه دهد و این کاهش موقتی است. یکی از دلایل این پیشبینی چشمانداز کمرنگ مذاکرات رفع تحریمها با دولت جدید آمریکا است. در این صورت تحریمهای اقتصادی نیز کاهش نیافته و میزان درآمدهای ارزی کشور افزایش نمییابد.
در این میان به عقیده برخی از کارشناسان تداوم گفتوگوهای هستهای با کشورهای اروپایی یک سیگنال سیاسی مثبت محسوب میشود. درصورت نتیجهبخشی این گفتوگوها احتمال دستیابی به توافق هستهای جدید افزایش مییابد که درنتیجه این امر نیز میزان فشار تحریمی بر چرخه اقتصاد کشور کاهش مییابد.
قدرتنمایی بازارساز در معاملات درهم؟
دیروز یکشنبه ۲۳ دیماه رنگ تابلوهای بازار غیررسمی ارز قرمز بود. هر برگ اسکناس دلار آزاد که در معاملات عصر روز شنبه حوالی رقم ۸۲ هزار و ۱۵۰ تومان معامله میشد، فعالیت خود در معاملات صبح روز گذشته را با حدود ۲۵۰ تومان کاهش نسبت به این نرخ در رقم ۸۱ هزار و ۹۰۰ تومان آغاز کرد.
در ساعات میانی روز گذشته شیب نمودار کاهشی دلار تندتر شد. به این صورت که تا ساعات پایانی بازار دیروز نرخ این ارز افت ارزش ۵۰۰ تومانی دیگری را نیز تجربه کرد تا با حدود ۷۵۰ تومان کاهش نسبت به آخرین نرخ نقدی روز شنبه در رقم ۸۱ هزار و ۴۰۰ تومان معامله شود.
ویکی پلاست | مرجع بازار صنعت پلاستیک
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه