چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳

نمایشگاه پلاستیک | استانبول تویاپ ترکیه

زرین نپتا

وکس سیبویه تولیدکننده وکس های دوقطبی و ناقطبی pe و pp

بسپار تجارت آسیا؛ تأمین کننده مواد اولیه پلاستیک و پلیمر و محصولات پتروشیمی

اخبار منتخب
۲۹ مهر ۱۳۹۷ 0 1249

عضو هیئت‌مدیره کارگزاری بانک مسکن

شوک قیمت ها قبلا در بازار تخلیه شده است + صدا

شوک قیمت ها قبلا در بازار تخلیه شده است + صدا
عضو هیئت‌مدیره کارگزاری بانک مسکن با بیان اینکه شوک‌ قیمت‌ها قبلا در بازار تخلیه شده است گفت: تأثیرات این تغییر فرمول در بازار پلیمر، از قبل اتفاق افتاده بود اما در محصولات شیمیایی این اختلاف وجود نداشت به این دلیل که کشش بازار شیمیایی نسبت به پلیمرها کمتر است و انبارش در محصولات شیمیایی اتفاق نمی‌افتد.

میثم باقری کوپایی در گفت‌وگو با خبرنگار ویکی‌پلاست با اشاره به تغییر قیمت‌های پایه محصولات پتروشیمی به ارز نیمایی و شوک‌ وارده شده به بازار اظهار کرد: یک قسمت از شوک در هفته‌های گذشته به بازار واردشده بود و آزادسازی کالا‌ها و بارگیری تولیدی‌ها از شرکت‌های پتروشیمی‌ موجب کاهش قیمت‌ها در هفته‌های گذشته شده بود.

وی افزود: شایعاتی که در بازار وجود داشت موجب شد که بسیاری از کالاها را بر همین مبنا معامله می‌‌کردند و نزول قیمت‌ها در پی‌‌وی‌سی، BG و گرید‌های دیگر به همین دلیل بود.

عضو هیئت مدیره کارگزاری بانک مسکن خاطرنشان کرد: همچنین ثبات و افزایش قیمت‌ برخی‌ از کالا‌ها که در این مدت کم بودند مانند پلی استایرن‌ها که در مقابل کاهش مقاومت می‌کردند بیانگر این است که فروشنده اعتقاد داشت که دلار نیمایی می‌شود و قیمت محصول افزایش پیدا می‌‌کند.

وی ادامه داد: با این شرایط بازار باید خودش را با این قیمت‌ها وفق دهد و توصیه ما به دفتر توسعه پایین‌دستی برای اعلام قیمت‌ها این است که ملاحظه بیشتری برای پایین‌دستی در ابتدای کار در نظر بگیرند تا قیمت‌ پایه، قیمت بالایی لحاظ نشود یعنی در محاسبه قیمت فوب، اگر بتوانند قیمت‌های نزولی را در نظر بگیرند برای قیمت‌گذاری بهتر خواهد بود و شوک کمتری به بازار وارد می‌شود.

باقری عنوان کرد: با این شرایط فاصله قیمتی بسیاری از کالاها زیاد خواهد شد و به‌ویژه در محصولات شیمیایی‌، این مسئله بیشتر خواهد بود چراکه میانگین ۴ هفته عرضه در پلیمر‌ها توانسته بود که قیمت‌ّ‌ها را به ارز نیمایی نزدیک کند و کالاهایی که قیمت بالاتری داشت، کاهش پیدا می‌کند و کالاهایی که از نیمایی کمتر است، افزایش پیدا می‌کند.

وی تصریح کرد: همین مسئله نشان می‌دهد که تأثیرات این تغییر فرمول در بازار پلیمر، از قبل اتفاق افتاده بود اما در محصولات شیمیایی این اختلاف وجود نداشت به این دلیل که کشش بازار شیمیایی نسبت به پلیمرها کمتر است و انبارش در محصولات شیمیایی اتفاق نمی‌افتد.

عضو هیئت‌مدیره کارگزاری بانک مسکن بیان کرد: به نظر من شوک این تغییر به بازار شیمیایی بسیار بیشتر از بازار پلیمر است و به نظر می‌رسد در آینده بسیاری از کالاهایی که قیمت‌ آن‌ها در زیر قیمت بورس است افزایش پیدا کند چراکه از این کالاها تا چند هفته از بورس خریداری نمی‌شود و موجودی انبارها کم می‌شود و به جایی می‌رسد که خریدار مجبور می‌شود در بورس کالا خرید کند البته به این شرط که پتروشیمی‌ها به صورت مستقیم فروش نداشته باشند.

وی افزود: تجربه نشان داده که بعد دو هفته که کالاها وارد مچینگ شوند، پتروشیمی ها شروع می‌کنند به فروش محصولات در خارج از بورس و خودشان کمک می‌کنند که قیمت‌ها سیر افزایشی پیدا نکند.

باقری گفت: اگر وضعیت حالت عادی داشته باشد و مانند گذشته باشد، به نظر می‌رسد که قیمت‌ها به‌مرور افزایش پیدا می‌کند و کالاهایی که اختلاف قیمت زیادی نیز دارد، کاهش پیدا می‌کند.

وی ادامه داد: البته همه این مسائل به کشش بازار‌ها نیز بستگی دارد و اینکه بورس کالا پس از تغییر قیمت‌های پایه به ارز نیمایی، سقف قیمت‌ها را برمی‌گرداند یا خیر و بدون تردید این مسئله نیز عامل تعیین‌کننده‌ و تأثیرگذاری است.

عضو هیئت‌مدیره کارگزاری بانک مسکن در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه باز بودن سقف قیمت‌‌ها به نفع صنایع پایین‌دستی است یا محدود بودن آن گفت: در این خصوص باید گفت گه هر کالا شرایط خاصی دارد و نمی‌توانیم برای تمام کالاها جمع ببندیم چراکه برای برخی‌ کالا‌ها سقف قیمت گذاشتن کاملاً اشتباه است و هرکدام از این دو نظریه، طرفداران خاصی دارد.

وی افزود: خوبی‌ای که سقف (رقابت) دارد این است که تولید‌کننده باید با دلار نیمایی خریداری کند و هر مقدار که خرید کند، کف قیمت‌ها نیمایی است و این مسئله موجب می‌شود که سود شرکت تولید‌کننده کاهش پیدا کند.

باقری در پاسخ به این سؤال که آیا شما مدافع سقف محدود هستید گفت: بله، اگر سقف محدود باشد به‌عنوان‌مثال تا ۱۰ درصد، می‌دانیم که تولید‌کننده بیشتر از این قیمت نمی‌تواند خرید انجام دهد و شرکت‌ها نیز به همین مسئله تمایل دارند.

وی عنوان کرد: زمانی که قیمت‌ها افزایش پیدا می‌کند، تولیدکننده به دنبال این است که کالای خود را رقابت نکند اما تناژ نیز بسیار مهم است و برخی دوست دارند تناژ بهتر و بالاتری تهیه کنند.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟ بلی خیر
امتیاز مطلب: 100%

تبلیغات در ویکی پلاست

دیدگاه خود را بنویسید

فرستادن دیدگاه

پربازدیدترین شرکت ها

پربازدیدترین محصولات

ویدیوهای آموزشی

همه حقوق این سایت متعلق به ویکی پلاست است طراحی و اجرا: نگاه حرفه ای
قیمت بازار اشتراک قیمت کانال تلگرام تبلیغات
قیمت بازار قیمت جهانی تلگرام واتس اپ تبلیغات
ویکی پلاست
سلام خوش اومدید
ویکی پلاست، خرید و فروش مواد اولیه نداره
چطور می تونم کمک‌تون کنم؟