به گزارش ویکی پلاست به نقل از تسنیم، علیرضا کلاهی صمدی رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی، صنایع،معادن و کشاورزی ایران در جلسه ی بررسی «چالشهای ناشی از قطعی گاز و برق صنایع کشور و راهکارهای پیشرو» با اشاره به ناترازی های انرژی که این روز ها کشور با آن درگیر است، گفت: سرمایه گذاری دولت در تولید در اواخر دهه 80 متوقت شد و این در حالی است که سرمایه گذاری در شبکه انتقال توزیع اصلا صورت نگرفته است .
البته در سال های 87-88 حدود 15 تا 20 درصد نیاز کشور سرمایه گذاری مختصری در شبکه توزیع و انتقال شد اما از اواسط دهه 90 این سرمایه گذاری به طور کامل قطع شد.
در کوتاه مدت تنها راه افزایش ظرفیت برق، انرژی خورشیدی است
کلاهی گفت: وضعیت ناترازی برق یک معادله چند مجهولی شده چرا که جبران کسری توان تولید برق نیاز به نیروگاه دارد و نیروگاه نیاز به سوخت (گاز یا گازوئیل) دارد که در این دو مورد هم کسری داریم.در کوتاه مدت تنها مسیر افزایش ظرفیت تولید برق ما، به واسطه انرژی خورشیدی است.
رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی گفت: ناترازی تولید برق که حدود 10 هزار مگاوات در کوتاه مدت و در بلند مدت حداقل حدود 20 هزارمگاوات است. برای تولید 10 هزارمگاوات افزایش ظرفیت تولید برق حداقل حدود 10 میلیارد دلار هزینه است و همچنین بروزرسانی شبکه انتقال توزیع حدود 25 میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز دارد. بخاطر بحران آب امکان افتتاح نیروگاه های سیکل ترکیبی در مراکز شهر ها وجود ندارد و باید کنار دریاها برود.
طراحی تفصیلی شبکه شهر تهران به سال 1352 برمیگردد و چگالی مصرف ا مگاوات در کیلومتر مربع بوده اما هم اکنون به 9 مگاوات در کیلومتر مربع رسیده است.
کلاهی با اشاره به ضرر و زیان های حاضل از عدم النفع و خسارت مستقیم قطعی برق گفت: ضرر و زیان مستقیم قطعی برق که بخشی از آن عدم النفع است و بخشی از آن به دلیل خسارت های مستقیم است و بخشی از آن تبعات بعد از آن است. اما مثلا در حوزه صادرات براوردها این است در حوزه صنایع فلزی حدود 8 میلیارد دلار کاهش صادرات در یکسال داشتیم.
همچنین در خسارتهای هر روز عدم فعالیت معدن حدود 41 همت زیان دارد، زیان عدم تولید اشامیدنی ها 388 میلیارد تومان و عدم تولید چرم حدود 615 میلیارد دلار تومان است. به طور کلی در کل صنعت بالغ بر 250 هزار میلیارد تومان زیان قطعی برق برای صنعت است.
ویکی پلاست | مرجع بازار صنعت پلاستیک
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه
مطالب مرتبط
- جبران خسارات صنایع چه شد؟
- خسارت ۱۱ میلیارد دلاری صنایع به دلیل قطعی برق در سال گذشته
- توقف ۵۰ درصد ظرفیت شهرک های صنعتی با قطع برق
- لغو مابهالتفاوت از قبوض برق آذرماه واحدهای صنعتی مازندران
- روزی ۸ همت ضرر خاموشی
- بازار منجمد شد؛ چوبِ قطعی برق لای چرخ تولید
- برنامه محدودیت برق صنایع ابلاغ شد
- انتقاد تولیدکنندگان از تعطیلی ۲ هفتهای برق و گاز صنایع
- پشت صحنه تعطیلی و قطع برق/ناترازی گاز ۳۵۰ میلیون مترمکعب شد
- قطع برق؛ مشکلی به مشکلات کارگران اضافه کرد