جمعه ۱۶ آذر ۱۴۰۳

زرین نپتا

نمایشگاه پلاستیک | استانبول تویاپ ترکیه

وکس سیبویه تولیدکننده وکس های دوقطبی و ناقطبی pe و pp

بسپار تجارت آسیا؛ تأمین کننده مواد اولیه پلاستیک و پلیمر و محصولات پتروشیمی

فعالان اقتصادی درباره مرکز مبادله ارز و طلا ابهام دارند
به‌‌‌‌‌‌‌‌‌گفته احمدرضا فرشچیان، هزینه مبادله و مدت زمان تامین ارز در مرکز مبادله ارز و طلا هنوز مشخص نشده و حداقل سه ابهام جدی پیش‌روی فعالان اقتصادی بخش‌خصوصی به‌عنوان کاربران این مرکز و سامانه وجود دارد.

به گزارش ویکی پلاست به نقل از دنیای اقتصاد، هنوز مبادله‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای در این مرکز مبادله انجام نشده و حداقل سه ابهام جدی در مورد فعالیت آن متصور است.
فعالان اقتصادی درباره مرکز مبادله ارز و طلا ابهام دارند.

در حال‌حاضر صادرکنندگان و واردکنندگان همچنان در بستر سامانه نیما مبادلات ارزی خود را بر اساس قیمت توافقی به انجام می‌‌‌‌‌‌‌‌‌رسانند. یکی از مهم‌ترین ایراداتی که به‌کارکرد سامانه نیما وارد می‌شود، این است که تخصیص‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها دیرهنگام بوده و فعالان اقتصادی باید مدتی نسبتا طولانی در صف بمانند، اما به هر حال سامانه نیما امکان نظارت بانک‌مرکزی و وزارت صمت بر مبادلات بازرگانان را فراهم کرده‌است.

اکنون بانک‌مرکزی تصمیم گرفته‌است که نقل و انتقال ارز میان صادرکنندگان و واردکنندگان را به مرکز مبادله ارز و طلا انتقال دهد و در این سامانه کشف قیمت صورت گیرد. بانک‌مرکزی ادعا می‌کند؛  این اقدام را در جهت تک‌‌‌‌‌‌‌‌‌نرخی‌شدن ارز به انجام رسانده و قاعدتا فعالان بخش‌خصوصی از این سیاست استقبال می‌کنند.

فعالان اقتصادی با ماهیت و فعالیت این مرکز و سامانه جدید مشکلی ندارند اما حدود یک ماه و نیم پیش که نسخه آزمایشی سامانه جدید در جمع محدودی از فعالان اقتصادی ارائه شد چند ایراد اساسی به آن وارد بود؛ نخست اینکه هزینه نقل و انتقال ارز میان صادرکننده و واردکننده مشخص نبود. نظر ما این بود که واگذاری تعیین نرخ به بانک عامل صحیح نبوده و نرخ مبادله باید مشخص شود.

ابهام دوم، نامشخص‌بودن مدت زمان تامین ارز بود. به فعالان اقتصادی چنین اعلام شد که وقتی صادرکننده ارز را واگذار کند، بعد از چند روز ‌ریال را دریافت می‌کند و و وقتی واردکننده‌ ریال را بپردازد، پس از چند روز ارز را می‌گیرد، درحالی‌که این عملیات می‌تواند در یک روز انجام شود.

سومین مساله اینکه در جلسه رونمایی از نسخه آزمایشی، اعلام شد که صادرکنندگان باید ارز را به تراستی‌‌‌‌‌‌‌‌‌های سامانه واگذار کنند و سپس این تراستی‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها ارز را به واردکننده می‌دهند که این سازوکار نیز دارای ایراد است؛ چراکه برای بسیاری از صادرکنندگان امکان اینکه ارز را برای شرکت‌های تراستی موجود کنند میسر نیست.

صادرکنندگان ارز خود را معمولا از طریق شبکه‌‌‌‌‌‌‌‌‌هایی که دارند، منتقل می‌کنند و شاید انجام آنچه بانک‌مرکزی اعلام کرده‌است، امکان‌پذیر نباشد. این ابهامات حدود یک ماه‌‌‌‌‌‌‌‌‌و نیم پیش مطرح‌شده و مشخص نیست که بانک‌مرکزی چه رویکردی را در قبال آنها درپیش گرفته‌است.


ویکی پلاست | مرجع بازار صنعت پلاستیک

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟ بلی خیر
امتیاز مطلب: 0%

تبلیغات در ویکی پلاست

دیدگاه خود را بنویسید

فرستادن دیدگاه

پربازدیدترین شرکت ها

پربازدیدترین محصولات

ویدیوهای آموزشی

همه حقوق این سایت متعلق به ویکی پلاست است طراحی و اجرا: نگاه حرفه ای
قیمت بازار اشتراک قیمت کانال تلگرام تبلیغات
کامپاند پلی‌کربنات: نسوز، الیاف دار، رنگی، سفارشی و ... قیمت بازار قیمت جهانی تلگرام واتس اپ تبلیغات
ویکی پلاست
سلام خوش اومدید
ویکی پلاست، خرید و فروش مواد اولیه نداره
چطور می تونم کمک‌تون کنم؟