دوشنبه ۳ دى ۱۴۰۳

وکس سیبویه تولیدکننده وکس های دوقطبی و ناقطبی pe و pp

بسپار تجارت آسیا؛ تأمین کننده مواد اولیه پلاستیک و پلیمر و محصولات پتروشیمی

پیشخوان خبر
۲۹ آبان ۱۴۰۳ 0

دلار در کانال ۶۸ استراحت می‌کند

سریال آرامش بازار‌های ارز و سکه

سریال آرامش بازار‌های ارز و سکه
بازار ارز در آرامش به مسیر خود ادامه می‌دهد. پس از اتمام روزهای هیجانی بازار، دامنه نوسان شاخص‌های بازار غیررسمی ارز کوچک شده و در بازه‌های کمتر از ۵۰۰ تومان درحال نوسان‌اند. کاهش سطح ریسک‌های سیاسی مهم‌ترین عامل تداوم سریال آرامش بازارها ‌است. در این میان رئیس‌کل بانک‌مرکزی روز گذشته مجددا نرخ‌های بازار آزاد ارزی را غیرواقعی خواند.

به گزارش ویکی پلاست به نقل از دنیای اقتصاد، بازار ارز در آرامش است. درحالی که با شروع فصل سوم سال، بازارهای دارایی کشور نوسانات قیمتی چشمگیری را تجربه کردند، در هفته سوم آبان ماه و همزمان با دور شدن ریسک‌های سیاسی از بازار ثبات نسبی به بازارها بازگشت.

کاهش ریسک‌های سیاسی با کاهش سطح انتظارات تورمی فعالان بازار از حجم متقاضیان می‌کاهد و زمینه‌ساز آرامش بازار می‌شود. از دیگر دلایل کاهش نوسانات ارزی، می‌توان به سیاست‌های کنترلی بانک مرکزی اشاره ‌کرد. به نظر می‌رسد این نهاد با افزایش عرضه ارز در بازار متشکل ارزی و همچنین مدیریت تقاضای واردکنندگان، توانسته تا حدی هیجانات موجود را کنترل کند.

از سوی دیگر کاهش تقاضای واقعی برای ارز نیز از دلایل این ثبات محسوب می‌شود. در هفته‌های اخیر با توجه به نزدیک شدن به فصل پاییز و کاهش تقاضای سفرهای خارجی، تقاضای عمومی برای ارز کاهش یافته است. با این حال، همچنان عوامل بین‌المللی و داخلی می‌توانند به‌طور بالقوه بر بازار تاثیر بگذارند.

نوسانات قیمت نفت، تغییرات نرخ بهره در بازارهای جهانی و تحولات مربوط به مذاکرات بین‌المللی از جمله عواملی هستند که در صورت تغییرات جدی، می‌توانند نوسانات قیمتی را به بازار ارز بازگردانند. روز گذشته هر برگ اسکناس دلار آزاد با افت ارزش 250تومانی نسبت به نرخ روز یکشنبه در رقم 68 هزار و 300 تومان معامله شد. یورو نیز با 100تومان کاهش قیمت به رقم 72 هزار و 250 تومان رسید.


عوامل نظم‌دهنده به بازار سکه

برخی از موارد ذکر شده درباره علل آرامش بازار ارز در رابطه با بازار سکه طلا نیز صدق می‌کند. البته ثبات نرخ سکه تحت تاثیر عوامل دیگری مانند ضرب ربع‌سکه با تاریخ جدید نیز هست. به‌طور کلی قیمت سکه طلا در بازار کشور از دو بخش ارزش ذاتی و حباب قیمتی تشکیل می‌شود. ارزش ذاتی سکه طلا برابر است با حاصل‌ضرب نرخ دلار آزاد در بهای جهانی اونس طلا و ضریب تبدیل اونس به گرم سکه که از حاصل جمع این رقم و حباب قیمتی نرخ روز سکه به دست‌ می‌آید. روند شاخص‌های تشکیل ارزش ذاتی سکه در چند روز گذشته تقریبا ثابت بوده است.

دلار آزاد در نیمه نخست کانال 68 هزار تومانی در نوسان است. بازار اونس طلا نیز در روزهای شنبه و یکشنبه تعطیل بوده است. از سوی دیگر افزایش عرضه توسط بانک‌مرکزی از طریق برگزاری حراج نیز با کاهش حباب قیمتی شرایط ایجاد آرامش در این بازار را فراهم کرده است.

قیمت سکه طلا طرح جدید در بازار دیروز با نوسان اندک 150 هزارتومانی به رقم 50 میلیون و 150هزار تومان رسید. نیم‌سکه 220 هزار تومان رشد کرد و در رقم 25 میلیون و 820 هزار تومان معامله شد. ربع‌سکه نیز بدون تغییر نسبت به نرخ روز یکشنبه در رقم 15 میلیون و 950 هزار تومان به فعالیت خود ادامه داد.

بازارسازی در سایه احتیاط؟

رئیس‌کل بانک‌مرکزی کشور روز گذشته در تازه‌ترین اظهارنظر خود از تلاش جهت تغییر مرجعیت نرخ‌ارز به بازار توافقی سخن گفت. محمدرضا فرزین معتقد است تصمیمات ارزی باید به‌صورت تدریجی اجرا شود تا از ایجاد شوک در بازار جلوگیری به عمل آید. در نتیجه به نظر می‌رسد در ماه‌های آینده معامله‌گران با نرخ جدیدی تحت عنوان نرخ ارز توافقی مواجه شوند.

فرزین در این رابطه گفت: «نرخ ارز در بازار توافقی ارز بر اساس مکانیزم عرضه و تقاضا شکل می‎‌گیرد و بانک مرکزی هم بخشی از ارز خود را در آنجا عرضه خواهد کرد و تلاش می‌کنیم تا نرخ در یک کانال حرکت کند.» او همچنین نرخ‌های بازار غیررسمی ارز را غیرواقعی و این معاملات را نابازار خواند.


ویکی پلاست | مرجع بازار صنعت پلاستیک

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟ بلی خیر
امتیاز مطلب: 0%

تبلیغات در ویکی پلاست

دیدگاه خود را بنویسید

فرستادن دیدگاه

پربازدیدترین شرکت ها

پربازدیدترین محصولات

ویدیوهای آموزشی

همه حقوق این سایت متعلق به ویکی پلاست است طراحی و اجرا: نگاه حرفه ای
قیمت بازار اشتراک قیمت کانال تلگرام تبلیغات
کامپاند پلی‌کربنات: نسوز، الیاف دار، رنگی، سفارشی و ... قیمت بازار قیمت جهانی تلگرام واتس اپ تبلیغات
ویکی پلاست
سلام خوش اومدید
ویکی پلاست، خرید و فروش مواد اولیه نداره
چطور می تونم کمک‌تون کنم؟