به گزارش ویکی پلاست به نقل از خبرگزاری مهر، بر اساس اعلام بانک مرکزی، عملکرد تولید ناخالص داخلی کشور در سه ماهه نخست سال ۱۴۰۳ «با احتساب نفت» و «بدون احتساب نفت» به قیمتهای ثابت سال ۱۳۹۵ به ترتیب به ۳۹۰۵.۱ و ۳۴۸۰.۵ هزار میلیارد ریال رسید که نسبت به دوره مشابه سال قبل از آن به ترتیب با افزایش ۳.۲ و ۲.۵ درصدی همراه بوده است.
همچنین رشد اقتصادی به قیمت بازار در سه ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۳ در مقایسه با فصل نخست سال قبل معادل ۴.۲ درصد افزایش یافته است. تحقق رشد اقتصادی ۳.۲ درصدی (به قیمت پایه) سه ماهه اول سال ۱۴۰۳ در امتداد رشد اقتصادی ۴.۵ درصدی سال ۱۴۰۲ حکایت از تداوم رشد مثبت فعالیتهای اقتصادی کشور دارد.
بر اساس محاسبات مقدماتی اداره حسابهای اقتصادی بانک مرکزی، تولید ناخالص داخلی به قیمت پایه (به قیمتهای ثابت سال ۱۳۹۵) در سه ماهه نخست سال ۱۴۰۳ به رقم ۳۹۰۵.۱ هزار میلیارد ریال رسید که نسبت به فصل اول سال ۱۴۰۲، رشد ۳.۲ درصدی را نشان میدهد.
رشد اقتصادی بدون نفت نیز طی دوره زمانی مذکور معادل ۲.۵ درصد بوده است. همچنین بر اساس محاسبات مخارج نهایی، نرخ رشد هزینه ناخالص داخلی به قیمت بازار طی فصل نخست سال ۱۴۰۳ نسبت به دوره مشابه سال قبل از آن معادل ۴.۲ درصد برآورد شده است.
بررسی وضعیت سرمایه گذاری در بخشهای مختلف اقتصادی (به قیمتهای ثابت سال ۱۳۹۵) مبین آن است که در سه ماهه اول سال ۱۴۰۳ «تشکیل سرمایه ثابت ناخالص» از رشد ۴.۶ درصدی نسبت به دوره مشابه سال قبل از آن برخوردار شده است، به طوری که در دوره مزبور رشد تشکیل سرمایه ثابت ناخالص در دو زیربخش اصلی «ماشین آلات» و «ساختمان» به ترتیب معادل هفتدهم و ۷.۵ درصد بوده است.
مؤلفههای رشد اقتصادی در سه ماهه اول سال ۱۴۰۳
بررسی عملکرد رشد اقتصادی بر حسب گروه فعالیتهای اقتصادی (به قیمتهای ثابت سال ۱۳۹۵) نشان میدهد، رشد تولید ناخالص داخلی در سه ماهه نخست سال ۱۴۰۳ حاصل تحقق رشد مثبت ارزش افزوده در همه گروههای اصلی بوده است.
لازم به توضیح است که در دوره مزبور، رشد محقق شده گروههای «نفت و گاز»، «صنایع و معادن»، «کشاورزی، جنگلداری و ماهیگیری» و «خدمات» نسبت به دوره مشابه سال قبل از آن به ترتیب معادل ۹.۵، ۳.۶، ۳.۱ و ۱.۹ درصد است. همچنین سهم گروههای مزبور از رشد ۳.۲ درصدی محقق شده در سه ماهه نخست سال ۱۴۰۳ به ترتیب معادل یک، هشتدهم، سهدهم و ۱.۱ واحد درصد بوده است.
ثبت رشد اقتصادی ۴.۲ درصدی در بهار ۱۴۰۳
در دوره مورد بررسی، ارزش افزوده بخش «صنعت» به قیمتهای ثابت سال ۱۳۹۵ از افزایش ۳.۱ درصدی نسبت به سه ماهه نخست سال ۱۴۰۲ برخوردار بود؛ به طور مشخص در این بخش، شاخص تولید کارگاههای بزرگ صنعتی ۱۰۰ نفر کارکن و بیشتر با اختصاص سهمی معادل ۷۰ درصد از ارزش افزوده بخش صنعت نسبت به دوره مشابه سال قبل از آن، رشدی معادل ۳.۵ درصد را تجربه کرد.
بررسی عملکرد رشد شاخص مزبور (به تفکیک رشته فعالیتهای صنعتی بر حسب کدهای ISIC دو رقمی) نشان میدهد که در سه ماهه نخست سال ۱۴۰۳ از مجموع ۲۴ گروه اصلی، ۱۴ گروه عمده (با ضریب اهمیت ۸۸.۱ درصدی از شاخص کل) از رشد مثبت تولید برخوردار بودهاند؛ از جمله صنایعی که بیشترین سهم را در رشد محقق شده این دوره داشتهاند میتوان به «صنایع تولید فلزات اساسی» و «صنایع تولید مواد و محصولات شیمیایی» اشاره کرد.
بررسی تولید ناخالص داخلی برحسب اقلام هزینه نهایی در بهار امسال نشان میدهد، «هزینه های مصرف نهایی بخش خصوصی» و «تشکیل سرمایه ثابت ناخالص» به قیمتهای ثابت سال ۱۳۹۵ به ترتیب از نرخهای رشد هفتدهم و ۴.۶ درصدی نسبت به دوره مشابه سال قبل از آن برخوردار بوده است که رشد محقق شده «تشکیل سرمایه ثابت ناخالص» در دوره زمانی مزبور به طور عمده متأثر از رشد تشکیل سرمایه ثابت ناخالص در هر دو زیربخش «ماشین آلات» و «ساختمان» به ترتیب معادل هفتدهم و ۷.۵ درصد بوده است.
ویکی پلاست | مرجع بازار صنعت پلاستیک
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه