به گزارش ویکی پلاست، در این جلسه، نمایندگان تشکل های پلیمری کشور مواردی همچون مشکلات کسری عرضه گروه های پلیمری، رفع تعهد ارزی صادرکنندگان، مشکل قطعی برق و آتش سوزی واحدهای تولیدی، ریزش قیمت های جهانی و رکود عمیق در بازارهای جهانی، تغییر قیمت گذاری 2EH به تلفیقی، شرایط تحویل دی اتیل هگزانول، افزایش عرضه های مواد پلیمری به صورت پودر و ... را مطرح کردند.
سعید ترکمان، رییس هیئت مدیره انجمن ملی پلیمر نیز در ادامه این جلسه با اشاره به جایگاه بورس کالا در اقتصاد ملی گفت: در کشورهای همجوار اتفاقاتی در حال افتادن است که زنجیره تأمین باید بازتعریف شود. رعایت کف عرضه محصولات از ملزومات رشد پایدار تولید است که همه باید برای تحقق کامل کف عرضه ها تلاش کنیم؛ در این زمینه برای مثال در زمستان 1402 کف عرضه PVC رعایت نشد که این موضوع می تواند تولید و حتی صادرات را با اختلال مواجه کند.
رییس هیئت مدیره انجمن ملی پلیمر از موافقت ضمنی چند پتروشیمی برای عرضه اعتباری 6 ماهه در بورس خبر داد و گفت: در حوزه پتروشیمی PVC دو پتروشیمی این آمادگی را اعلام کرده اند و موافقت ضمنی چند پتروشیمی را برای عرضه اعتباری 6 ماهه گرفته ایم که بورس کالا باید در این زمینه کمک کند.
بازار صنایع پایین دست قاعده مند شده و به بلوغ رسیده است
با اتمام نظرات نمایندگان صنایع پایین دست، سید جواد جهرمی مدیرعامل بورس کالای ایران با مرور تجربیات سال های گذشته معاملات محصولات پتروشیمی در بورس گفت: اگر معاملات محصولات پتروشیمی را در سال های قبل بررسی کنید، کف عرضه ای وجود نداشت و بعضا گریدهایی روی تابلوی معاملات می رفت که خریداری نداشت.
وی افزود: پس بررسی معضلات بازار برای تولیدکنندگان صنایع بالادست و پایین دست و با همکاری خود فعالان بازار، وزارت صمت و شورای رقابت، قواعدی مثل کف عرضه برای معاملات وضع شد که شرایط بازار را متفاوت کرد و معاملات و تامین مواد اولیه تولید قاعده مند شد.
مدیرعامل بورس کالای ایران اظهار داشت: امروز به جایی رسیده ایم که ادبیات مشترک ایجاده شده و بورس محصولات پتروشیمی، از حیث تجارب مختلف به بلوغ رسیده و روند رو به رشد معاملات هم نشان می دهد، صنایع پایین دست پتروشیمی هم توسعه پیدا کرده است.
جهرمی با اشاره به نکات مطرح شده توسط تولیدکنندگان گفت: گام دوم رگولاتوری و تنظیم گری بازار این است که باگ هایی که از تجربیات مختلف به دست آمده را از طریق پیشنهادات در شورای عالی بورس مطرح شود؛ در این روند، نکات قابل طرح، احصا شده و جمع بندی از سمت اتاق بازرگانی به بازار سرمایه ارسال می شود.
وی از تلاش بورس کالا برای ایجاد وحدت رویه اعلام بارها خبر داد و گفت: در صورت ایجاد زیرساخت لازم، تلاش داریم اعلام بارها در سامانه بورس کالا انجام شود که این موارد نیاز به دستورالعمل خاصی ندارد و نتیجتا اعلام بارها یکپارچه می شود.
جهرمی در پایان گفت: بورس کالا در تعامل با تولیدکنندگان به همه نکات توجه می کند و رونق عرضه های اعتباری محصولات برای کمک به صنایع نیز به صورت ویژه از سوی بورس کالا دنبال می شود؛ باید توجه کرد برخی موضوعات نیاز به دستورالعمل یا اصلاح مقررات دارد ولی برخی دیگر در ارکان بازار سرمایه بدون تغییر مقررات قابل رفع است.
ویکی پلاست | مرجع بازار صنعت پلاستیک
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه