به گزارش ویکی پلاست به نقل از دنیای اقتصاد، در سالهای اخیر از بین بردن تعدد نرخ ارز از جمله اهداف بانک مرکزی اعلام شده است. با افتتاح مرکز مبادله ارز و طلای کشور در ماههای پایانی سال 1401 نرخ ارز رسمی تحت قالب این سامانه معاملاتی اعلام شد.
نرخ اسکناس دلار این مرکز که برای برخی از سرفصلهای تامین ارز رسمی استفاده میشود، در طی بازار سال 1402 از حوالی نرخ 40 هزار و 200 تومان به رقم 43 هزار و 472 تومان در 28 اسفند سال گذشته رسید و حدود 8.13 درصد رشد کرد. این درحالی است که محاسبات نشان میدهد این شاخص در 2 ماه و 23 روز گذشته از سال جدید 5.19 درصد رشد را تجربه کرده است.
در نتیجه به نظر میرسد بازارساز در سال جدید تمایل جدیتری به کاهش شکاف میان ارقام رسمی و غیررسمی بازار دارد. گفتنی است که در بازه زمانی ذکر شده (تا 23 خرداد 1403) اسکناس دلار آزاد نه تنها رشد چشمگیری نداشته بلکه حدود 2.24 درصد افت قیمت را تجربه کرده است.
دلار آزاد در روزهای ابتدایی سال شروعی توفانی را از خود به نمایش گذاشت و به پشتوانه تشدید انتظارات تورمی تا کانالهای 67 و 68 هزار تومانی صعود کرد، اما پس از فرونشست ریسکهای سیاسی، این شاخص اقتصادی نیز در ابتدا یک روند کاهشی را تجربه کرد و پس از آن در کریدوری به طول حدودی 3 هزار تومان به آرامش رسید.
تحلیلگران معتقدند که با توجه به شرایط سیاسی- اقتصادی حاکم بر کشور (عدم وجود ریسک منفی جریانساز و افزایش درآمدهای ارزی ناشی از فروش نفت) احتمال تداوم حضور نرخ دلار آزاد در کریدور 57 تا 60 هزار تومان وجود دارد. اما با توجه به نوسانات ماههای اخیر دلار مرکز مبادله ممکن است با وجود ثبات نرخها در بازار آزاد، روند صعودی این شاخص ادامه پیدا کند.
تحلیلگران اقتصادی بارها و بارها بر لزوم کاهش شکاف میان ارقام رسمی و غیررسمی بازار تاکید کردهاند. کاهش رانت ارزی را میتوان مهمترین دستاورد این امر معرفی کرد.
در این صورت با از بین رفتن توجیه اقتصادی فعالیتهای سفتهبازانه از طرفی میزان تقاضا برای ارز رسمی کاهش مییابد و از طرف دیگر ارزهای تخصیص داده شده در مسیر منتهی به پیشرفت اقتصاد کشور قرار میگیرد. روز گذشته پس از کاهش نرخ 150 تومانی دلار آزاد، این شاخص در رقم 58 هزار و 850 تومان معامله شد که با احتساب رقم 45 هزار و 624 تومان برای اسکناس دلار مرکز مبادله، اختلاف میان این 2 نرخ به 28.98 درصد رسید.
شایان ذکر است که اختلاف میان شاخصهای مورد ذکر در 26 فروردین ماه سال جاری (قله قیمتی اسکناس دلار آزاد) حدود 53.78 درصد محاسبه شد.
ویکی پلاست | مرجع بازار صنعت پلاستیک
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه
مطالب مرتبط
- جبران فاصله گسل دلاری
- سایه روشن دلارزدایی
- فشار غیرنقدی در بازار دلار
- بیمیلی کمسابقه فعالان ارزی
- پیشبینی فعالان بازار ارز از نرخ دلار در تیرماه/ مسیر قیمت دلار مشخص شد
- فشار بازارساز یا رکود انتخاباتی؟
- ماندگاری اثر انتخابات در بازار ارز
- اقبال دلار با کیست؟
- آغاز به کار افزایشی دلار
- تخلیه فشار هستهای دلار