به گزارش ویکی پلاست به نقل از دنیای اقتصاد، اما برخی دیگر از معاملهگران معتقدند که بازار در انتظار اخبار جدید از درگیریهای منطقهای است و در صورت انتشار یک سیگنال مثبت، نرخ دلار به سمت نیمه نخست کانال ۶۰ هزار تومانی حرکت خواهد کرد.
پارامترهای مختلفی روند نرخ ارز در بازار غیررسمی کشور را مشخص میکند. از جمله مهمترین این موارد میتوان به میزان ذخایر ارزی و البته اندازه دخالت بازارساز در بازار در کنار سیگنالهای سیاسی موثر بر انتظارات تورمی اشاره کرد. آمار منتشر شده از میزان درآمدهای ارزی کشور از محل صادرات فروش نفت در ماههای گذشته بیانگر وضعیت مطلوب ذخایر ارزی کشور است.
این بدین معنا است که بانک مرکزی برای تامین نیازهای ارزی رسمی کشور با مشکلات جدی مواجه نیست و فرآیند تخصیص ارز به واردکنندگان کالا متوقف نمیشود. از سوی دیگر با توجه به عمق کم بازار غیررسمی، نهاد بازارساز میتواند با تزریق بخش اندکی از ذخایر ارزی کشور به این معاملات از شکلگیری نوسانات قیمتی چشمگیر جلوگیری کند.
در عین حال اظهارنظرهای صورتگرفته توسط مقامات رسمی کشور حاکی از آن است که نهادهای مرجع اقتصادی تمایل زیادی به ایجاد روند کاهشی ندارند و هدف اصلی آنها ایجاد ثبات در بازار ارز است. در سال گذشته نیز بانک مرکزی با پیگیری سیاست تثبیت نرخ خود توانست نوسانات نرخ ارز را به شکل نسبتا قابل قبولی کنترل کند، به صورتی که نرخ رشد دلار آزاد در بازار 1402 زیر 20 درصد ثبت شد.
در نتیجه میتوان گفت که کفه اقتصادی پارامترهای تعیین روند نرخ ارز در شرایط مطلوبی قرار دارد. در سمت دیگر یعنی در کفه سیاسی نیز بهنظر میرسد ریسک جریانسازی وجود ندارد. با توقف مناقشات میان ایران و رژیم صهیونیستی و انتشار اخباری در رابطه با شکلگیری آتشبس در نوار غزه بخشی از ریسکهای سیاسی موجود در بازار از بین رفته و فشاری روی انتظارات تورمی وجود ندارد.
در نتیجه میتوان گفت که پارامترهای اصلی نوسان نرخ ارز در بازار غیررسمی به گونهای است که احتمال شکلگیری روندهای افزایشی قابل توجه فعلا وجود ندارد و چشمانداز بازار ارز با ثبات یا همراه با نوسانات کاهشی اندک است.
سومین تماس دلار با کانال 60
دیروز چهارشنبه 19 اردیبهشت ماه روند نرخ ارز در معاملات غیررسمی بازار ارز تهران کاهشی بود. قیمت هر برگ اسکناس دلار آزاد که سهشنبه با رشد 150تومانی به پله سوم کانال 61هزار تومانی رسیده بود در بازار عصر روز گذشته افتی 350 تومانی را تجربه کرد و در پله آخر کانال 60 معامله شد.
این سومین حضور نرخ دلار آزاد در کانال 60 هزار تومانی (از نیمه فروردین ماه تاکنون) است. هر دو حضور پیشین اسکناس آمریکایی در کانال مذکور به سرعت با حمایت معاملهگران مواجه شده بود. حال باید دید فعالیت بازار در روزهای پایانی هفته به چه شکل ادامه خواهد یافت و آیا حضور دلار در کانال 60 تداوم خواهد داشت یا خیر؟
ویکی پلاست | مرجع بازار صنعت پلاستیک
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه
مطالب مرتبط
- سقوط آزاد دلار آزاد؟
- افت ۱۲ درصدی دلار
- پیشبینی جدید صرافان از قیمت ارز در بازار/ نرخ دلار تا چه عددی تغییر میکند؟
- تنظیم دلار به وقت ۱۴۰۲
- ورود به موقع بازار ساز دامنه نوسان دلار را کاهش داد
- حضور پررنگ بازارساز در بازار دلار/ معاملهگران از ترس نقرهداغ عقب نشستند
- یک تلاش دیگر برای فتح کانال 60
- اردیبهشت های ریزشی بازار ارز
- حضور ناموفق دلار در کانال ۶۰
- سرک دلار به کانال ۶۰