به گزارش ویکی پلاست به نقل از دنیای اقتصاد، کاهش سطح روابط تجاری بین روسیه و اروپا، تاثیر قابل توجهی بر حیطه حکمرانی انرژی گازپروم در سراسر اروپا داشته است.
تحت شرایط کنونی ژئوپلیتیک حاکم بر دنیا، شرکت انرژی دولتی روسی که میتوان ادعا کرد کماکان انحصار صادرات خط لوله به مقصد اروپا را در اختیار دارد، بازار اصلی و پرسود خود را از دست دادهاست. امری که در دو سالگذشته، موضوع رسیدگیهای داوری بینالمللی متعددی بودهاست.
در مقابل و با وجود تحریمها، شرکت خصوصی روسی نواتک با موفقیت بخش گاز طبیعی مایع (LNG) خود را توسعه داده و سهم خود در بازار اتحادیه اروپا را حفظ کرده و از زمان تهاجم روسیه به اوکراین، حجم عرضه خود را تثبیت کردهاست. با این حال، در مورد توانایی نواتک برای حفظ پروژههای خود در شرایط افزایش فشار بینالمللی و از دستدادن شرکای مهم تجاری و فناوری غربی، اماواگرهایی وجود دارد؛ به این معنی که بعید است این شرکت بتواند از نظر حجم صادرات گاز و درآمد، جایگزین گازپروم شود.
شکست دیپلماتیک روسیه برابر اروپا
در نتیجه درحالیکه اتحادیه اروپا بحران عمیق انرژی را تجربه میکند، روسیه هنوز به هدف اصلی محاصره گازی خود که عبارتست از «پایاندادن به حمایت اتحادیه اروپا از اوکراین»، دست نیافتهاست. اتحادیه اروپا چندی است دریافته که میتواند تامین انرژی خود را بدون وابستگی به مسکو تضمین کند و اکنون باید راهبردی را تبیین کند که در آن نقش و جایگاه گازطبیعی روسیه در ترکیب انرژی اروپا، کمرنگتر از همیشه باشد.
ساختار سیاسی اتحادیه اروپا بدین صورت است که عدمامکان دستیابی به اتفاق آرا بین کشورهای عضو، اتخاذ یک سیاست مشترک برای دستیابی به هدف پایاندادن به واردات هیدروکربن روسیه تا سال۲۰۲۷ را با چالش مواجه خواهد کرد. در مواجهه با بنبست احتمالی در شورای اتحادیه اروپا، کشورهای عضو چارهای ندارند جز آنکه راهبرد تنوعبخشی به سبد انرژی و جدایی از حاملهای انرژی روسی را طراحی و اجرا کنند.
این امر باعث جزیرهای عملکردن اعضا حداقل در فازنخست گذا ر از انرژی وارداتی روسیه خواهد شد. این احتمال وجود دارد که گاز روسیه از طریق خط لوله یا در قالب LNG، به بسیاری از کشورهای عضو اتحادیه اروپا که تصمیمی به اعمال تدابیر سختگیرانه علیه روسیه حتی پس از سال۲۰۲۷ ندارند، ادامه یابد.
افق رقابت مسکو با تولیدکنندگان گاز
بهنظر میرسد روسیه با سایر تامینکنندگان گاز (عمدتا LNG در آمریکایشمالی و قطر)، در زمینه کربنزدایی و بهدنبال کاهش احتمالی تقاضا در اروپا، وارد رقابت خواهد شد. دستیابی به هرگونه تصمیم لازمالاجرا برای اعمال تحریمها، مستلزم اتفاق آرای کشورهای عضو در شورای اتحادیه اروپا است. ظرفیت دستیابی به چنین اجماعی در بروکسل در رابطه با تحریمهای روسیه بهوضوح در ماههای اخیر بهویژه بهدلیل وتوی مجارستان و همچنین به دلیل کاهش سطح منازعات در جبهه اوکراین، تضعیف شدهاست.
این مساله باعث ایجاد مرحله جدیدی در سیاست انرژی اروپا در قبال روسیه شدهاست که بر اساس آن، اتخاذ و اجرای هرگونه تصمیم الزامآور، به تمایل و تصمیم داخلی هریک از کشورهای عضو بستگی دارد. تحتاین سناریوی «قوانین نرم تحریمی»، احتمالا گازپروم و نواتکدرصدد بهرهبرداری از تصمیمات بالقوه و منفرد هریک از کشورهای اروپایی خواهند بود تا شاید از این طریق بتوانند امتیازاتی را برای خریدارانی که از همراهی با مصوبات کمیسیون اروپا امتناع میورزند، ارائه دهند و در نهایت امکان پایان کامل وابستگی اروپا به گاز روسی تا سال۲۰۲۷ را تضعیف کنند.
به واسطه این گسست در سیاست اتحادیه اروپا، گاز روسیه کماکان بهطور فزایندهای نقش خود را در سبد انرژی اتحادیه اروپا ایفا خواهد کرد و با سایر تامینکنندگان گاز (بهطور عمده LNG از مبادی ایالاتمتحده و قطر) رقابت خواهد کرد.
ویکی پلاست | مرجع بازار صنعت پلاستیک
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه