پلیاتیلن ترفتالات بطری با ثبت رقابت ۸۹درصدی پیشتاز معاملات رینگ پتروشیمی
دلار نیمایی؛ محرک رقابت پلیمرها
به گزارش ویکی پلاست به نقل از اکوایران، در دومین هفته از دیماه، متقاضیان گروه کالایی پلیاتیلن ترفتالات بطری، با ثبت رقابت قیمتی ۸۱ تا ۸۹درصدی، بیشترین رقابت را بر سر خرید یک محصول داشتند.
این در حالی بود که سقف رقابت برای پلیپروپیلن شیمیایی به ۷۲درصد و سقف رقابت برای پلیپروپیلن نساجی به ۵۹درصد فروکش کرده بود. ظرف دومین هفته از زمستان امسال بالغ بر ۱۱۳هزار و ۶۰۰تن محصول پلیمری در رینگ فیزیکی بورسکالای ایران عرضه شد که میزان تقاضای ثبتشده برای این محصولات به ۱۵۳هزار و ۴۹۷تن رسید و در نهایت ۹۵هزار و ۱۰۹تن محصول از این بازار مورد معامله قرار گرفت. به این ترتیب نسبت حجم معامله به حجم عرضه در این رینگ برابر ۸۳درصد بود.
رقابت ۸۹ درصدی در رینگ پلیاتیلن ترفتالات بطری
بررسی دادههای معاملاتی رینگ فیزیکی پلیمرها در بورسکالای ایران در دومین هفته دیماه از فروش ۱۰۰درصدی پلیاتیلن ترفتالات بطری عرضهشده حکایت دارد.
برتری تقاضا نسبت به عرضه در این بازار باعث شد تا متقاضیان برای کسب سهم از عرضه این محصول رقابت ۸۱ تا ۸۹درصدی را در بازار به ثبت برسانند. ظرف این بازه هفتگی ۵هزار و ۱۶تن پلیاتیلن ترفتالات بطری در محدوده قیمتی ۲۷هزار و ۵۵ تا ۲۸هزار و ۹۲۰تومان به ازای هر کیلوگرم از این محصول در رینگ فیزیکی بورسکالای ایران عرضه شد که برای این میزان محصول تقاضایی بالغ بر ۷هزار و ۴۱۴تن به ثبت رسید که در نهایت به فروش کل محصولات این بازار با میانگین قیمتی در محدوده ۴هزار و ۹۰۵ تا ۵هزار و ۴۷۱تومان به ازای هر کیلوگرم از این محصول انجامید.
برتری تقاضا نسبت به عرضه در شرایطی که همچنان قیمت پایه پلیاتیلن ترفتالات بطری با نرخ دلار نیمایی برابر ۲۸هزار و ۵۰۰تومان تعیین میشود، محرک رقابتهای سنگین قیمتی در رینگ پلیمرها بود.
در حال حاضر نرخ ارز ۲۸هزار و ۵۰۰تومانی فاصله حدود ۳۷درصدی با نرخ حواله ارز در بازار مبادله و همچنین کمی بیشتر از نصف قیمت دلار در بازار آزاد دارد. بنابراین میتوان ادعا کرد که تثبیت نرخ ارز در تعیین قیمت پایه این محصولات و انتظارات تورمی افزایشی به رقابت هیجانی در رینگ پلیاتیلن ترفتالات بطری انجامیده است.
افزایش تولید، ترمز رقابت در رینگ پلیپروپیلنها را کشید
با افزایش حجم عرضه پلیپروپیلن شیمیایی در رینگ فیزیکی بورسکالای ایران ظرف سههفته گذشته، از رقابت قیمتی متقاضیان این محصول در بازار فیزیکی بورسکالای ایران کاسته شده، به نحوی که سقف رقابت قیمتی ثبتشده برای این گروه کالایی در دومین هفته از دیماه برابر ۷۲درصد بود.
این در حالی بود که ظرف نیمه آذر امسال این محصول با رقابتهایی در محدوده ۱۳۰درصد نیز معامله شده بود. پایان زمان اورهال شرکتهای پتروشیمی و تامین خوراک موردنیاز برای تولید پلیپروپیلن شیمیایی، به افزایش تولید پلیپروپیلن شیمیایی انجامید و این موضوع به فروکش تقاضا در رینگ پلیپروپیلن شیمیایی منتهی شد. افزایش تولید پلیپروپیلن نساجی نیز عامل فروکش تقاضا و افت رقابت قیمتی در رینگ فروش این محصول بود.
ویکی پلاست | مرجع بازار صنعت پلاستیک
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه
مطالب مرتبط
- چرا رشد قیمت دلار نیمایی برای بورس مهم است؟ / خیز نیما برای جهش ۱۰ هزار تومانی
- چشمک نیما به بورس
- موشکافی بازار پلیمرها
- دشواری تصمیمسازی در بازار پلیمرها
- رقابت ۶۸ درصدی پلیپروپیلن هیجانی است؟
- رکوردداران رقابت در بورس کالا؛ دوشنبه 18 دی 1402
- اعلام قیمت پایه محصولات پتروشیمی تا 24 دی 1402 + دانلود قیمت ها