دوشنبه ۳ دى ۱۴۰۳

وکس سیبویه تولیدکننده وکس های دوقطبی و ناقطبی pe و pp

بسپار تجارت آسیا؛ تأمین کننده مواد اولیه پلاستیک و پلیمر و محصولات پتروشیمی

پیشخوان خبر
۱۷ مهر ۱۴۰۲ 0 350

بورس مجددا در آستانه از دست‏‏‏‏‏‌دادن ابرکانال قرارگرفت

شوک جنگی به بورس تهران

شوک جنگی به بورس تهران
بازارهای دارایی کشور در روز گذشته شاهد دو روند معکوس بودند. شعله‌ورشدن مجدد «انتظارات افزایشی» در بازارها در روزهای اخیر در حالی رقم خورده که بورس تهران مسیر متفاوتی نسبت به روند کلی بازارها درپیش گرفته و به حرکت در مسیر نزولی ادامه می‌دهد.

به گزارش ویکی پلاست به نقل از دنیای اقتصاد، در چند روز اخیر، اخبار پرشماری از درگیری فلسطین و اسرائیل در رسانه‌های اجتماعی مخابره‌شده و این موضوع تبدیل به یکی از مهم‌ترین مسائلی شده که در صدر اخبار جهان، توجه افکار و اذهان عمومی را به خود مشغول داشته‌است.

تاثیر متفاوت ریسک بر بازارها

از همان آغازین دقایق مخابره اخبار مربوط به کشمکش‌‌‌‌‌‌های فلسطین و اسرائیل، بعضا تحلیل‌هایی مشاهده می‌شد که به احتمال سرایت آتش جنگ به ایران اشاره داشت.

فارغ از درستی یا نادرستی طرح چنین تحلیل‌ها و سناریوسازی‌‌‌‌‌‌هایی، می‌توان گفت که یکی از روندهای سنتی در بازارهای دارایی کشور ما این‌گونه است که در مواقعی که سایه ریسک‌ها و کشمکش‌‌‌‌‌‌های سیاسی و نظامی در منطقه پدیدار می‌شود؛ بازارهایی مانند بازار ارز و بازار طلا و سکه با رشد افسارگسیخته قیمت‌ها همراه می‌شوند و در مقابل بازاری مثل بورس تهران با کاهش قیمت‌ها و سرخپوشی یکدست کلیه نمادهای معاملاتی همراه می‌شود.

در روزهای اخیر نیز چنین موضوعی رنگ واقعیت به خود گرفت و به‌رغم افزایش قیمت‌ها در بازار ارز و طلا و سکه، بورس تهران بی‌‌‌‌‌‌توجه به سمت‌‌‌‌‌‌وسوی حرکت این بازارها به حرکت در مسیر نزولی ادامه داد.

دلیل این امر نیز به وزن سنگین ریسک‌های مذکور در محاسبات ذهنی سرمایه‌گذاران بازمی‌گردد. به کرات در گزارش‌های قبلی «دنیای‌اقتصاد» در شماره‌‌‌‌‌‌های پیشین اشاره شد که بورس تهران در مقطع فعلی از داشتن محرکی که قطار قیمت‌ها را به سمت ایستگاه جلوتر هدایت کند، محروم است.

به‌علاوه گفته شد که مهم‌ترین محرک بازار سهام در مقطع فعلی روند حرکت دلار است که در ماه‌های اخیر از ثبات و آرامش برخوردار بود. برخی از اهالی بازار سهام در مقطع کنونی انتظار داشتند که با افزایش قیمت اسکناس آمریکایی از کانال 49‌هزار‌تومان به کانال 52‌هزار‌تومان؛ بازار سهام نیز با افزایش قیمت‌ها همراه شود، اما همان‌طور که گفته شد ریسک‌های این‌چنینی اجازه نمی‌دهد تا موضوعی مثل افزایش قیمت دلار در محاسبات ذهنی سرمایه‌گذاران از اهمیت برخوردار شود.

 زلزله مجدد در بازارها؟

در دوازدهمین روز از مرداد ماه سال‌جاری، قیمت دلار در کانال 50‌هزار‌تومان معامله می‌شد و اسکناس آمریکایی در این روز از کانال مذکور به کانال پایین‌تر سقوط کرد و 53 روز معاملاتی بود که نتوانسته بود به کانال 50‌هزار‌تومان قدم بگذارد، اما از روز 13مهر، ‌بار دیگر «انتظارات افزایشی» در بازار ارز نمایان شد و قیمت دلار برای فتح مجدد کانال 50‌هزار‌تومان خیز برداشت و در همین روز دلار وارد کانال 50‌هزار‌تومان شد.

بهای شاخص ارزی، معاملات روز 15 مهر را نیز با افزایش 700‌تومانی نسبت به‌روز معاملاتی قبل به پایان رساند تا «تنور داغ انتظارات» در بازار ارز، افروخته‌تر از قبل شود. در روز یکشنبه، شتاب افزایش قیمت‌ها تندتر شد و قیمت دلار توانست کانال 52‌هزار‌تومانی را نیز پس از مدت‌‌‌‌‌‌ها تصرف کند.

(در لحظه تنظیم این گزارش در ساعت 15 روز یکشنبه؛ دلار در قیمت 52‌هزار و 100‌تومان معامله می‌شد.) گفتنی است که آخرین‌باری که دلار توانسته بود در کانال 52‌هزار‌تومان معامله شود به 2خرداد سال‌جاری برمی‌گردد و بهای اسکناس آمریکایی در سه روز معاملاتی توانسته از کانال 49‌هزار‌تومان تا کانال 52‌هزار‌تومان رشد داشته‌باشد.

همین موضوع سبب شد تا «آتش انتظارات» در بازار طلا و سکه نیز مجددا شعله‌‌‌‌‌‌ور شود. سکه رفاه که تا چند روز قبل تا نیمه‌‌‌‌‌‌های کانال 26‌میلیون ‌تومان عقب‌نشینی کرده‌بود، در روز گذشته با رشد 4.92‌درصدی توانست به قیمت 29‌میلیون‌تومان برسد و از کف ثبت‌‌‌‌‌‌شده در ماه‌های اخیر، رشد 9.4‌درصدی داشته‌باشد.

قیمت هر‌گرم طلای 18 عیار نیز با رشد 4.65‌درصدی به 2‌میلیون و 410‌هزار‌تومان رسید. در سایر قطعات خانواده سکه طلا نیز «نیم‌سکه» با رشد 3.95‌درصدی به قیمت 15‌میلیون و 790‌هزار‌تومان رسید ‌و «ربع سکه» نیز با رشد عجیب و غریب 6.41‌درصدی؛ به 10‌میلیون و 793‌هزار‌تومان رسید.

واگرایی بورس با اسکناس آمریکایی

تغییر قیمت در بازارهای دارایی فوق‌‌‌‌‌‌الذکر در حالی به‌ثبت رسیده که بورس تهران در روز گذشته یکی از شدیدترین ریزش‌‌‌‌‌‌های ماه‌های اخیر خود را ثبت کرد و «شاخص‌کل بورس تهران» با افت 51‌هزار و 623‌واحدی، برای پنجمین‌بار در سال‌جاری در آستانه از دست‌‌‌‌‌‌دادن کانال 2‌میلیون‌واحدی قرار گرفته‌است.

افت 2.51‌درصدی نماگر اصلی بازار سهام، بیشترین نزول این شاخص از 26تیر سال‌جاری بود. «نماگر هم‌‌‌‌‌‌وزن» نیز که نشانی از اثرگذاری یکسان کلیه نمادهای معاملاتی است و چهره بازار را به نحو مطلوب‌تری نمایش می‌دهد؛ با افت قابل‌‌‌‌‌‌توجه 3.67‌درصدی همراه شد.

گفتنی است که افت روز گذشته این شاخص؛ بیشترین ریزش شاخص هم‌‌‌‌‌‌وزن از 23 اردیبهشت سال‌جاری بود. در فرابورس نیز شاخص اصلی این بازار با کاهش 2.57‌درصدی همراه شد و به پله‌های ابتدایی کانال 25‌هزار ‌واحدی رسید. این شاخص نیز بیشترین افت خود از 25تیر سال‌جاری به بعد را تجربه کرد.

مضاف بر ثبت عملکرد منفی در نماگرهای سهامی؛ به لحاظ ورود و خروج پول حقیقی نیز روز گذشته؛ یکی از بدترین آمارهای ماه‌های اخیر به‌ثبت رسید. در روزی که گذشت،‌ هزار و 364‌میلیارد‌تومان نقدینگی حقیقی از بازار سهام خارج شد. خروج پول حقیقی روز گذشته؛ بیشترین میزان این متغیر آماری از 20تیر سال‌جاری بود. افزون بر این، در روز قبل، کلیه صنایع بورس تهران با خروج پول حقیقی همراه بودند. ارزش معاملات خرد بازار سهام نیز در روز یکشنبه؛ مقدار 4‌هزار و 975‌میلیارد‌تومان را ثبت کرد.


ویکی پلاست | مرجع بازار صنعت پلاستیک

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟ بلی خیر
امتیاز مطلب: 0%

تبلیغات در ویکی پلاست

دیدگاه خود را بنویسید

فرستادن دیدگاه

پربازدیدترین شرکت ها

پربازدیدترین محصولات

ویدیوهای آموزشی

همه حقوق این سایت متعلق به ویکی پلاست است طراحی و اجرا: نگاه حرفه ای
قیمت بازار اشتراک قیمت کانال تلگرام تبلیغات
کامپاند پلی‌کربنات: نسوز، الیاف دار، رنگی، سفارشی و ... قیمت بازار قیمت جهانی تلگرام واتس اپ تبلیغات
ویکی پلاست
سلام خوش اومدید
ویکی پلاست، خرید و فروش مواد اولیه نداره
چطور می تونم کمک‌تون کنم؟