دوشنبه ۳ دى ۱۴۰۳

وکس سیبویه تولیدکننده وکس های دوقطبی و ناقطبی pe و pp

بسپار تجارت آسیا؛ تأمین کننده مواد اولیه پلاستیک و پلیمر و محصولات پتروشیمی

احتمال افزایش ۱۵ درصدی متوسط قیمت مواد اولیه صنایع پایین دست پتروشیمی
بر اساس گزارش یکی از نهادهای دولتی، قیمت مواد اولیه تولید صنایع پایین دست پتروشیمی، به دلیل رشد قیمت پایه افزایش ۱۵ درصدی خواهند داشت.

به گزارش ویکی پلاست به نقل از تسنیم، براساس گزارش یک مرجع معتبر دولتی، با تغییر نرخ تسعیر ارز محصولات پتروشیمی در بورس کالا، افزایش قیمتی بین 15 تا 18 درصد تحمیل خواهد شد. لازم به ذکر است، محصولات پتروشیمی‌ها به دو دسته ملتهب و غیر ملتهب تقسیم شده‌اند.

کالاهای ملتهب کالاهایی را شامل می‌شوند که در معاملات آنها در بورس کالا شاهد مازاد تقاضا هستیم و بر این اساس قیمت نهایی آنها بالاتر از قیمت پایه خواهد بود. از طرف دیگر کالاهای غیر ملتهب کالاهایی هستند که در آنها شاهد مازاد عرضه و درنتیجه معامله آنها در حدود قیمت پایه هستیم.

با توجه به این تقسیم بندی، محصولاتی نظیر اوره، آمونیاک و متانول در دسته کالاهای غیرملتهب و بخشی از محصولات پلیمری از جمله PP و PET نیز در حوزه کالاهای ملتهب قرار می‌گیرند.

براساس برآوردهای انجام شده پس از افزایش نرخ تسعیر محاسبه قیمت پایه محصولات پتروشیمی از 28.500 تومان به نرخ مرکز مبادله طلا و ارز بانک مرکزی،  37.500 الی 38.500 تومان (افزایش 30 درصدی) در دسته کالاهای ملتهب شاهد افزایش 14 درصدی قیمت‌ها خواهیم بود. این میزان افزایش قیمت در دسته کالاهای غیر ملتهب حدود  24 تا 30 درصد خواهد بود.

علت این تفاوت این است که کالاهای غیر ملتهب به سبب آن که در بورس کالا مازاد عرضه دارند و عملا رقابتی بر روی آنها انجام نمی‌شود، براساس تقریبا با همان نرخ پایه به فروش می‌رسند. به این ترتیب با افزایش 30 درصدی نرخ پایه قیمت این محصولات نیز تقریبا به همان میزان افزایش پیدا می‌کند.

در دسته کالاهای ملتهب نیز از این جهت که مازاد تقاضا وجود داشته است، شاهد رقابت بوده‌ایم که این رقابت منجر به افزایش قیمت پایه و نزدیک شدن دلار کشف شده آن  بالاتر از 28500 تومان بوده است. بهعبارت ساده تر با وجود اینکه تا پیش از این نیز شاهد رقابت در حوزه این دسته کالاها بودیم، با وجود افزایش 30 درصدی قیمت پایه، باز هم قیمت نهایی این دسته از محصولات حدود  13 الی 14 درصد افزایش پیدا خواهد کرد.

البته باید توجه داشت که پس از اجرای سیاست‌های تثبیت و تعیین نرخ 28.500 تومان شاهد کاهش شدید رقابت در حوزه این دسته از کالاها بودیم. براساس آمارهای موجود به صورت میانگین میزان رقابت در حوزه کالاهای ملتهب پس از اجرای سیاست‌های تثبیت از 100% به 50% کاهش یافته است. در حقیقت اجرای سیاست تثبیت توانسته بود  تا حدودی تقاضای مازاد را از بازار محصولات ملتهب حذف کند.

گفتنی است، سال گذشته 55 درصد محصولات پتروشیمی‌ها صادر و 45 درصد نیز در بورس کالا عرضه شده و این روند در سال جاری نیز ادامه خواهد داشت. از سوی دیگر تنها 2.5 میلیارد دلار از محصولات پالایشگاهی در بورس کالا به صورت رقابتی عرضه شده است.


ویکی پلاست | مرجع بازار صنعت پلاستیک

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟ بلی خیر
امتیاز مطلب: 100%

تبلیغات در ویکی پلاست

دیدگاه خود را بنویسید

فرستادن دیدگاه
علی از تهران چهارشنبه ۲۲ شهریور ۱۴۰۲
به نظر من افزایش دلار از ۲۸ به ۳۸ نمیتواند ۱۵درصد افزایش قیمت درست کند. چون معمولا قیمت ها یک نسبتی با قیمت جهانی دارد و اگر بخواهد بالاتر از مواد چینی دربیاید تولیدکننده های بزرگ اقدام به واردات میکنند. اما سود پیتروشیمی ها که عدد غیر معقول و رانتی بود کم خواهد شد . کجای دنیا تولید محصول پتروشیمی پنجاه تا صد درصد سود نصیب پتروشیمی ها میکند ولی در ایران بدلیل مابالتفاوت قیمت ارز سود پتروشیمی ها ۲ از ۵ است که عدد بزرگی بود. دولت باید بتواند درآمدهای ثابتی برای خودش درست کند وگرنه بخش خصولتی قوی تر و قوی تر و دولت هر روز ضعیف تر و بی خاصیت تر میشود. فقط توصیه ام به دولتی ها رگولاتوری بازار پلیمر با اهرم سهولت در واردات مواد باشد تا پتروشیمی ها تولیدکننده ها را له نکنند. ارسال پاسخ
فرزانه سه شنبه ۲۱ شهریور ۱۴۰۲
برای گروه نایلون و نایلکس که کالای پرمصرف هست بالارفتن قیمت باعث کاهش قدرت خرید شده و چون کالایی هست که ارزش افرینی چندانی نداره برای همین به تولیدکننده های این صنف ضرر میرسونه میزان فروششون پایین میاد ارسال پاسخ
اکرمی دوشنبه ۲۰ شهریور ۱۴۰۲
بگویید بمیریم راحت شیم ارسال پاسخ

پربازدیدترین شرکت ها

پربازدیدترین محصولات

ویدیوهای آموزشی

همه حقوق این سایت متعلق به ویکی پلاست است طراحی و اجرا: نگاه حرفه ای
قیمت بازار اشتراک قیمت کانال تلگرام تبلیغات
کامپاند پلی‌کربنات: نسوز، الیاف دار، رنگی، سفارشی و ... قیمت بازار قیمت جهانی تلگرام واتس اپ تبلیغات
ویکی پلاست
سلام خوش اومدید
ویکی پلاست، خرید و فروش مواد اولیه نداره
چطور می تونم کمک‌تون کنم؟