به گزارش ویکی پلاست به نقل از تسنیم، شیوا راووشی مدیرکل تجارت خارجی بانک مرکزی با اعلام اقدامات انجام شده از سوی این بانک برای تأمین نیازهای ارزی کشور به منظور واردات و ... اظهار داشت: بیش از 80 میلیارد دلار برای تامین مصارف وارداتی اختصاص یافته که بیش از 60 میلیارد از این مبلغ تأمین شده و پول به حساب طرف خارجی واریز شده است.
وی افزود: برای کالاهای اساسی نیز هم اکنون بیش از 18 میلیارد دلار برای کالاهای اعلامی وزارت جهاد تخصیص یافته که 14 میلیارد آن تأمین شده و مابقی نیز در حال تدارک است. 3.2 میلیارد نیز برای اقلام اعلامی وزارت بهداشت در نظر گرفتیم که با نرخ 28500 تومان تأمین می شود. تأمین این اقلام با نرخ 28500 تومانی همچنان ادامه خواهد داشت.
این مقام مسئول در بانک مرکزی در پاسخ به این سوال که چه سیاستی برای تعادل بازار ارز دارید؟ تصریح کرد: نرخ سازی ها در بازار آزاد و فردایی ارز مبنای واقعی با توجه به مولفه های تجارت کشور ندارد. با وجود تحریم ها تمام نیاز وارداتی کشور را تأمین کردیم. عملکرد امسالمان 30 درصد از سال قبل بالاتر بوده است.
وی ضمن تأکید براینکه فاکتورهای غیرواقعی درباره وضعیت فعلی بازار ارز وجود دارد، گفت: نمونه این فاکتورهای غیرواقعی در بازار سرمایه در مرداد 98 اتفاق افتاد و مردم باید دقت داشته باشند تا متضرر نشوند.
مدیرکل تجارت خارجی بانک مرکزی افزود: وضعیت تجارت کشور نسبت به گذشته بهتر هم شده است؛ به نظر کار شناسی ما الان وضعیت بازار فردایی و آزاد ارز کاملا حباب است.
راووشی با تأکید براینکه وضعیت ارزی واردکنندگان کاملا مشخص است؛تصریح کرد: ارز به همان میزان در بازار وجود دارد؛ بانک مرکزی در ایام آتی سیاستهای جدیدی را اعلام خواهد کرد که تامین ارز را با سیاست های جدید انجام خواهد داد.
در همین رابطه، کانال کامودیتی ها لحظاتی قبل، پست زیر را منتشر کرد:
خروجی نشست امروز یکشنبه بانک مرکزی در خصوص بازگشت ارز حاصل از صادرات
1- مقرر شد کل ارز حاصل از صادرات حوزه معدن و صنایع معدنی در بازار دوم نیما عرضه شود.
2- الزام فوق مشمول 2 شرکت فولاد مبارکه و ملی صنایع مس ایران فملی و سایر شرکتهای زیرمجموعه ایمیدرو نیز خواهد شد و این شرکتها در بازار دوم اقدام به فروش ارز خواهند کرد، لکن صرافی های غیربانکی فعلا مجاز به خرید ارز آنها نخواهند بود (بخشنامه قبلی بانک مرکزی).
3- بازار دوم نیما (مبادله ارزی بانک مرکزی) در هفته جاری (احتمالا فردا) راه اندازی می شود.
4- در خصوص نرخ ارز بازار دوم، همچنان باید در انتظار شفاف سازی بیشتر باشیم. اینکه آیا بانک مرکزی در نقش بازارگردان سعی در هدایت نرخ ارز به سوی یک هدف مشخص خواهد کرد و یا نرخ بر اساس رقابت و عرضه و تقاضا و یا بازار مشخص می شود یا تفاوت عملکرد صرافی های بانکی و غیربانکی چه خواهد بود.
با اصلاح روش تعیین نرخ ارز فوق از سوی بانک مرکزی، سؤال دیگری که مطرح می شود الگوی کشف قیمت در بورس کالا و نحوه برآورد قیمت پایه معاملات است. آیا این نرخ از بازار دوم نیما تبعیت خواهد کرد و یا مبنای 28500 عمل خواهد شد؟ بخش عمده ای از محصولات معدن و صنایع معدنی در بازار داخلی به فروش میرسد و از این سیاست تاثیر خواهد گرفت.
بخشهایی از سوالات فوق هنوز در دولت و ستاد تنظیم بازار آن تصمیم گیری نشده و بای منتظر باشیم تا موضوع شفاف سازی شود ولی این تغییرات اثرات کلیدی در عملکرد مالی و صادرات شرکتها خواهد داشت./کامودیتی ها
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه