دوشنبه ۳ دى ۱۴۰۳

وکس سیبویه تولیدکننده وکس های دوقطبی و ناقطبی pe و pp

بسپار تجارت آسیا؛ تأمین کننده مواد اولیه پلاستیک و پلیمر و محصولات پتروشیمی

اخبار منتخب
۱۸ مهر ۱۴۰۱ 0 1121

سیگنال‏‏‌های مثبت ارزی موجب استقبال خریداران از محصولات پتروشیمی شد

ساز مخالف پتروشیمی‏‏‌ها در داخل

ساز مخالف پتروشیمی‏‏‌ها در داخل
در حالی که واهمه از رکود و افزایش انتظارات تورمی، تقاضای محصولات پتروشیمی را در جهان کاهش داده است، بازار داخلی همچنان پررونق است. رشد بهای ارز طی هفته گذشته به دلیل ناامیدی از نتیجه مثبت مذاکرات برجام سبب شد تا خریداران بر اثر واهمه از افزایش قیمت‌ها در هفته‌های آینده، از عرضه‌‌‌ها استقبال کنند.

به گزارش ویکی پلاست به نقل از دنیای اقتصاد، بیشتر قیمت‌های پایه نیز تحت تاثیر رشد آرام، اما پیوسته نرخ نیمایی ارز برای هفته جاری افزایشی اعلام شدند. در دنیا اما روند معکوسی در جریان است. کمبود گاز در اروپا و افزایش هزینه تولید موجب کاهش تولید صنایع پتروشیمی در اروپا به‌خصوص در آلمان شده است. این کشور برای دومین بار در سال‌جاری میزان برآورد تولید خود طی سال‌جاری را کاهش داد.

رونق بازار با جهش بهای ارز

صعود نرخ آزاد ارز به کانال 33‌هزار تومانی طی هفته گذشته سبب شد تا تقاضا در رینگ محصولات پلیمری و شیمیایی حدود 10‌هزار تن افزایش یابد. نگرانی از رشد بهای آزاد ارز و ناامیدی نسبت به نتایج مذاکرات برجام از عوامل پایداری رونق معاملات در هفته دوم مهرماه بودند.

در شرایطی که بازار جهانی مواد اولیه و محصولات پتروشیمی با کاهش محسوس تقاضا متاثر از احتمال بروز رکود اقتصادی در غرب و شرق دنیا مواجه است، رینگ مواد اولیه پتروشیمی در بازار فیزیکی بورس‌‌‌کالای ایران همچنان پررونق است.

طی هفته گذشته، تالار اصلی بورس‌کالا میزبان عرضه بیش از 86‌هزار تن مواد اولیه پلیمری بود که با استقبال خوب صنایع تکمیلی مواجه شد. تقاضا برای این محصولات در هفته دوم مهرماه حدود 140‌هزار تن بود که 15‌هزار تن بیشتر از هفته آغازین مهرماه است.

برتری تقاضا نسبت به عرضه نیز موجب شد بیش از 90‌درصد عرضه‌‌‌ها معامله شوند. این نسبت بعد از هفته پایانی خردادماه بیشترین حجم معامله را در سال‌جاری به خود اختصاص داده است.

در شرایطی که واهمه از رکود از رونق بازارهای جهانی کاسته است، سیگنال مثبت ارزی و افزایش انتظارات تورمی از دلایل استقبال بازار داخلی است. سیگنال‌‌‌های ارزی از عوامل مهمی هستند که جهت معاملات بازار پتروشیمی را تعیین می‌کنند.

در حالی که رشد آرام بهای نیمایی ارز ادامه دارد، قطع امید از احیای برجام موجب وارد شدن شوک به بازار و جهش قیمتی آن به کانال 33‌هزار تومانی در هفته گذشته شد.

در نهایت بهای آزاد ارز پس از فتح قله 33‌هزار و 250تومانی، پس از انتشار چندباره خبر آزاد شدن منابع ارزی ایران از کره روند کاهشی را در پیش گرفت. این ارز روز گذشته نیز در بازار آزاد در کانال 32‌هزار و 400تومانی معامله شد.

افزایش نرخ‌های پایه متاثر از رشد نرخ نیمایی

در حالی قیمت‌های پایه برای هفته منتهی به 22‌مهرماه اعلام شدند که دامنه تغییرات به‌جز برای چند گرید عموما در محدوده یک‌درصد بود. دفتر توسعه صنایع تکمیلی، یکشنبه گذشته قیمت‌های پایه محصولات زیرمجموعه پلیمری و شیمیایی برای عرضه در رینگ فیزیکی بورس‌کالای ایران را به نحوی اعلام کرد که بیش از نیمی از محصولات با رشد قیمت جزئی مواجه شدند.

بهای نیمایی ارز با صعود آرام اما پیوسته، در حال رشد و شکستن رکوردهای قبلی است. میانگین هفتگی نرخ نیمایی ارز که قیمت‌های روز گذشته متاثر از آن اعلام شدند نیز با 132تومان افزایش نسبت به هفته دوم مهرماه به 27‌هزار و 45تومان رسید.

در قیمت‌های جدید پلی‌پروپیلن‌‌‌های شیمیایی بالاترین افزایش را به نام خود ثبت کردند و بیش از هزار تومان افزایش قیمت داشتند. در مقابل، در گروه کاهشی‌‌‌ها، پی‌‌‌وی‌‌‌سی‌‌‌ها تا 76/ 0درصد افت قیمت داشته و نسبت به هفته گذشته بین 170 تا 190تومان کمتر قیمت‌گذاری شدند.

کاهش تولید سالانه آلمان

انجمن صنایع شیمیایی آلمان پیش‌بینی تولید سالانه خود را دوباره به دلیل تحولات خیره‌کننده در بازار گاز و برق کاهش داد و پیش‌بینی کرد که تولید مواد شیمیایی به‌استثنای داروها در سال 2022 حدود 8‌درصد کاهش می‌‌‌یابد. به گزارش «نیپنا»، پیش‌بینی پیشین انجمن صنایع شیمیایی آلمان در ماه ژوئیه از کاهش 4درصدی تولید حکایت داشت، این در حالی است که در ابتدای سال این انجمن افزایش 5/ 1درصدی تولید را پیش‌بینی کرده بود.

انجمن صنایع شیمیایی آلمان برآورد می‌کند که تولید مواد شیمیایی از جمله داروها در این کشور اروپایی طی سال 2022 میلادی 5/ 5‌درصد کاهش می‌یابد. براساس اعلام این انجمن، درباره اینکه آیا سهمیه‌‌‌بندی گاز طبیعی طی زمستان امسال در آلمان ضروری خواهد بود یا خیر، تردید وجود دارد.

در این بیانیه آمده است که آمادگی‌‌‌ برای کمبود گاز بسیار جدی بوده، چشم‌‌‌انداز تجاری برای ماه‌‌‌های آینده مبهم و ترس از رکود اقتصادی بالاست که یکی از نتایج آن می‌‌‌تواند تعطیلی کارخانه‌‌‌های تولید مواد شیمیایی باشد.

تولید صنایع شیمیایی آلمان در سه‌ماه دوم امسال نسبت به دوره مشابه سال گذشته 2/ 8‌درصد و نسبت به سه‌ماه پیش از آن 2/ 5‌درصد کاهش یافته است. آلمان تنها کشوری نیست که کاهش تولید را تجربه کرده است؛ افزایش تنش بین روسیه و اتحادیه اروپا که به کمبود گاز طبیعی در این ناحیه منجر شده، هزینه تولید را در تمام بخش‌‌‌ها افزایش داده است.

همچنین انتظارات تورمی افزایش یافته و واهمه از رکود دور از انتظار نیست که سبب کاهش تقاضا برای محصولات پتروشیمی شده است. از طرفی افزایش هزینه اولیه تولید قیمت‌ها را بالا نگه داشته است. همچنین گذر از فصل گرم به سرد سال به‌طور سنتی تغییراتی در تقاضای محصولات پتروشیمی به وجود خواهد آورد.

برای مثال در زیرگروه محصولات شیمیایی، با تغییرات فصلی آب‌وهوا تقاضا برای محصولاتی که در بخش کشاورزی کاربرد دارند تغییر خواهد کرد. همچنین با خنک‌شدن هوا تقاضا برای پت‌‌‌های بطری کاهش خواهد یافت.
 


ویکی پلاست | مرجع بازار صنعت پلاستیک
 

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟ بلی خیر
امتیاز مطلب: 100%

تبلیغات در ویکی پلاست

دیدگاه خود را بنویسید

فرستادن دیدگاه

پربازدیدترین شرکت ها

پربازدیدترین محصولات

ویدیوهای آموزشی

همه حقوق این سایت متعلق به ویکی پلاست است طراحی و اجرا: نگاه حرفه ای
قیمت بازار اشتراک قیمت کانال تلگرام تبلیغات
کامپاند پلی‌کربنات: نسوز، الیاف دار، رنگی، سفارشی و ... قیمت بازار قیمت جهانی تلگرام واتس اپ تبلیغات
ویکی پلاست
سلام خوش اومدید
ویکی پلاست، خرید و فروش مواد اولیه نداره
چطور می تونم کمک‌تون کنم؟