wikiplast.ir
قیمت پایه مواد اولیه پتروشیمی و پلاستیک چگونه اعلام می شود؟
آرشیو قیمت پایه محصولات پتروشیمی
دریافت فایل دستورالعمل جدید اینجا
مرجع قیمت گذاری قیمت های پایه محصولات پتروشیمی کیست؟
بر اساس دستورالعمل تنظیم بازار محصولات پتروشیمی، دفتر توسعه صنایع پایین دستی شرکت ملی پتروشیمی، یکشنبه هر هفته، قیمت های پایه محصولات پتروشیمی را محاسبه و اعلام می کند. مبنای محاسبه قیمت های پایه محصولات پتروشیمی، قیمت های جهانی این محصولات و محاسبه آن با میانگین ماهانه دلار نیمایی از 13 مهر 1399 نیمایی است. تا پیش از 13 مهر، میانگین هفتگی دلار نیمایی برای قیمت های پایه در نظر گرفته می شد.
از 29 مهرماه 1397 تا 8 دی ماه 1398 دفتر توسعه صنایع پایین دستی، یکشنبه هر هفته، میانگین هفتگی خرید یا میانگین هفتگی فروش (هر کدام پایین تر بود) را به عنوان مبنا برای محاسبه قیمت های جهانی، در نظر می گرفت. از 15 دی ماه سال 1398، رویه تغییر کرد و دفتر توسعه، روزهای یکشنبه با جمع زدن میانگین هفتگی خرید و فروش دلار نیمایی و تقسیم کردن آن بر 2، نرخ دلار نیمایی را به دست می آورد. از 13 مهر 1399 و بعد از نوسانات شدید دلار، میانگین ماهانه جای میانگین هفتگی را گرفت.
قیمت های پایه در کدام وب سایت منتشر می شود؟
قیمت پایه مواد اولیه پتروشیمی در وب سایت دفتر توسعه صنایع پایین دستی شرکت ملی پتروشیمی به نشانی pdid.nipc.ir منتشر می شود. معمولا زمان انتشار قیمت ها، بین ساعت 12 تا 14 است و در مواردی قیمت های پایه، زودتر یا دیرتر این بازه زمانی هم اعلام شده باشد ولی عمدتا بین ساعات یاد شده، قیمت های جدید، اعلام می شوند.
قیمت های جهانی محصولات پتروشیمی از کدام نشریه انتخاب می شود؟
دفتر توسعه صنایع پایین دستی شرکت ملی پتروشیمی قیمت های جهانی محصولات پتروشیمی را از نشریه بین المللی ICIS که روزهای جمعه، قیمت های هفته گذشته را منتشر می کند، بهره می برد. معمولا دفتر توسعه، از بازارهای مختلف مانند چین، آسیای جنوب شرقی، منطقه کشورهای خلیج فارس و ...، یک سبد ایجاد می کند و از هر بازار، نسبتی از درصد را برای به دست آوردن قیمت های هر گروه، انتخاب می کند.
آرشیو قیمت های پایه محصولات پتروشیمی را از کجا می توان تهیه کرد؟
آرشیو هفتگی قیمت های پایه محصولات پتروشیمی و آرشیو هفتگی میانگین قیمت های جهانی محصولات پتروشیمیایی را در این صفحه بخوانید.
قیمت های پایه تا چه زمان اعتبار دارند
مدت اعتبار قیمت های پایه، پس از اعلام یک هفته است و تا یک هفته، قیمت های اعلام شده، به عنوان قیمت های پایه محصولات عرضه شده در بورس کالا، در نظر گرفته می شوند. در برخی مواقع مثل تلاقی تعطیلی با شنبه و یکشنبه، دفتر توسعه صنایع پایین دستی، از چند روز مانده به موعد اعلام قیمت، زمان و نحوه اعلام قیمت ها را اطلاع رسانی می کند. به طور مثال در صورتی که شنبه هفته بعد تعطیل باشد، در اطلاعیه ای اعلام می کند که قیمت ها را فقط با دلار نیمایی و بدون در نظر گرفتن قیمت های جهانی، اعلام می کند.
قیمت پایه گریدهای آف محصولات پلیمری چگونه تعیین می شود؟
قیمت گریدهای آف 1، 90 درصد قیمت گرید on، قیمت گریدهای آف 2، 80 درصد قیمت پایه گرید on، آف 3، 60 درصد قیمت پایه، کلوخه 40 درصد قیمت پایه است. قیمت پودر on grade، تا 3 درصد کمتر از اصل قیمت پایه محاسبه و در بورس کالا برای فروش، عرضه می شود. (در مورد گریدها آف، اینجا بیشتر بخوانید)
چه نهادهایی برای مدیریت سهمیه مواد اولیه پتروشیمی تصمیم گیری می کنند؟
دو کمیته یا کارگروه در خصوص سهمیه و مدیریت بازار محصولات پتروشیمی تصمیم گیری می کنند. 1- کمیته راهبری مدیریت تقاضای محصولات پتروشیمی و طرح افق که از معاونین و مدیران کل وزارت صمت، مدیر عامل شرکت بورس کالای ایران، نماینده بخش خصوصی و نهادهای دیگر تشکیل شده است و تصمیمات کلان در حوزه مواد پتروشیمی را اتخاذ می کنند.
کف عرضه چیست؟
مقدار حداقلی عرضه محصولات پتروشیمی در بورس کالا که توسط شرکت ملی صنایع پتروشیمی با همکاری انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی اعلام می شود.
قیمت پایه عرضه چیست؟
قیمتی که عرضه کننده در اطلاعیه عرضه به بورس اعلام می کند و مورد تایید قرار می گیرد. در خصوص محصولات پتروشیمی این قیمت توسط شرکت ملی صنایع پتروشیمی به عرضه کننده و بورس کالا اعلام می شود.
بازار هدف
دو یا سه کشوراول مقصد صادراتی گروه کالایی است که در شش ماه گذشته حداقل پنجاه درصد صادرات آن گروه کالایی را به خود اختصاص دهد.
تعریف واحدهای تولیدی
کلیه واحدهایی که صلاحیت خرید آنها در سامانه بهین یاب وزارت صنعت، معدن و تجارت برای خرید از بورس تایید شده باشد.
واحدهای تولیدی صنایع تبدیلی
واحدهایی هستند که مصرف کننده نهایی محصولات پتروشیمی عرضه شده در بورس پس از فرآوری توسط صنایع پایین دستی هستند.
محصولات بین مجتمعی
شامل کلیه محصولات مبادله شده با هدف مصرف به عنوان خوراک بین مجتمع های پتروشیمی مبادله می شود.
واحدهای تحت پوشش
واحدهای تولیدی عضو شرکت های تعاونی تامین نیاز که مورد تایید تعاونی و اتحادیه متبوع قرار می گیرند.
اتحادیه
اتحادیه سراسری تعاونی های تامین نیاز تشکلی است که با عضویت شرکت های تعاونی تامین نیاز و بر اساس قوانین و مقررات تعاونی ها تشکیل می شود.
سامانه ثامن چیست؟
سامانه ثبت الکترونیکی معاملات (خرید، فروش، صادرات و واردات) فرآورده ها و مشتقات نفتی، محصولات پتروشیمی و صنایع وابسته. (اطلاعات بیشتر در مورد سامانه ثامن: اینجا)
کمیته تخصصی پتروشیمی
کمیته ای متشکل از انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی، شرکت بورس کالای ایران، سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان، معاونت امور صنایع وزارت صنعت و دبیرخانه کارگروه با محوریت شرکت ملی صنایع پتروشیمی که ذیل کارگروه است.
منظور از کارگروه در دستورالعمل چیست؟
منبعد در این دستورالعمل منظور از واژه کارگروه، کارگروه تنظیم بازار است.
سامانه بهین یاب
سامانه یکپارچه اطلاعاتی خدمات وزارت صنعت، معدن و تجارت (اطلاعات کامل تر در مورد بهین یاب: اینجا)
چه نهادهایی برای مدیریت سهمیه مواد اولیه پتروشیمی تصمیم گیری می کنند؟
دو کمیته یا کارگروه در خصوص سهمیه و مدیریت بازار محصولات پتروشیمی تصمیم گیری می کنند. 1- کمیته راهبری مدیریت تقاضای محصولات پتروشیمی و طرح افق که از معاونین و مدیران کل وزارت صمت، مدیر عامل شرکت بورس کالای ایران، نماینده بخش خصوصی و نهادهای دیگر تشکیل شده است و تصمیمات کلان در حوزه مواد پتروشیمی را اتخاذ می کنند.
و 2- کمیته تخصصی پتروشیمی است که در مورد کمیته راهبری گرفته شده، تخصصی تر صحبت می شود و مجری کمیته راهبری است. جلسات کمیته تخصصی پتروشیمی با حضور نمایندگان وزارت صمت، سازمان حمایت، بورس کالا، بخش خصوصی، اتحادیه سراسری تأمین نیاز و کارشناسان دفتر توسعه صنایع پایین دستی، در شرکت ملی پتروشیمی تشکیل می شود و تصمیمات این کمیته از طریق شرکت بورس کالای ایران، اجرایی می شود.
ویکی پلاست | مرجع بازار صنعت پلاستیک
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه