چهارشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۳

زرین نپتا

وکس سیبویه تولیدکننده وکس های دوقطبی و ناقطبی pe و pp

بسپار تجارت آسیا؛ تأمین کننده مواد اولیه پلاستیک و پلیمر و محصولات پتروشیمی

پیشخوان خبر
۲۱ فروردین ۱۴۰۱ 0 535

شاخص ارزی در سقف ۶۸ روزه قرار گرفت

استارت افزایشی دلار

استارت افزایشی دلار
روند افزایشی شاخص ارزی همچنان ادامه دارد. فعالان بازار از بالا رفتن دست خریداران در معاملات روز‌های گذشته و به تبع آن افزایش قیمت دلار خبر دادند.

به گزارش ویکی پلاست به نقل از دنیای اقتصاد ، شواهد به دست آمده از هسته مرکزی بازار ارز تهران حاکی از آن است که انتظارات کاهشی معامله‌گران نسبت به آینده نرخ دلار در حال تغییر بوده و اکثریت این افراد از احتمال ورود مجدد نرخ این ارز به کانال ۲۸ هزار تومانی در روز‌های آتی سخن می‌گویند. به عقیده کارشناسان سیاسی-اقتصادی بازار طولانی‌تر شدن روند مذاکرات هسته‌ای ایران و قدرت‌های جهانی می‌تواند از مهم‌ترین عوامل تغییر جهت انتظارات نسبت به آینده نرخ ارز در ایران باشد.

از سوی دیگر برخی تحلیلگران بر این باورند که ورود تقاضا‌های ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی به بازار آزاد می‌تواند عامل مهمی در ایجاد فشار افزایشی بر بازار ارز باشد، اما این در حالی است که طبق گفته مقامات مسوول بانک مرکزی در ماه‌های گذشته ذخایر ارزی کشور در وضعیت مناسبی قرار داشته و در صورت نیاز این نهاد بازار‌ساز می‌تواند با تقویت سیاست‌های عرضه خود از افزایش قیمت دلار جلوگیری کند. نرخ دلار روز شنبه در سطح قیمت ۲۷ هزار و ۸۰۰ تومان ثبت شد.

دیروز شنبه 20 فروردین دلار به روند افزایشی خود ادامه داد. در نخستین ساعات بازار روز گذشته شاخص ارزی با افزایشی 100 تومانی نسبت به نرخ تعطیلات هفته گذشته فعالیت خود را آغاز کرد. در ادامه ساعات کاری نیز این نرخ مجددا افزایش یافت و از حوالی ظهر دیروز دلار در پله هشتم کانال 27 هزار تومانی معامله شد. 
طبق بررسی‌ها از 12 بهمن سال گذشته تا کنون این نخستین‌باری است که اسکناس آمریکایی در این سطح قیمتی معامله می‌شود. 
یورو، دیگر ارز شاخص بازار تهران نیز در شنبه افزایشی بازار ارز به قیمت 30 هزار و 250 تومان معامله شد. مشاهدات به عمل آمده از هسته مرکزی بازار ارز حاکی از آن است که انتظارات کاهشی نسبت به آینده نرخ ارز در بازار تهران که به واسطه مناسبات سیاسی به وجود آمده بود در حال تغییر بوده و معامله‌گران از احتمال ورود دلار به کانال 28 هزار تومانی سخن می‌گفتند.
 روز گذشته دیگر بازار‌های مرزی نیز در تبعیت از بازار تهران شاهد افزایش نرخ بودند. در این راستا قیمت دلار هرات با عبور از سطح 26 هزار و 900 تومان آماده ورود به کانال 27 هزار تومانی شد. 
همچنین هر برگ اسکناس دلار در بازار غرب کشور (سلیمانیه) نیز در سطح قیمتی 27 هزار و 770 تومان معامله شد. در نهایت روز گذشته قیمت دلار در بازار آزاد تهران با 200 تومان افزایش نسبت به نرخ روز‌های پایانی هفته گذشته به رقم 27هزار و 800 تومان رسید.

تحلیلگران و کارشناسان ارزی ضمن اشاره بر آغاز روند افزایشی دلار از ابتدای سال جدید از فرسایشی شدن روند مذاکرات هسته‌ای وین به عنوان یکی از مهم‌ترین عوامل آغاز این روند افزایشی سخن گفتند.
 این افراد بر این باورند که از ابتدای انتشار سیگنال‌های مثبت سیاسی و در نتیجه آن کانال‌شکنی‌های پیاپی نرخ ارز در زمستان سال گذشته، انتظارات نسبت به نرخ دلار بعد از حصول توافق هسته‌ای احتمالی به میزان قابل توجهی کاهشی شد. حال اما با طولانی‌تر شدن روند مذاکرات و وجود سیگنال‌هایی از برخورد این نشست‌ها به هسته سخت، انتظارات مذکور تغییر جهت یافته و متقاضیانی که در انتظار خرید دلار ارزان پساتوافق از معاملات خود دست کشیده بودند حالا در نقش خریدار در حال ورود به بازار هستند. 
معامله‌گران افزایشی نیز با غنیمت شمردن فرصت گاهی با عدم عرضه و در موارد دیگر با ارائه نرخ‌های غیر واقعی برای تشدید و همراهی با روند افزایشی آغاز شده تلاش می‌کنند.

از سوی دیگر اما برخی از تحلیلگران با اشاره به درصد رشد نسبتا اندک دلار در سال 1400 (حدود 6 درصد) و همچنین افزایش شاخص تورم در سال گذشته (به میزان حدودی 35 درصد) بر این باورند که حضور نرخ دلار در کانال‌های 27 و 28 هزار تومانی آنچنان دور از ذهن نبوده و حتی احتمال رضایت بازار‌ساز از افزایش سطح نسبی قیمت دلار در سال جدید نسبت به آخرین نرخ‌های سال گذشته نیز وجود دارد. 
با این حال با توجه به نوسانات پیاپی نرخ ارز در 20 روز نخست فروردین ماه هنوز نمی‌توان کریدور مشخصی برای بازه نوسان دلار 1401 متصور شد.  هر قطعه سکه امامی نیز در بازار روز گذشته با 50 هزار تومان افزایش قیمت نسبت به نرخ تعطیلات هفته گذشته در سطح قیمتی 12 میلیون و 910 هزار تومان معامله شد.


ویکی پلاست | مرجع بازار صنعت پلاستیک

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟ بلی خیر
امتیاز مطلب: 0%

تبلیغات در ویکی پلاست

دیدگاه خود را بنویسید

فرستادن دیدگاه

پربازدیدترین شرکت ها

پربازدیدترین محصولات

ویدیوهای آموزشی

همه حقوق این سایت متعلق به ویکی پلاست است طراحی و اجرا: نگاه حرفه ای
قیمت بازار اشتراک قیمت کانال تلگرام تبلیغات
کامپاندهای پلی‌کربنات: نسوز، الیاف‌دار، رنگی و PC/ABS قیمت بازار قیمت جهانی تلگرام واتس اپ تبلیغات
ویکی پلاست
سلام خوش اومدید
ویکی پلاست، خرید و فروش مواد اولیه نداره
چطور می تونم کمک‌تون کنم؟