سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳

نمایشگاه پلاستیک | استانبول تویاپ ترکیه

زرین نپتا

وکس سیبویه تولیدکننده وکس های دوقطبی و ناقطبی pe و pp

بسپار تجارت آسیا؛ تأمین کننده مواد اولیه پلاستیک و پلیمر و محصولات پتروشیمی

تاثیر نرخ ارز بر معاملات بورس کالا
بورس کالا در مهرماه شرایط آرامی داشت؛ آن‌‌‌هم در وضعیتی که نوسان بهای ارز و در جا زدن آن در کانال قیمتی 27 هزار تومان، پتانسیل خریدهای هیجانی را از بازار دریغ کرده بود و شاهد آرامش بنیادین و مطلوبی در مهم‌ترین بازار کالایی کشور بودیم.

به گزارش ویکی پلاست به نقل از دنیای اقتصاد،این در حالی بود که جریان غالب در بازارهای جهانی با محوریت بهای نفت‌خام، محصولات پتروشیمیایی، فلزات و حتی فولاد با جریان صعودی همراه بود، اما محرک بزرگی برای رشد تقاضا در بورس کالا به شمار نرفت.

این مطلب نشان می‌دهد که ذهنیت‌‌‌های تورمی در بین خریداران اصلی مواد اولیه چندان برجسته نیست که خود داده مثبت و مهمی محسوب می‌شود؛ ولی نمی‌توان منکر روند صعودی بسیاری از قیمت‌ها در بازار داخلی مواد اولیه و بورس کالا بود. در هر حال، اوضاع کلی در مهرماه در بازارهای کالایی با ماه‌‌‌های قبل تفاوت جدی داشت که نشان می‌دهد اهمیت نرخ ارز آزاد در تصمیم‌‌‌سازی‌‌‌های اهالی بازار و تولیدکنندگان بسیار جدی بوده است.

آمارها نشان می‌دهد، طی مهرماه سال‌جاری، 7میلیون و 222هزار تن انواع کالا به ارزش بیش از 53هزار میلیارد تومان در بازار فیزیکی بورس کالای ایران مورد دادوستد قرار گرفته است.

این در حالی است که طی شهریورماه سال‌جاری، 8میلیون و 62هزار تن انواع کالا به ارزش بیش از 53هزار میلیارد تومان در بازار فیزیکی بورس کالای ایران مورد دادوستد قرار گرفت که آمار شهریورماه نسبت به مردادماه به ترتیب رشد 70 و 49 درصدی را در حجم و ارزش معاملات تجربه کرد.

همین ارقام نشان می‌دهد که حجم کل دادوستد در بازار فیزیکی بورس کالا در مهر نسبت به شهریور، افت 10درصدی داشته که یک داده بسیار مهم در این بازار است، اما ارزش معاملات تغییر محسوسی نداشته است؛ گویی متوسط قیمت در این بازه زمانی چیزی نزدیک به همین ارقام رشد کرده است.

در هر حال، آمارها حکایت از آن دارد که حجم خرید مواد اولیه در بورس کالا کاهشی بوده و افت محسوس 10درصدی داشته است و از هم‌‌‌اکنون باید منتظر اثرات این تغییر در بسیاری از‌ سازوکارهای معاملاتی باشیم. افت حجم معامله مواد اولیه یا محصول در بورس کالا داده بسیار نگران‌‌‌کننده‌ای است و شاهدی قدرتمند از پتانسیل ایجاد رکود در اقتصاد کشور محسوب می‌شود و نمی‌توان به‌سادگی از کنار آن عبور کرد.

در شهریورماه معامله‌‌‌گران 5میلیون و 197هزار گواهی سپرده کالایی به ارزش 327میلیارد تومان را دادوستد کردند. در مهرماه بیشترین حجم معاملات به گواهی سپرده زعفران تعلق گرفت؛ سکه طلا نیز بیشترین ارزش معاملات در بازار گواهی را به خود اختصاص داد. همچنین در این ماه، در بازار مشتقه بورس کالای ایران 477هزار قرارداد آتی به ارزش بیش از 1110میلیارد تومان مورد معامله قرار گرفت.

  وضعیت آماری معاملات بازار فیزیکی در شهریورماه
به گزارش کالاخبر، تالار محصولات صنعتی و معدنی بورس کالای ایران، طی ماه گذشته میزبان معامله 5میلیون و 541هزار تن انواع کالا به ارزش بیش از 291هزار میلیارد ریال بود. این در حالی بود که در این بازه زمانی 7میلیون و 222هزار تن انواع کالا به ارزش بیش از 533هزار میلیارد ریال در بازار فیزیکی بورس کالای ایران مورد دادوستد قرار گرفت.

در این تالار 3میلیون و 993هزار تن سیمان، یک‌میلیون و 226هزار تن انواع فولاد، 215هزار تن سنگ‌آهن، 49هزار تن آهن اسفنجی، 26هزار و 445تن انواع مس، 23هزار و 940تن آلومینیوم، 21هزار و 870تن روی، 2هزار تن کک، 580تن کنسانتره مولیبدن، 69تن کنسانتره فلزات گرانبها و 67کیلوگرم شمش طلا از سوی مشتریان خریداری شد.

همچنین در تالار فرآورده‌های نفتی و پتروشیمی بورس کالای ایران طی مهرماه افزون بر یک‌میلیون و 650هزار تن انواع کالا به ارزش 235هزار میلیارد ریال در دو بخش داخلی و صادراتی معامله شد.  

در این تالار بالغ بر 419هزار و 796تن انواع قیر، 328هزار و 872تن انواع مواد پلیمری، 140هزار و 451تن مواد شیمیایی، 13هزار و 955تن روغن، 6هزار تن سلاپس واکس و 501هزار تن وکیوم‌باتوم به فروش رسید.

از دیگر کالاهای معامله‌شده در این تالار می‌توان به دادوستد 83هزار و 200تن گوگرد، 885تن عایق رطوبتی و 155هزار تن لوب‌کات اشاره کرد.

یک‌هزار و 300کیلوگرم زعفران رشته‌ای نیز در تالار کشاورزی بورس کالای ایران دادوستد شد. بازار فرعی بورس کالای ایران نیز طی مدت یادشده معامله 30هزار و 860تن انواع کالا را تجربه کرد.

  آخرین وضعیت بازار گواهی سپرده در بورس کالا
در جریان معاملات مهرماه سال 1400 معامله‌گران تعداد 5میلیون و 196هزار و 789گواهی سپرده کالایی را به ارزشی بالغ بر 3270میلیارد ریال دادوستد کردند. در این ماه مدال طلای حجم معاملات به گواهی سپرده زعفران و ارزش معاملات به سکه طلا رسید.

در جریان معاملات ماهی که گذشت، بیشترین حجم و ارزش معاملاتی متعلق به زعفران نگین بود؛ به گونه‌ای که تعداد 2میلیون و 657هزار و 475گواهی سپرده زعفران نگین به ارزش بیش از 6/ 41میلیارد تومان بین بازیگران بازار دست به دست شد تا این دارایی پایه در جایگاه نخست به لحاظ حجم معاملات قرار گیرد، اما جایگاه نخست ارزش معاملات همچنان متعلق به سکه طلاست.

سکه طلا در این بازار، مدال نقره معاملات ماهانه را کسب کرد؛ به طوری که طی مهرماه امسال 2میلیون و 413هزار گواهی سپرده سکه طلای تحویل یک‌روزه مورد معامله قرار گرفت و ارزشی بالغ بر 282میلیارد تومان برای آن رقم خورد.

طی مهرماه گذشته، معامله‌گران در دو نماد معاملاتی انبارهای سحرخیز و طلای سرخ، تعداد 100هزار و 244گواهی سپرده زعفران پوشال را خرید و فروش کردند تا ارزشی بیش از 2/ 1میلیارد تومان برای دارایی پایه یادشده ثبت شود. بر اساس این آمارها، زعفران پوشال به لحاظ حجم و ارزش معاملات در رده سوم جدول معاملات مهرماه قرار گرفت.

آمارها حاکی از آن است که در دوره زمانی مورد بررسی، 4025گواهی سپرده پسته فندقی و بادامی انبارهای مه‌ولات و سبزدانه معامله شده و ارزش 5/ 7میلیارد ریالی را رقم زده است. معامله 5329گواهی سپرده زیره‌سبز انبارهای دانش، کیمیابذر و مینوبذر نیز ارزشی بیش از 1/ 5میلیارد ریال را به ثبت رساند. معامله 16هزار و 716گواهی سپرده برنج طارم نیز ارزشی نزدیک به 6/ 6میلیارد ریال را در پی داشت.

  بازار آتی بورس کالا در مهرماه
در جریان معاملات هفتمین ماه سال 1400، معامله‌گران در بازار مشتقه بورس کالای ایران 476هزار و 819قرارداد آتی را به ارزش بیش از 1110میلیارد تومان منعقد کردند.

در مهرماه سال‌جاری تعداد 432هزار و 830قرارداد آتی زعفران نگین به ارزش بیش از 927میلیارد تومان برای تحویل در دو سررسید آبان و دی منعقد شد.

معامله‌گران 7هزار و 690قرارداد آتی زعفران پوشال به ارزش 11میلیارد تومان را برای تحویل آبان‌ماه امسال ثبت کردند. همچنین در مهرماه 174قرارداد آتی پسته تحویل مهر و آذرماه 1400 به ارزش بیش از 2/ 3میلیارد تومان ثبت شد. همچنین در این ماه، 153قرارداد آتی زیره‌سبز با دوره تحویل مهر و آذرماه به ارزش بیش از 3/ 1میلیارد تومان منعقد شد.

به‌علاوه، 22هزار و 386قرارداد آتی نقره برای سررسیدهای مهر، آبان و آذر در حالی منعقد شد که ارزش 7/ 45میلیارد تومانی برای این دارایی پایه رقم خورد. انعقاد 135هزار و 86قرارداد آتی صندوق طلا با دوره تحویل مهر، آبان، آذر و بهمن‌ماه نیز به ارزش بیش از 121میلیارد تومان به ثبت رسید.


ویکی پلاست| مرجع بازار صنعت پلاستیک

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟ بلی خیر
امتیاز مطلب: 0%

تبلیغات در ویکی پلاست

دیدگاه خود را بنویسید

فرستادن دیدگاه

پربازدیدترین شرکت ها

درج کارت ویزیت شرکت من

پربازدیدترین محصولات

ویدیوهای آموزشی

همه حقوق این سایت متعلق به ویکی پلاست است طراحی و اجرا: نگاه حرفه ای
قیمت بازار اشتراک قیمت کانال تلگرام تبلیغات
قیمت بازار قیمت جهانی تلگرام واتس اپ تبلیغات
ویکی پلاست
سلام خوش اومدید
ویکی پلاست، خرید و فروش مواد اولیه نداره
چطور می تونم کمک‌تون کنم؟