
به گزارش ویکی پلاست به نقل از دنیای اقتصاد، هرچند هنوز علت اصلی این انفجار مشخص نیست، اما خبرهای اولیه رسانهها به نقل از مقامات از احتمال انفجار در یکی از منابع قابل اشتعال در بندر شهید رجایی بندرعباس، در محوطه کانتینری حکایت میکند.
فیلمهای اولیه منتشر شده از دوربینهای مدار بسته نیز از انفجار و تخریب یک ساختمان در نزدیکی محل انفجار خبر میدهد. در همین راستا روز گذشته شورای اطلاعرسانی دولت در اطلاعیهای منبع این انفجار را یکی از منابع قابل اشتعال در بندر شهید رجایی بندرعباس اعلام کرد.
به گزارش فارس، فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت نیز در سخنانی درمورد دلایل این حادثه اظهار کرد: آنچه تاکنون مشخص شده است این است که کانتینرهایی که در گوشهای از این بندر دپو شده بود و احتمالا دارای مواد شیمیایی هم بودند دچار انفجار شدهاند و تا زمانی که حریق بهطور کامل اطفا نشود، اظهارنظر دقیق و کارشناسی درباره علت و اصل ماجرا کمی سخت است.
به گزارش ایلنا، محمد آشوری، استاندار هرمزگان نیز درباره آخرین جزئیات حادثه انفجار در بندر شهید رجایی با بیان اینکه انفجار بزرگی بود، گفت: براساس مجموعه بررسیهای ابتدایی احساس میشود برخی از مواد اشتعالزا در این سایت باقی مانده باشد و علل و عوامل حادثه نیز در حال بررسی است.
علت انفجار در بندر شهید رجایی هرچه که باشد روز گذشته دود سیاه ناشی از انفجار بخشی از شهر را در برگرفت و غبار حاصل از آن تا فرسنگها منطقه را غبارآلود کرد. آنطور که رسانههای محلی گزارش دادهاند شدت انفجار به حدی بوده که زمین را به لرزه درآورد و صدای آن در شهرهای مجاور بندرعباس نیز شنیده شده است.
بندر شهید رجایی در حدود ۳۵ کیلومتری شهر بندرعباس قرار دارد و بنا بر گزارشهای اولیه انفجار در شعاع ۲ کیلومتری ساختمان اداری گمرک رخ داده است که همین موضوع احتمال افزایش مجروحان و جانباختگان را مطرح میکند. در همین ارتباط حسین ظفری، سخنگوی سازمان مدیریت بحران عصر روز گذشته با توجه به وسعت حریق گفت: نمیتوان زمان دقیقی را برای پایان اطفای حریق در محدوده شهید رجایی اعلام کرد.
معرفی دو منبع مورد تایید برای اطلاعرسانی
به دنبال این حادثه روز گذشته مسعود پزشکیان، رئیسجمهور دستور بررسی وضعیت و علل حادثه بندر شهید رجایی را صادر و اسکندر مومنی را مسوول بررسی ابعاد حادثه بندر شهید رجایی کرد. درهمین حال وزرای راه و شهرسازی و کشور برای بررسی به محل وقوع انفجار در بندر شهید رجایی اعزام شدند.
همچنین در اقدامی قابل توجه و برای نخستینبار محمد آشوری، استاندار هرمزگان و مهرداد حسنزاده، مدیرکل مدیریت بحران این استان ازسوی دولت به عنوان منابع مورد تایید برای اطلاعرسانی از حادثه بندر رجایی، معرفی شدند.
علی احمدنیا، رئیس امور اطلاعرسانی دولت در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس در این خصوص نوشت: «در هر حادثهای که در گذشته اتفاق افتاد شاهد چندین روایت از منابع مختلف بودیم، اینبار سخنگوی رسمی حادثه مشخص کردیم و از همه فعالان فضای مجازی و رسانهها درخواست داریم در روایت واحد شورای اطلاعرسانی را یاری کنید.»
دستور دولت برای بررسی فوری حادثه
محمدرضا عارف، معاون اول رئیسجمهور نیز طی تماسهای تلفنی جداگانه با استاندار هرمزگان و رئیس جمعیت هلالاحمر، آخرین وضعیت شهر بندرعباس را جویا شد و دستورات لازم را صادر کرد. در این تماس تلفنی، محمدرضا عارف با اشاره به اهمیت موضوع، دستور داد تا بررسیهای فوری و جامعی برای تعیین علت دقیق حادثه و میزان خسارات انجام شود.
وی همچنین بر لزوم رسیدگی به وضعیت مجروحان و خانوادههای کشتهشدگان احتمالی تاکید کرد. محمد آشوری تازیانی، استاندار هرمزگان نیز در این گفتوگو گزارشی از اقدامات اولیه شامل اعزام نیروهای امدادی، انتظامی و کارشناسان فنی به محل حادثه ارائه و اطمینان داد که تمامی دستگاههای مربوطه در حالت آمادهباش قرار دارند.
ازسوی دیگر اسکندر مومنی، وزیر کشور نیز در پی انفجار در بندر شهید رجایی بندرعباس طی تماس تلفنی با محمد آشوری، استاندار هرمزگان، دستور پیگیری ویژه داد و عصر روز گذشته نیز در ادامه پیگیریهای دولت برای بررسی حادثه بندر شهید رجایی، عازم بندرعباس شد.
در دستوری دیگر محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت، در پی وقوع حادثه انفجار در بندر شهید رجایی دستور داد رئیس سازمان اورژانس کشور، معاون درمان وزارت بهداشت و رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان به صورت فوری رسیدگی به مصدومان این حادثه را در دستور کار قرار دهند.
به گزارش «ایسنا»، در پی دستور وزیر بهداشت، جعفر میعادفر، رئیس سازمان اورژانس کشور، به بندرعباس اعزام شد تا از نزدیک بر روند درمانی و امدادرسانی به مجروحان نظارت مستقیم داشته باشد.
در ادامه واکنشهای دولت، به گزارش فارس، فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت هم با اشاره به حادثه رخ داده در بندرعباس گفت: حادثه ناگوار پیش آمده در بندر شهید رجایی با جدیت در حال بررسی است و نهادهای مسوول درباره علت و ابعاد این مساله پیگیریهای لازم را انجام میدهند. مهاجرانی گفت: انشاءالله با روشن شدن ابعاد این مساله حتما مساله را با مردم در میان خواهیم گذاشت.
دستور برخورد قاطع با عاملان حادثه
علاوه بردولت، دادستان کل کشور نیز به دادستان مرکز استان هرمزگان دستور داد تا این حادثه به فوریت و دقت رسیدگی شود. در دستور محمد موحدی به دادستان مرکز استان هرمزگان تاکید شده است که بررسی دقیق و رسیدگی ویژه به پرونده و برخورد قاطع و اثرگذار با عامل یا عاملان احتمالی و کسانی که در این حادثه قصور و تقصیر و سهلانگاری داشتهاند، در اولویت قرار گیرد.
به گزارش میزان، دادستانی کل کشور در اطلاعیهای از فعالان مجازی و رسانههای کشور خواست از پرداختن به موضوعاتی که امنیت روانی جامعه را مخدوش میکند، پرهیز کنند. در این اطلاعیه تاکید شده است با افرادی که با انتشار محتوای خلاف واقع، نشر اکاذیب و توهین اقدام به برهم زدن امنیت روانی جامعه کنند، براساس قانون برخورد مقتضی صورت خواهد گرفت.
ورود مجلس به حادثه انفجار
مجلس نیز روز گذشته به حادثه انفجار ورود پیدا کرد. در همین ارتباط محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس به هیاتی مرکب از اعضای کمیسیونهای مرتبط مجلس شامل عمران، امنیت ملی و سیاست خارجی، امور داخلی کشور و شوراها و بهداشت و درمان ماموریت داد تا برای بررسی وضعیت و ابعاد حادثه به بندر شهید رجایی در استان هرمزگان اعزام شوند و گزارشی از روند رسیدگیها به مجلس ارائه دهند.
همچنین ابراهیم عزیزی، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفتوگو با ایسنا، گفت که این کمیسیون در حال رصد و بررسی ابعاد حادثه انفجار در اسکله شهید رجایی بندرعباس است.
علت حادثه در دست بررسی است
درهمین حال به دنبال انفجار در اسکله بندر شهید رجایی، محمد آشوری، استاندار هرمزگان در مورد علت حادثه گفت: بررسی مجموعه عوامل نیازمند وقت و زمان است که ابتدا کنترل آتشسوزی و بحران باید انجام شود و بعد هم مدیریت بخشهای دیگر صورت گیرد.
به گزارش ایلنا، استاندار هرمزگان گفت: در مورد علت حادثه به دلیل اینکه شدت انفجار بالا بوده است هنوز منشأ انفجار مشخص نیست، اما احتمال استقرار مواد مختلف اشتعالزا در آنجا وجود دارد، با این حال هنوز منشأ مشخص نیست. بحث معطوف به این است که در دو، سه سال گذشته اتفاقاتی از این دست افتاده است و بررسی علت حادثه را موکول به برنامه آینده میکنیم.
ازسوی دیگر مهرداد حسنزاده، مدیرکل مدیریت بحران استانداری هرمزگان در خصوص انفجار مواد اشتعالزا در اسکله بندر شهید رجایی بندرعباس در مصاحبه با شبکه خبر صداوسیما با بیان اینکه علت حادثه هم اکنون در حال بررسی است، گفت: قبلا هم تذکراتی درباره نکات ایمنی به مجموعه بندر شهید رجایی داده بودیم.
سخنگوی سازمان مدیریت بحران کشور هم در گفتوگو با «ایسنا»، درباره انفجار در بندر شهید رجایی اظهار کرد: بعد از این انفجار گزارشی که از استان هرمزگان گرفتیم به گونهای بود که انفجار شدت بالایی داشته و تا ۵۰ کیلومتری شعاع این حادثه صدای انفجار شنیده و در بخشهایی هم لرزش زمین احساس شده است.
حسین ظفری درباره علت حادثه گفت: طبیعتا بعد از اینکه آتش اطفا شد، تیمی تشکیل میشود و علت دقیق حادثه را مشخص خواهیم کرد. آنچه تا الان مشخص شده این است که انفجار مربوط به تعدادی کانتینر بوده و مخزن یا منبع نگهداری نبوده است.
وی اظهار کرد: در گذشته هم مدیرکل مدیریت بحران استان هرمزگان طی بازدیدهایی که از این مکان داشتند نسبت به خطر نگهداری مشابه این کانتینرها، ناایمن بودن آن محدوده تذکراتی را دادهاند که بعد از اطفای حریق با بررسیها، حتما با کسانی که قصور داشتند برخورد قانونی خواهد شد.
به گزارش ایلنا، ظفری تصریح کرد: دودی که در محدوده وجود دارد سمی است و حجم آتش نیز اجازه نزدیک شدن به منطقه را نمیدهد. مجتبی قهرمانی، رئیس کل دادگستری استان هرمزگان نیز در گفتوگو با «ایسنا» گفت: هنوز علت حادثه مشخص نشده است.
انفجاری کوچکتر از انفجار بندر بیروت
از سوی دیگر در حالی که روز گذشته برخی کاربران در فضای مجازی انفجار بندر شهید رجایی را با انفجار بندر بیروت در سال ۲۰۲۰ مقایسه میکردند، مجتبی امانی با انتشار متنی در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس به انفجار مذکور واکنش نشان داد و نوشت: انفجار بندرعباس بسیار کوچکتر از انفجار بندر بیروت است و قابل مقایسه با آن نیست.
ابراهیم رضایی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی نیز در این خصوص گفت: برخی رسانهها در حال مشابهتسازی این انفجار با انفجار بندر بیروت هستند و فرضیه تروریستی بودن این حادثه مطرح شده است؛ همه اینها گمانهزنیهای رسانهای است و هنوز گروههای ارزیاب و کارشناسان ایمنی و امنیتی گزارش اولیهای که ناشی از انفجار حاصل از مواد شیمیایی یا عملیات تروریستی یا موضوع دیگری باشد را ارائه نکردهاند.
ویکی پلاست | مرجع بازار صنعت پلاستیک
دیدگاه خود را بنویسید
پتروشیمی ها
- آبادان
- آرتان پترو کیهان
- آریا ساسول
- اروند
- امیرکبیر
- ایلام
- Hyosung Topilene
- Ismail Resin Limited
- Reliance Industries Limited - هند
- بانیار پلیمر گنبد
- بندرامام
- پارس
- پتروپاک مشرق زمین
- پلی استایرن انبساطی سهند
- پلی استایرن انتخاب
- پلی اکریل ایران
- پلی پروپیلن جم (جم پیلن)
- پلی نار
- پلیمر کرمانشاه
- تبریز
- تخت جمشید
- تخت جمشید پارس
- تندگویان
- توسعه پلیمر پادجم
- توسعه پلیمر پادجم
- توسعه پليمر پاد جم
- تولیدی پلاستیک ایسین
- جم
- خوزستان
- دی آریا پلیمر
- رجال
- شازند
- غدیر
- قائد بصیر
- قیام نخ
- کردستان
- گلپایگان
- لاله
- لرستان
- مارون
- محب بسپار ایده گستر
- محب پلیمر قم
- مهاباد
- مهر
- میاندوآب
- نوید زرشیمی
- هشت بهشت کیش
- هگمتانه