بازار برگشت
- رشد حجم معاملات پلیمرها به بالاترین رقم در 6 هفته اخیر به رغم کاهش عرضهها - افزایش حجم داد و ستد ترکیبات شیمیایی به بیشترین رقم در 23 هفته گذشته - رشد قیمتها در اواخر هفته در بازار آزاد - تکانههای افزایشی در بازار دلار آزاد و نیمایی
تقاضا پشت سد کدهای تعلیق شده
در هفته دوم آبان ماه، از مجموع 91 هزار و 355 تن عرضه انواع محصولات پتروشیمی در بورس کالا، 73 هزار و 637 تن تقاضا و جمعا 57 هزار و 19 تن معامله انجام گرفت.
اثر هفتهای نیمهتعطیل بر بازار پلیمرها
افت حجم عرضه و تقاضای پلیمرها در بورس کالا در یک هفته نیمهتعطیل موجب شد تا حجم داد و ستد پلیمرها در بورس کالا به کمترین رقم در 10 هفته اخیر کاهش یابد و تنها میتوان امیدوار بود که هفته پیش رو، بخشی از عقبافتادگیهای این چند هفته را جبران کند اگرچه هنوز بازار تا حد امکان در برابر افت قیمتها مقاومت میکند. باید منتظر ماند و دید که قیمتهای پایه برای هفته پیش رو چه چهرهای را برای این بازار ترسیم میکند.
مقاومت جدی بازار پلیمرها
سرعتگیرهای افت حجم معاملات همانگونه که در هفته گذشته مورد اشاره قرار گرفته بود از حجم داد و ستد پلیمرها حمایت کرد و حتی رشد معاملات محدودی را به ثبت رساند. سیگنالهای هفته گذشته هنوز در بازار، قدرت ایفای نقش دارد ولی در یک هفته نیمهتعطیل شاید انتظارات برآورده نشود.... شاید !
سرعتگیرهای افت حجم معاملات پلیمرها
باز هم کاهش حجم معاملات پلیمرها در بورس کالا را شاهد بودیم گویی افت قیمتهای پایه ترس از کاهش بیشتر نرخ را ایجاد کرده است. البته برای هفته جاری دلایل برای حمایت از بازار وجود دارد اما باز هم قیمتهای پایه در بورس کالاست که سمت و سوی قیمتها و جذابیت خرید را برجسته میکند.
اولین عقبگرد جدی بازار
کاهش قیمتها در بورس و بازار در هفتهای که گذشت بخشی از جذابیت خرید پلیمرها از بورس کالا را محدود ساخت و یک عقبگرد جدید را در حجم معاملات ایجاد کرد که میتواند خروجیهای نگرانکنندهای در بر داشته باشد.
نیم نگاه بازار به قیمت نفت
هر چند معاملات محصولات پتروشیمی در هفته دوم مهرماه 1398، کمتر از دو هفته گذشته بود، اما دو اتفاق مهم در بازار این هفته مشهود بود؛ عبور عرضه ها از مرز 93 هزار تن که بالاترین رکورد عرضه سال 98 است و عقب نشینی تقاضا از عرضه ها.
تداوم رونق و تبعات تغییر فاز بازار
همینکه حجم معاملات پلیمرها رقمی نزدیک به 70 هزار تن برای دومین هفته پیاپی ثبت شده یعنی دادههای بنیادین واقعی در بازارها از تحرک تولید و جذابیت خرید حکایت دارد حتی اگر شاهد رشد جدی قیمتها در بورس و بازار نباشیم.
رشد معاملات در یک هفته نیمهتعطیل/ یک قدم تا عبور از رکود
فاصله قیمت دلار آزاد با دلار نیمایی هم در حال افزایش است و این سیگنال خود توجیهکننده جدیدی برای صادرات است و هم پتانسیل خرید در بازار داخلی را افزایش میدهد.
رشد حجم معامله پلیمرها در بالاترین حد 8 هفته اخیر
برای هفته آینده هم از هماکنون باید منتظر یک عقبگرد معاملاتی باشیم گویی هفته پیش رو بازاری نیمه تعطیل به ثبت خواهد رسید. هفتههاست که روند نزولی قیمتها ادامه داشته و نمیتوان گفت که پایان خط این رفتار قیمتی کجاست.
بدبینی مزمن به بازار
هفته آینده زمان مهمی برای بازار است زیرا هفته بعد از آن بازارها یا تعطیل است و یا نیمه تعطیل یعنی تقاضای موجود باید در همین هفته پیش رو به بازار وارد شود. شاید این احتمال بخشی از بدبینیها را تعدیل کند ولی ...
امید به بهبود بیشتر تقاضا
قیمت دلار نیمایی برای متوسط هفتگی آن هم به کمتر از 11 هزار و 300 تومان رسیده و اگر روند فعلی باز هم ادامه یابد، شاهد تداوم افت قیمت دلار نیمایی خواهیم بود.
پربازدیدترین مطالب
- آیا ارز توافقی جایگزین ارز نیمایی شد؟
- اعلام قیمت پایه محصولات پتروشیمی تا 9 دی 1403 + دانلود قیمت ها
- خداحافظی رسمی با نیما؛ قیمت ارز بازار توافقی اعلام شد
- رکوردداران رقابت در بورس کالا؛ سه شنبه 27 آذر 1403
- تغییرات هفتگی قیمت های جهانی محصولات پتروشیمی تا 13 دسامبر 2024