بازگشت دلار از قله در روز آخر
در هفتهای که گذشت نرخ شاخصهای ارزی و طلایی روی قله تاریخی خود پیشروی کردند. بهواسطه تشدید ریسکهای سیاسی منطقهای، بازارهای ارز و طلا با شرایط فشار خریدار مواجه شده و روند نرخ شاخصهای این دو بازار افزایشی شد. بررسیها حاکی از آن است که در معاملات روز پایانی هفته برخی از این نرخها تعدیل و نمودار آنها کاهشی شد.
موج رکوردزنی بازارها
روز گذشته، بازارهای سهام، ارز و طلا روی موج رکوردزنی قرار گرفتند. رویدادهای منطقهای و اثر آن در انتظارات قیمتی در میان فعالان بازار سبب شده است قیمت اسکناس آمریکایی به کانال ۷۳هزار تومانی برسد و قیمت هر گرم طلای ۱۸عیار، ۴میلیون و ۸۲۲هزار تومان ثبت شود.
تجارت منطقه روی گسل سوریه
درگیریهای اخیر در سوریه دوباره خطر بازشدن دامنه جنگ به کشورهای منطقه غرب آسیا و منا را افزایش دادهاست. اگر درگیریها گسترش پیدا کند، آینده سرمایهگذاری و تجارت بین هزار تا ۱۲۰۰میلیارد دلاری ۱۵ کشور منطقه را در هالهای از ابهام فرو میبرد.
شارژ دلار با محرک اقتصادی
روند نرخ ارز در معاملات غیررسمی روز گذشته افزایشی بود. ریسکهای سیاسی تاثیر بسزایی در شکلگیری این روند افزایشی داشته است. اما به عقیده کارشناسان اقتصادی عوامل مهم دیگری مانند سیاستهای انبساطی نیز در این رشد قیمت موثر است. با افزایش نقدینگی و وجود همزمان انتظارات تورمی، سطح تقاضا برای داراییهای ضد تورمی مانند طلا و اسکناسهای خارجی بالا رفته است.
پشت پرده افزایش تقاضا برای کارت بازرگانی؛ ارز چندنرخی، بستر سوءاستفاده شد
تقاضا برای کارت بازرگانی طی یکی دو سال اخیر شدت گرفته است. کارشناسان معتقدند ناکارآمد بودن سیاستهای ارزی دولت، باعث اقبال به کارت بازرگانی، سوء استفاده از این کارتها و از بین رفتن اعتبار کارت بازرگانی شده است.
دلار رسمی در مسیر کانال ۵۶؟
روند شاخصهای هر دو بازار رسمی و غیررسمی ارز کشور مثبت است. بازار غیررسمی به پشتوانه ریسکهای سیاسی منطقهای نوسان میکند و در مقابل نرخ رسمی ارز نیز جهت جلوگیری از افزایش شکاف میان بازارهای کشور رو به جلو حرکت میکند. به عقیده تحلیلگران اقتصادی همراهی بازار رسمی با رشد نرخهای غیررسمی گرچه میتواند موجب به وجود آمدن انتظارات شود، اما فواید اقتصادی مهمی دارد.
کاهش ۱.۳ میلیارد دلاری صادرات پتروشیمی
دبیرکل انجمن ملی کارفرمایی صنایع پتروشیمی کشور با اشاره به قطعی گاز برخی از شرکتهای پتروشیمی، گفت: متاسفانه این موضوع به تولید فشار آورده است و پیشبینی میکنیم که حداقل ۱ تا ۱.۳ میلیارد دلار از صادرات ما نسبت به پارسال کاهش پیدا کند. اخیرا مدیرعامل شرکت ملی پتروشیمی اعلام کرد که بانک مرکزی اجازه داده ۵۰درصد ارز حاصل از صادرات محصولات پتروشیمی در خود پتروشیمیها سرمایهگذاری شود.
رای به نفع پتروشیمیها
بالاخره بعد از سه سال پیگیری حقوقی پتروشیمیها و دعوای آنها بر سر ماجرای نرخگذاری سرویسهای جانبی از سوی شرکت ملی پتروشیمی، تکلیف آنها با ابطال این نرخنامه مشخص شد. اصلیترین شاکی این دعوا در سامانه کدال تاثیرگذاری این پیروزی حقوقی را با اعلام سود یکهزار میلیارد تومان عمومی کرد.
اما و اگر بازار ارز تجاری
آنچه بهعنوان بازار مبادله ارزی مطرح شده است، اگر بدون دستکاری و دخالت دولتی فعالیت کند، میتواند به تنظیم عرضه و تقاضای ارز منجر شود؛ اما بیم آن میرود که سیاستگذار ارزی اقدام به اجرای سیاستهایی کند که کارآیی این بازار را هم تحت تاثیر منفی قرار دهد.
بازار ارز در محاصره اخبار سیاسی؟
شاخصهای ارزی همچنان درحال رکوردشکنی هستند. بهنظر میرسد اخبار سیاسی منفی منتشر شده در چند روز اخیر فشار افزایشی قابل توجهی را در بازار ایجاد کردهاند. اما در این میان باید اشاره کرد که نرخ ارز عمدتا در نیمه دوم سال صعودی است و بخشی از رشد قیمتهای اخیر به عنوان روند طبیعی بازار ارز شناخته میشود.
افزایش ۷۶ درصدی عرضه اعتباری محصولات پتروشیمی
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی از عرضه اعتباری ۷۲ هزار میلیارد تومان محصول پتروشیمی از ابتدای امسال تا پایان مهر خبر داد و گفت: عرضه اعتباری محصولات در این مدت ۷۶ درصد نسبت به مدت مشابه پارسال افزایش داشته است و پیشبینی میشود تا پایان امسال به بیش از ۹۰ هزار میلیارد تومان برسد.
دارندگان چک بانکی حتما بخوانند/ این چکها پول نمیشوند!
دلایلی باعث میشود چکها قابل وصول نباشند. راهکارهایی هم برای وصول چکهای مشکلدار وجود دارد.
پربازدیدترین مطالب
- اعلام قیمت پایه محصولات پتروشیمی تا 7 بهمن 1403 + دانلود قیمت ها
- تغییرات هفتگی قیمت های جهانی محصولات پتروشیمی تا 17 ژانویه 2025
- رکوردداران رقابت در بورس کالا؛ چهارشنبه 26 دی 1403
- رکوردداران رقابت در بورس کالا؛ دوشنبه 24 دی 1403
- رکوردداران رقابت در بورس کالا؛ دوشنبه 1 بهمن 1403