یکشنبه ۲ دى ۱۴۰۳

پروفایل علی شکیبا نهاد ثبت پروفایل شما

سوابق و شروع به کار

نام واحد تولیدی تولیدات مدت زمان همکاری صفحه شرکت
بهسا پلیمر مستربچ و افزودنیهای پلیمری 8 سال مشاهده
در اوایل که مستربچ در ایران تولید نمی شد، پدر وی به فروش این محصولات وارداتی که از کشورهای آلمان شرقی و غربی و همچنین اتریش وارد ایران می شد، اشتغال داشت و به عبارتی فروشنده رنگ بود. در آن مقطع آقای علی شکیبا نیز در زمینه فروش مستربچ فعالیت می کرد و این فعالیت تا سال 1390 ادامه داشت.

زندگینامه

علی شکیبا در خانواده ای از طبقه متوسط در محله دروازه دولاب تهران به دنیا آمد و در همان جا بزرگ شد. پس از دو دهه به منطقه تهران پارس واقع در شهر تهران نقل مکان کردند. پدر او از ابتدا در صنعت اشتغال داشت و چاقوهای اره ‌ای تولید می کرد. سپس اقدام به تاسیس کارخانه فیلترسازی کرد که پس از مدتی دچار آتش سوزی شد و این واحد تولیدی از ادامه فعالیت باز ماند. پس از آن به صنعت مستربچ روی آورد.



این زمینه ای برای علی شکیبا شد تا در آینده در همین بخش فعالیت خود را ادامه دهد. در اوایل که مستربچ در ایران تولید نمی شد، پدر وی به فروش این محصولات وارداتی که از کشورهای آلمان شرقی و غربی و همچنین اتریش وارد ایران می شد، اشتغال داشت و به عبارتی فروشنده رنگ بود. در آن مقطع آقای علی شکیبا نیز در زمینه فروش مستربچ فعالیت می کرد و این فعالیت تا سال 1390 ادامه داشت.



پس از آن پدر خانواده شکیبا، تولید مستربچ را با برند "بهسا پلیمر" آغاز کرد. این واحد تولیدی ابتدا در منطقه صنعتی تهران پارس فعالیت داشت. سپس کارخانه به شهرک صنعتی شمس آباد منتقل شد و تا امروز در این منطقه مشغول فعالیت است. در خانواده شکیبا سه برادر هستند که به همراه پدرشان در همین واحد تولیدی فعالیت دارند. علی شکیبا مدیر عامل و برادر دیگر وی امیر شکیبا عهده دار امور مالی این مجموعه است.


تحصیلات

علی شکیبا در منطقه دروازه دولاب تهران به مدرسه گلشن رفت و تحصیلات ابتدای خود را در آنجا سپری کرد. سپس وارد مدرسه راهنمایی علامه طباطبایی شد. پس از پایان تحصیلات متوسطه، مدرک کارشناسی خود را در رشته مدیریت از دانشگاه علمی-کاربردی دریافت کرد. وی اکنون دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد در رشته MBA دانشگاه تهران است.


محصولات شرکت

شروع کار بهسا پلیمر با تولید رنگ سفید و برخی از کامپاندهای مهندسی بود. اما اکنون 80 درصد محصولات این کارخانه مستربچ های رنگی و ادتیوها است. در حال حاضر فعالیت این واحد تولیدی شامل انواع مستربچ های سفید، مشکی و رنگی، افزودنی های پلیمری و کامپاندهای مهندسی است.





تنوع کم نظیر و بروز بودن رنگ ها، کیفیت و ماندگاری محصولات و ثبات در تولید باعث شده تا امروزه بهسا پلیمر به عنوان یک برند معتبر و شناخته شده در صنعت ایران بدرخشد. این شرکت توانسته تا با رصد دقیق بازارهای جهانی بروزترین و جدیدترین رنگ های مورد استفاده صنایع مختلف را به مشتریان خود عرضه دارد و با بهره گیری از بروزترین تکنولوژی دنیا در کنار دانش داخلی، جوابگوی نیاز مشتریان خود باشد. محصولات این شرکت قابلیت استفاده در انواع فرآیند های تزریق و فیلم را بر پایه انواع مواد پلاستیکی موجود را دارا بوده و در بالاترین سطح کیفی تولید میشوند.


افتخارات

شرکت بهسا پلیمر برای اولین بار در ایران اقدام به ساخت دستگاه اکسترودر و راه اندازی آن برای تولید مستربچ کرد؛ به همین دلیل موفق شد تا تاییدیه دانش بنیان را دریافت کرده و و جزو صنایع پیشرو –هایتک- ثبت شود



شروع کار بهسا پلیمر با مستربچ سفید بود. با توجه به نیاز به میکس بالا در تولید مستربچ سفید و تنوع محصولات نیاز به دستگاهی بود تا بتواند بالاترین کیفیت را داشته باشد.



تنها نمونه اروپایی موجود با قیمتی بسیار بالا و نمونه کپی شده چینی با کیفیتی به مراتب پایینتر انتخاب دستگاه را مشکل میکرد. نهایتا تصمیم بر این شد تا با تکیه بر دانش داخلی و نیروی جوانی نمونه ایرانی این دستگاه ساخته شود. نهایتا دستگاه تولید مستربچ سفید، پس از بارها آزمون و خطا و صرف هزینه های بسیار توسط خود خانواده شکیبا ساخته شد؛ به همین دلیل بهسا پلیمر به عنوان یک شرکت دانش بنیان شناخته و به ثبت رسید.



این خط تولید اکسترودر که در اصطلاح فنی به نام نیدر شناخته می شود، دارای تفاوتهایی با نمونه مشابه تولید شده در اروپا است که این تغییرات در جهت اصلاح ایرادات نمونه اروپایی صورت گرفته است. نتیجه این تغییرات بازدهی بالاتر نسبت به نمونه خارجی و محصول با کیفیت تر بوده.


ناکامی ها

از آنجا که پروژه ساخت دستگاه اکسترودر بهسا بر مبنای تصاویر و برداشت های ذهنی بود، بارها با شکست مواجه شد. چینی ها همین دستگاه را با روش مهندسی معکوس ساخته بودند؛ اما این واحد تولیدی در بدو تاسیس از امکانات مالی کافی برای خرید دستگاه و ساخت آن به روش مهندسی معکوس، برخوردار نبود.



از این رو با تکیه بر دانش داخلی و سعی و خطا تا ساخت نمونه اولیه پیش رفتند. خانواده شکیبا نمونه اولیه این دستگاه را در سال 1391 با هزینه ای بالغ بر 400 میلیون تومان ساخته بودند که اکنون در محل کارخانه موجود است. آنها در ساخت هر نمونه از این دستگاه با یک سری از اشکالات فنی مواجه می شدند که در ساخت نمونه بعدی اقدام به رفع آن می کردند. این تسلسل ساخت چند بار تکرار شد؛ تا سرانجام به ساخت یک محصول نهایی نایل آمدند. تمام این مراحل مستندسازی شده است که مستند آن از شبکه اول سیمای جمهوری اسلامی ایران پخش شده است.


موفقیت ها

بزرگترین موفقیت بهسا پلیمر ساختن دستگاهی بود که در بالا به آن اشاره شد. این اقدام همراه با ریسک بالا و اطلاعات اندکی صورت گرفت که تنها تعدادی تصویر مبنای ساخت آن بود. برخی از سرمایه گذاران به دلیل ریسک بالا، از مشارکت در این کار پرهیز کردند. به گفته جناب شکیبا به دلیل بومی بودن دانش ساخت دستگاه، هر ایرادی و اصلاحی در این خط تولید قابل ارزیابی و رفع می باشد. این روند تا هنگام ساخت یک خط تولید ایده آل با توانایی تولید انواع محصولات با کیفیت ادامه خواهد داشت.


برنامه آینده

خانواده شکیبا قصد دارند تا در آینده اقدام به انبوه سازی و عرضه دستگاه اکسترودر به متقاضیان داخلی و حتی صادارت آن تحت عنوان برند «بهسا ماشین» کنند. به باور آنها این مسئله موجب پیشرفت ایران در این صنعت خواهد شد چراکه تکنولوژی روز دنیا در این محصول بکار رفته است.



قیمت نمونه خارجی آن حدود 12 میلیارد تومان بوده که هزینه ساخت آن در داخل حدود نیمی از آن است. در خصوص تولید مستربچ های رنگی و ادتیوها و کامپاندها تصمیم دارند تا با توسعه تولید مستربچ های رنگی، بخشی از نیاز صنعت کشور در این حوزه را تامین کنند. علی شکیبا دلیل این کار را بومی سازی محصولات وارداتی و کمک به تامین مواد اولیه برخی از واحدهای تولیدی عنوان می‌کند که در شرایط تحریم با مشکل واردات روبرو هستند.


ارسال پیام
ارسال پیام به علی شکیبا نهاد
عنوان
متن پیام
همه حقوق این سایت متعلق به ویکی پلاست است طراحی و اجرا: نگاه حرفه ای
ویکی پلاست
سلام خوش اومدید
ویکی پلاست، خرید و فروش مواد اولیه نداره
چطور می تونم کمک‌تون کنم؟