سه شنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۳

وکس سیبویه تولیدکننده وکس های دوقطبی و ناقطبی pe و pp

مشکلات ارزی وارد‌کنندگان
در حال حاضر بانک‌مرکزی طبق بخشنامه صادره اعلام کرده است که واردات مواد اولیه موردنیاز تولیدکنندگان را با دلار 28هزار و 500تومانی تامین می‌کند. از طرفی به همین ترتیب خریداران محصولات کارخانه‌های تولیدی نیز به استناد همین بخشنامه پرداختی‌های خود را صرفا مطابق با دلار 28هزار و 500تومانی تسویه می‌کنند و همه می‌دانیم هرچه تولیدکننده به ارز با قیمت بالاتر بازار اصرار کند، خریداران نفعشان در این است که قیمت‌های بازار آزاد را نپذیرند.

به گزارش ویکی پلاست به نقل از دنیای اقتصاد، در حال حاضر شرکت‌های تولیدی برای دسترسی به دلار 28هزار و 500تومانی باید پس از تخصیص ارز معادل ریالی ارز درخواستی یورو یا درهم را به اضافه 6 تا 10درصد بالا‌تر به بانک‌های عامل پرداخت کنند و پس از این پرداخت تازه‌ وارد صف خرید ارز خود بانک‌های عامل می‌شوند که آنها هم اعلام می‌کنند ارزی از طرف بانک‌مرکزی داده نشده است تا خرید و حواله کنند.

این در حالی است که بانک‌مرکزی فقط 30روز برای تامین و حواله ارز تخصیص داده‌شده مهلت داده است. در این بین، تولیدکننده قادر به ترخیص کالا از گمرک هم نیست؛ چون بانک‌مرکزی طبق بخشنامه دیگری از مدت‌ها پیش به بانک‌های عامل اعلام کرده است تاییدیه منشا ارز را که مجوز ترخیص کالا از گمرک است فقط وقتی صادر کنند که ارز حواله شده باشد.

بنابراین به طور خلاصه خود بانک‌مرکزی ارز را تامین نمی‌کند و از آن طرف حتی وقتی تولیدکننده اعلام می‌کند بدون حواله ارز قادر هستم کالا را از گمرک ترخیص کنم باز خود بانک‌مرکزی تا وقتی ارز حواله نشود اجازه ترخیص کالا را نمی‌دهد.

نکته جالب در همین راستا، اینکه به‌تازگی بانک‌مرکزی بخشنامه جدیدی صادر کرده که از همه وارد‌کنندگان اعم از بازرگانی یا تولیدی و حتی دانش‌بنیان برای ورود به صف تخصیص و تمدید ارز، درصدی به‌عنوان وثیقه بلوکه می‌شود. 5درصد برای تخصیص، 10درصد تمدید اول و... .

بنابراین هم‌اکنون وقتی ارز توسط بانک عامل خرید نشود و فرصت 30روزه به اتمام برسد، بانک عامل دوباره سراغ تولیدکننده آمده و درخواست 10درصد مسدودی جدید (علاوه بر 106 تا 110درصد قبلی که برای خرید ارز از پیش برداشته و خریدی هم نکرده) جهت تمدید بار اول می‌کند و به همین صورت به دلیل داده‌نشدن ارز توسط خود بانک‌مرکزی درصد‌های مسدودی و بلوکه افزایش پیدا می‌کند و همین‌طور از تولیدکننده پول بیشتر گرفته می‌شود تا اینکه‌ درصد مسدودی به 100درصد و در جمع با پول خود کالا به 210درصد می‌رسد.

به بیان دیگر بانک مرکزی بیش از دوبرابر پول کالا را از تولیدی گرفته؛ بدون اینکه ارزی خرید و حواله شود یا حتی اجازه دهد کالایی به کشور وارد شود. واقعا نتیجه این اعمال بانک‌مرکزی در بازار قابل بیان نیست؛ چراکه همه می‌دانیم تمام این هزینه‌های بلوکه، خسارت، خواب کالا در گمرک و عدم‌تولید را در نهایت مردم پرداخت خواهند کرد.
 


ویکی پلاست | مرجع بازار صنعت پلاستیک
 

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟ بلی خیر
امتیاز مطلب: 0%

دیدگاه خود را بنویسید

فرستادن دیدگاه

پربازدیدترین شرکت ها

پربازدیدترین محصولات

ویدیوهای آموزشی

همه حقوق این سایت متعلق به ویکی پلاست است طراحی و اجرا: نگاه حرفه ای
قیمت بازار اشتراک قیمت کانال تلگرام تبلیغات
بسپار تجارت آسیا؛ تولید و صادرات کامپاندهای پلیمری قیمت بازار قیمت جهانی تلگرام واتس اپ تبلیغات
ویکی پلاست
سلام خوش اومدید
ویکی پلاست، خرید و فروش مواد اولیه نداره
چطور می تونم کمک‌تون کنم؟