جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳

وکس سیبویه تولیدکننده وکس های دوقطبی و ناقطبی pe و pp

بسپار تجارت آسیا؛ تأمین کننده مواد اولیه پلاستیک و پلیمر و محصولات پتروشیمی

تحلیل بازار
۸ آبان ۱۳۹۹ 0 1093

گزارش بازار محصولات پتروشیمی؛ هفته اول آبان 1399

سرگیجه‌ی بازار بین نیمای افزایشی و دلار کاهشی

سرگیجه‌ی بازار بین نیمای افزایشی و دلار کاهشی
از هفته قبل بود که ریزش دلار شروع شد و فقط در 9 روز کاری گذشته، (27 مهر تا 7 آبان) قیمت دلار صرافی، 4 هزار و 150 تومان کاهش یافت. کاهش دلار صرافی ملی و همچنین دلار بازار آزاد، در حالی بود که میانگین ماهانه نیما در 9 روز کاری گذشته، 700 تومان افزایش داشت. اما انتخاب بازار محصولات پتروشیمی بین افزایش و کاهش کدام بود و جهت گیری معاملات به چه سمتی بود؟

به گزارش ویکی پلاست، در این هفته از 82 هزار و 293 تن عرضه، 58 هزار و 921 تن معامله انجام شد و به رغم افزایش 2 هزار تنی عرضه ها، معاملات 2 هزار و 500 تن کاهش یافت. نسبت معاملات به عرضه در این هفته 71.6 درصد بود در حالی که هفته گذشته، 76.7 درصد عرضه ها، معامله شده بود. میانگین هفتگی معاملات امسال، 67 هزار و 401 تن است و حجم معاملات این هفته، 12.6 درصد پایین تر از میانگین هفتگی معاملات است.

کاهش معاملات محصولات پلیمری در حالی بود که هفته‌ی جاری، هفته اول آبان و زمان شارژ شدن سهمیه ها بود ولی اثر کاهشی مداوم دلار باعث شد، خریداران برای خرید بیشتر، منتظر رسیدن دلار به کف قیمتی باشند.

نگاهی دقیق تر به بازار این هفته نشان می دهد قیمت های پایه در روز دوشنبه، رشد قابل توجهی داشت. میانگین ماهانه دلار نیمایی 925 تومان (3.93 درصد) نسبت به هفته قبل افزایش داشت و 16 گروه کالایی بیش از این درصد افزایش قیمت پیدا کردند. به عبارت دیگر، افزایش قیمت های جهانی هم به کمک دلار نیمایی آمد تا از نظر میانگین رشد، قیمت های پایه‌ی این هفته، رتبه هفتم بیشترین افزایش در 30 اعلام قیمت سال 99 را به نام خود ثبت کند.

اما رشد قیمت های پایه، همزمان بود با تداوم ریزش دلار صرافی ملی و دلار آزاد. این همزمانی، اجازه جهش قیمت ها، مانند آنچه در هفته های گذشته، یعنی زمانی که دلار افزایشی بود را نداد. در مقایسه ای بین قیمت های بازار آزاد محصولات پلیمری، قبل و بعد از اعلام قیمت های پایه، می توان دید بسیاری از کالاها در بازار آزاد، حتی پایین تر از قیمت های هفته قبل هستند و رشد قیمت های پایه، اثری بر افزایش قیمت ها نداشت.

معاملات این هفته محصولات پلیمری در بورس کالا، از حیث گروه های پلیمری هم، نیاز به موشکافی بیشتر دارد. جدول مقایسه ای معاملات گروه های پلیمری نشان می دهد گروه PVC با 5 هزار و 492 تن، بیشترین رشد در حجم معاملات نسبت به هفته گذشته را دارد. این افزایش معاملات در سایه هماهنگی خریداران در رقابت های پایین صورت گرفت و باید خریداران PVC را برندگان معاملات هفته اول آبان دانست.

اما خریداران پ پ، به رغم دو نوبت کاهش سهمیه، این هفته و بعد از شارژ شدن سهمیه ها، باز به رقابت های سنگین بازگشتند و درصدهای بیش از 40 و 50 برای رقابت های پ پ های نساجی و شیمیایی، مجددا در این هفته ثبت شد. البته کاهش هزار و 330 تنی پ پ های نساجی در این هفته و بازگشت از مرز 10 هزار تن هفتگی به 8 هزار تن در عرضه ها، دلیل مهم دیگر افزایش رقابت ها بود. وعده‌های پی در پی افزایش عرضه های پ پ نساجی، هر هفته پوچ از آب در می آید و بازار این گروه کماکان در التهاب است. حفظ کف 10 هزار تن عرضه پ پ های نساجی، می تواند اطمینان بخش بازار باشد و کمی از التهاب و رقابت های این گروه را بکاهد اما...

همان طور که به تجربه ثابت شده، در هفته هایی که توأم با یک روز تعطیلی باشد، بازار با افت کمی در معاملات مواجه می شود که البته ثابت شد در هفته های افزایشی دلار، این نکته نیز چندان تأثیر مهمی ندارد و همچنان باید کاهشی بودن دلار را، دلیل اصلی معاملات این هفته دانست.

قیمت نفت این هفته کاهشی است و در حالی که معاملات این هفته با 41 دلار برای هر بشکه آغاز شد ولی در روندی کاهشی، قیمت برنت روز چهارشنبه به 39 دلار سقوط کرد و در لحظه نگارش این گزارش نیز قیمت هر بشکه نفت برنت در محدود 39 و نفت آمریکا در محدوده 37 دلار است. به دنبال نفت، قیمت نفتا نیز در چند روز گذشته کاهشی بوده و آخرین قیمت آن، 377 دلار است.

دلار صرافی
از ابتدای هفته جاری، دلار صرافی هزار و 630 تومان نسبت به آخرین قیمت هفته گذشته کاهش داشت و از 29 هزار و 380 تومان در روز پنجشنبه 1 آبان به 27 هزار و 750 تومان در پنجشنبه 8 آبان رسید.

دلار نیمایی
میانگین ماهانه دلار نیمایی در روز دوشنبه (روزی که قیمت های پایه اعلام شد)، 929 تومان نسبت به دوشنبه هفته قبل افزایش یافت و به 24 هزار و 602 تومان رسید. افزایش دلار نیمایی از دوشنبه‌ی این هفته تا امروز (پنجشنبه 8 آبان)، 356 تومان بوده است. آخرین قیمت دلار نیمایی 24 هزار و 959 تومان است و این قیمت تنها 41 تومان تا رسیدن به 25 هزار تومانی شدن میانگین ماهانه دلار نیمایی، فاصله دارد.


مقایسه هفتگی عرضه، تقاضا و معاملات محصولات پتروشیمی در بورس کالا از ابتدای امسال تا هفته اول آبان 1399

میزان معاملات هفته پنجم مهرماه : 61.504 تن


مقایسه عرضه، نقاضا و معاملات کالاهای پلیمری



مقایسه فروش دلارصرافی و میانگین هفتگی دلار نیمایی از ابتدای امسال تا 8 آبان 1399

 


ویکی پلاست | مرجع بازار صنعت پلاستیک
 

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟ بلی خیر
امتیاز مطلب: 100%

دیدگاه خود را بنویسید

فرستادن دیدگاه

پربازدیدترین شرکت ها

پربازدیدترین محصولات

ویدیوهای آموزشی

همه حقوق این سایت متعلق به ویکی پلاست است طراحی و اجرا: نگاه حرفه ای
قیمت بازار اشتراک قیمت کانال تلگرام تبلیغات
بسپار تجارت آسیا؛ تولید و صادرات کامپاندهای پلیمری قیمت بازار قیمت جهانی تلگرام واتس اپ تبلیغات
ویکی پلاست
سلام خوش اومدید
ویکی پلاست، خرید و فروش مواد اولیه نداره
چطور می تونم کمک‌تون کنم؟