پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳

وکس سیبویه تولیدکننده وکس های دوقطبی و ناقطبی pe و pp

بسپار تجارت آسیا؛ تأمین کننده مواد اولیه پلاستیک و پلیمر و محصولات پتروشیمی

کاربرد مواد پلیمری در صنعت ساختمان
آیا تا به‌حال فکر کرده‌اید که در بخش‍های مختلف صنعت ساختمان از چه مواد و مصالحی استفاده می‌شود؟ آیا به کاربرد مواد پلیمری در صنعت ساختمان فکر کرده‌اید؟

  به عنوان یک پاسخ کوتاه می‌توان گفت امروزه تقریبا در تمام مراحل ساخت ساختمان یعنی از زیر کف تا بالای سقف مواد پلیمری بکار می‌رود و پلیمرها جایگاه خود را در صنایع راه و ساختمان به خوبی پیدا کرده‌اند. مواد پلیمری در موارد زیادی همچون کفپوش‌ها، دیوارپوش‌ها، عایق‌ها، نماهای بیرونی وداخلی، سقف کاذب روکش های آسفالت پلیمری، روکش‌های بتن پلیمری، بتن‌های اصلاح شده با پلیمرها، چسب‌های ساختمانی، رنگ‌ها و… به کار می‌روند و با توجه به مزایای بینظیر آنها تحقیقات متنوعی در بکارگیری آنها در بخش‌های مختلف صورت می‌گیرد و همه روزه دستاوردهای جدیدی از کاربردهای این مواد در این صنعت ارائه می‌شود.

کاربرد مواد پلیمری در عایق‌های حرارتی، رطوبتی و صوتی

با افزایش علم و پیشرفت فوق العاده تکنولوژی عایق های حرارتی ، صوتی و رطوبتی تولید شده با مواد پلیمری روز به روز در حال پیشرفت است. این عایق‌ها بستگی به نوع و کاربردشان از گرما، جا به جایی، همرفتی، رطوبت، صوت و تشعشع جلوگیری می کند.

انواع عایق ساختمانی پوششی از متریال های مختلف است که بر روی سقف، کف و دیوارها اجرا می شود و باعث جذب و یا کنترل صدای محیطی، جلوگیری از نفوذ و یا خارج یا وارد شدن حرارت از فضای ساختمانی مورد نظر و یا آب بندی ساختمان در برابر ورود آب و رطوبت به داخل ساختمان می شود.

استفاده از انواع عایق ساختمانی باعث افزایش طول عمر ساختمان و کاهش مصرف انرژی در ساختمان می شود. عایق های استفاده شده در ساختمان در انواع مختلف رولی، پانلی و پوشش رنگ برای تمامی ساختمان های مسکونی، تجاری و… به کار می رود. انواع عایق ساختمانی از نظر عملکرد و کاربرد به عایق حرارتی، عایق رطوبتی و عایق صوتی تقسیم می شود که هرکدام انواع مختلفی دارند و امروزه استفاده از مواد پلیمری در انواع عایق‌ها نقش زیادی را ایفا می‌کند.

کاربرد مواد پلیمری در عایق صوتی

زندگی و شرایط مدرن امروزی، افراد را در معرض صدا های مزاحم زیادی قرار می دهد که می تواند بر روی آرامش، سلامت و حتی تمرکز افراد و کارایی شان تاثیر منفی بگذارد. عایق بندی صوتی، از راهکار های اصلی ارائه شده در این زمینه است که امروزه در سطح گسترده ای به کار می روند. عایق کاری صوتی به اقدامات و اضافه کردن المان هایی به منظور جلوگیری از ورود و یا انتقال صوت به داخل فضای مورد نظر گفته می شود.

در گذشته برای عایق بندی صوتی ساختمان ها از مصالح مشخص و محدودی برای عایق بندی سطوح کف، دیوار و سقف فضا های ساختمان ها استفاده می شد و این عملیات باید در حین ساخت صورت می گرفت. اما امروزه عایق صوتی به فرم های بسیار متنوعی در فضای داخلی مورد استفاده قرار می گیرد که علاوه بر المانی ساختمانی و مصالح مانند، تحت عنوان المان هایی روکار در کف، سقف، دیواره ها و یا به عنوان المان هایی دوکاره و دکوراتیو نیز استفاده می شوند.

کاربرد مواد پلیمری در عایق حرارتی

عایق های حرارتی به میزان قابل توجه ای مانع تبادل حرارت می‍شود وهزینه های گرمایش وسرمایش و فضاهای داخلی را تا حد زیادی کاهش می دهند. عایقکاری نقش بسیار مهمی در جلوگیری از اتلاف گرما در فصل زمستان و خنک نگه داشتن فضای داخلی در فصل تابستان دارد. عایق های حرارتی پلیمری نسل جدید عایق های حرارتی هستند که علاوه بر صرفه جویی در مصرف انرژی و حفظ منابع انرژی برای استفاده آیندگان به پاکی محیط زیست نیز کمک می شود.

کاربرد مواد پلیمری در عایق رطوبتی

عایق رطوبتی پلیمری، نوع دیگر از عایق‍‍ها هستند که یک پوشش جهت جلوگیری ورود و خروج آب از رطوبت ناشی از برف و باران و آب های زیر زمینی در استخر ها، پشت بام ها، موزائیک، سرویس بهداشتی، روف گاردن، سطوح فلزی، سیمانی و تمامی سطوح ساختمان می باشد.

کاربرد مواد پلیمری در لوله های پلیمری ساختمانی

لوله‌های پلیمری لوله‌هایی هستند که با کشف خواص و مزایای آن‌ها، امروزه در صنعت و تاسیسات ساختمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این لوله‌ها به علت موادی که در ساخت‌شان به کار رفته، دارای خواص فیزیکی و شیمیایی گسترده بوده که توجه تولیدکنندگان و مصرف کنندگان را به خود جلب کرده است. پلیمرها جایگزین خوبی برای لوله‌های فلزی هستند که دچار خوردگی یا زنگ زدگی می‌شوند. این لوله‌ها سبک و ارزان بوده و نصب آن ها راحت است. از مزایای استفاده از لوله‍های پلیمری می‍توان به مقاومت بالا در برابر خوردگی و ضربه، افت فشار کمتر، انعطاف پذیری بالا و… اشاره کرد. رایج‌ترین کاربرد این لوله‌ها که احتمالا در زمین‌های کشاورزی و باغبانی به چشم‌تان خورده باشد، در سیستم‌های آبیاری و آبرسانی است. همچنین در سیستم‌های تخلیه فاضلاب، توزیع آب در باغبانی، کارخانجات، دامداری، پساب صنعتی و شیمیایی، صنعتی فرآوری مواد غذایی و… از لوله های پلیمری استفاده می‌شود. امروزه این لوله‌های پلیمری جایگزین لوله‌های گالوانیزه در تاسیسات آب و گرم و سرد شده است.

کاربرد مواد پلیمری در بتن

بتن جزء مصالحی هست که در ساختمان بناها مثل ساختمان پل ها ، ساختمان سدها، ساختمان مترو ها، ساختمان فرودگاه ها و ساختمان بناهای مسکونی و اداری و غیره به کار برده می شود. بتن پلیمری مخلوطی متشکل از الیاف‌، رزین‌های پلیمری و سنگ دانه‌های ریز دانه و درشت دانه است. در اختلاط بتن‌های پلیمری از آب استفاده نمی‌شود. در عوض، رزین مایع معروف به مونومر‌، به وسیله‌ی واکنش‌های شیمیایی که با عنوان پلیمری شدن شناخته می‌شوند‌، باعث چسبندگی‌، سفت شدن و کسب مقاومت می‌شود.

کاربرد مواد پلیمری در سنگ ساختمان

سنگ پلیمری نوعی سنگ مصنوعی است که با استفاده از مواد و ترکیبات پلیمری ساخته می شود. افزودن مواد به سنگ های طبیعی و ایجاد فرایند پلیمریزاسیون منجر به تغییر ساختار سیمان و سایر مواد معدنی شده و در اثر کریستاله شدن سیمان، شبکه ای بلورین حاصل می گردد که از ویژگی هایی نظیر آب گریزی، پیوستگی سطحی، مقاومت فشاری بالا و استحکام برخوردار است. این نوع سنگ جز مصالح نوین ساختمانی است و بر پایه استفاده از بتن سیمانی ساخته میشود. ساختار پلیمری و مواد افزودنی در این سنگ ها باعث چسبندگی بین اجزا میشود و مقاومت این نوع مصالح را بالا میبرد.

کاربرد مواد پلیمری در آسفالت

آسفالت به صورت سنتی با استفاده از سنگ و شن و قیر طبیعی و برخی افزودنی‌های دیگر تولید می‌شود. در سال‌های اخیر متخصصین تلاش کرده‌اند که با استفاده از مواد پلیمری قیر استفاده شده در آسفالت را جایگزین کنند تا به مزایای مختلفی دست پیدا کنند. مطابق تحقیقات استفاده از آسفالت پلیمری در بلند مدت هزینه‌ها را تا ۵۰ درصد کاهش می‌دهد. علاوه بر این به دلیل ترک خوردن و آسیب دیدن کمتر، نیاز به ترمیم آن هم به مقدار زیادی کمتر است.
مهمترین خواصی که آسفالت‍های پلیمری دارند عبارت است از:
• چسبندگی بیشتر نسبت به آسفالت سنتی
• قابل استفاده در دمای بالا و پایین
• قابلیت الاستیسیته بهتر
• افزایش انعطاف در دمای سرد
• مقاومت بهتر در برابر تغییر شکل و حرکت
• کمتر بودن حساسیت نسبت به تغییر دما
• افزایش مقاومت کششی
• سخت بودن بیشتر در دمای بالا
برای تولید آسفالت‍های پلیمری از ترکیبات آلی مانند ترموپلاستیک‍ها، ترموست‍ها، ترموپلاستیک الاستومرها، پلی یورتان‍ها، کوپلیمر پلی اتر پلی استر و… استفاده می‌شود.

نتیجه گیری

یکی از صنایعی که امروزه بسیار تحت تاثیر گسترش کاربرد پلیمرها قرار گرفته است، صنعت ساختمان است. مزایای بکارگیری این مواد در ساختمان ها مضاف بر اینکه زیبایی خاصی را به بخش های مختلف آن می دهد، همچنین بسیاری از مشکلاتی که مواد سنتی دارند را برطرف کرده است.  در این مقاله سعی کردیم به بخش‍های مهمی از صنعت ساختمان که مواد پلیمری در آن جای پای خود را باز کرده است اشاره کنیم و به موارد کاربرد مواد پلیمری در عایق‍های حرارتی، رطوبتی وصوتی، کاربرد مواد پلیمری در لوله‌ها، کاربرد مواد پلیمری در بتن، کاربرد مواد پلیمری در سنگ ساختمان و کاربرد مواد پلیمری در آسفالت اشاره کردیم.

شمس جاوید


ویکی پلاست | مرجع بازار صنعت پلاستیک

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟ بلی خیر
امتیاز مطلب: 100%

دیدگاه خود را بنویسید

فرستادن دیدگاه

پربازدیدترین شرکت ها

پربازدیدترین محصولات

ویدیوهای آموزشی

همه حقوق این سایت متعلق به ویکی پلاست است طراحی و اجرا: نگاه حرفه ای
قیمت بازار اشتراک قیمت کانال تلگرام تبلیغات
بسپار تجارت آسیا؛ تولید و صادرات کامپاندهای پلیمری قیمت بازار قیمت جهانی تلگرام واتس اپ تبلیغات
ویکی پلاست
سلام خوش اومدید
ویکی پلاست، خرید و فروش مواد اولیه نداره
چطور می تونم کمک‌تون کنم؟