- تاریخ انتشار ۱۹ خرداد ۱۴۰۴
- تعداد بازدید 61 بازدید
- دسته بندی مدیران
- نظرات کاربران 0 دیدگاه
- اشتراک گذاری

wikiplast.ir
کارآفرینی هنرمندانه از دل پسماندها
او ظرفهای پلاستیکی دورریخته را ذوب میکند و از آنها اشیایی چشمنواز و مرمرین میسازد.
مواد اولیه کار او اغلب شامل بطریهای شامپو، پاککننده لکهها و بطریهای پلاستیکی نوشیدنی میشود؛ موادی که از پسماندها انتخاب میشوند و ضمن احیا و بازگرداندن آنها به چرخه اقتصادی، از آلودگیهای زیستمحیطی میکاهند. البته که ارزشافزوده ایجاد شده در این فرآیند سبز و هنری هم قابلتوجه است.
یکی از محصولات او که زیرصابونی آبیرنگ زیگزاگشکل با خطوط سفید و سیاه است و «یونانی» نامگذاری شده، از کاسههای بازیافتی درست شده و در وبسایت«رودکین ویلسون» ۱۶ دلار قیمتگذاری شده است. در تولید یک زیرلیوانی ۱۴ یورویی دیگر، از پلاستیکهای سیاه و سفید یکبار مصرف و ظرفهای مات غذا استفاده شده است.
رودکین ویلسون که پیشتر مشاور پایداری محیطزیست در تلویزیون و صنعت فیلم بوده است، درباره «وسواس» خود پیرامون بازیافت میگوید که سالها این دغدغه را داشته و همواره خواهان تغییر نگاه جامعه به پلاستیک به عنوان آشغال بوده است.
او در یک مصاحبه تصویری با شبکه خبری سیانبیسی عنوان کرد: «بخشی از کل ماموریتی که وبسایت ما دنبال میکند، تغییر درک جامعه از پسماندهای پلاستیکی و توجه به آن به عنوان یک ماده ارزشمند بوده است.» رودکین ویلسون میخواهد که طرحهایش همزمان جذاب و کاربردی باشند: «توجه و افسون زیادی در اطمینان از جذابیت و زیبایی ترکیب رنگ این محصولات صرف شده و البته نتیجه هم دادهاند.»
او وضعیت کنونی مصرف پلاستیک و بازیافت آن را پر از ایراد میبیند. در حال حاضر، حدود ۳۶درصد از تولیدات پلاستیکی سطح جهان صرف بستهبندی میشود و ۸۵درصد آنها در طبیعت رها میشود (طبق آمارهای برنامه محیطزیست سازمان ملل).
در بریتانیا، برنامه مدیریت پسماندی که «دلگرمکننده» نامیده میشود، فقط ۴۷درصد از پسماندهای پلاستیکی این کشور را بازیافت میکند یا برای بازیافت به کشورهای دیگر صادر میکند (طبق آمارهای رسمی ۲۰۲۱).
رودکین ویلسون، کسب و کار خود را در دوران پاندمی کرونا راهاندازی کرد. ابتدا کار خود را به عنوان یک فروشگاه فیزیکی در لندن آغاز کرد که بطریهای قابل پر کردن محصولات آرایشی، بهداشتی و شوینده را عرضه میکند.
او همچنین یک مرکز بازیافت به فروشگاهش اضافه کرد که در آن به آزمایش روش تبدیل پلاستیکهای قدیمی به لوازم خانه، پرداخت.
یکی از نمونههای این لوازم، زیرصابونیهایی هستند که هماکنون پرفروشترین محصول وبسایت او شدهاند.
او در مورد طراحی این زیرصابونی میگوید: «من محصولی میخواستم که زیبایی بصری داشته باشد و همزمان کارکرد خوبی هم داشته باشد؛ به شکلی که صابون خیلی خوب خشک شود و به ظرف نچسبد.»
محصولات طراحیشده او به جز فروش مستقیم از طریق وبسایت، راه خود را به فروشگاههای مستقل و غرفههای موزهای بریتانیا و برخی از فروشگاههای آمریکا نیز باز کردهاند.
وبسایت او هماینک از یک آپارتمان در شهر مارگیت، در سواحل انگلیس اداره میشود. زمانی که رودکین ویلسون قصد مصاحبه با سیانبیسی را داشت، جلوی تودهای از ظرفهای قرمز و بنفش شکلات نشسته بود که خالی بودند و اعضای وبسایت به جای دورانداختن، آنها را اهدا کرده بودند.
در وبسایت آنها، بخشی هم به چنین هدایایی اختصاص یافته است که افراد میتوانند پیشرفت هدایای خود از جمله، وزن آنها، مراحل تبدیل شدنشان به محصولات و طرحهای جدید و البته میزان صرفهجویی در پیامدهای زیستمحیطی (مانند ردپای کربن) را ردگیری کنند.
این نوع دادهها، برندهای بزرگی را جذب وبسایت آنها کرده است که مشتاق درک بهتر اثرات فعالیت خود بر زمین بودهاند.
یکی از این برندها، شرکت محصولات حمام و مراقبت پوستی لاش (Lush) است که ۳۲کیلوگرم از ضایعات پلاستیکی محصولات خود را اهدا کرد و از آنها در ساخت دوهزار شانه مو استفاده شد.
یک برند خودروی لوکس نیز، پس از مشاهده رودکین ویلسون در تلویزیون، از تخصص او برای بازیافت آستر پلاستیکی کاپوتهای خود استفاده کرد. فروشگاههای «فورتنـــامانـــد میسون» (Fortnum and Mason) نیز پسماندهای پلاستیکی خود را در اختیار رودکین ویلسون قرار میدهند تا با آنها محصولاتی مانند سینی و زیرلیوانی ساخته شود؛ محصولاتی که به دلیل زیبایی و هنر نهفته در آنها، مورد توجه جدی قرار گرفته است.
رودکین ویلسون به دنبال آن است که فعالیتهای خود را توسعه دهد و با نقل مکان به آپارتمان یا فضایی گستردهتر، ضمن بازیافت پلاستیکهای بیشتر، امکان ساخت محصولاتی مانند اسباب و اثاثیه منزل را بررسی کند. برای این کار احتمالا نیاز به ۲۵۰هزار یورو دارد که امیدوار است بخشی از آن با مشارکت همفکرانش تامین شود و بودجهای نیز برای بازاریابی و تعامل با بخش گستردهتری از جامعه اختصاص یابد.
ویلسون امیدوار است شرکتها شروع به پذیرفتن مسوولیت ضایعات پلاستیکی خودشان کنند – هم در فرآیند تولید و هم بعد از اینکه مشتری محصولات آنها را مورد استفاده قرار داد.
او میگوید: «این صنعت متحول خواهد شد و کسبوکارهای خصوصی نوآورانه بیشتری ظهور خواهند کرد که بازیافت سنتی را از شکل امروزش دور خواهند کرد.»
منبع: CNBC / دنیای اقتصاد
-
چگونه «نه» بگویید تا اعتبارتان خدشهدار نشود
ادامه مطلب -
چه زمانی باید پلهای پشت سرتان را خراب کنید؟
ادامه مطلب -
ویژگیهای سازمانهای موفق در دگردیسی
ادامه مطلب -
چه کنید وقتی منتقد درونیتان فرمانروایی میکند؟
ادامه مطلب -
از ایران تا بازارهای بین المللی، فیلم استرچ آراس پلاستیک خوش درخشید
ادامه مطلب -
کدام شرکتها وارد باتلاق فرسودگی شغلی نمیشوند؟
ادامه مطلب
-
پلیاستایرن انبساطی و مزایای استفاده از آن در ساخت و ساز
ادامه مطلب -
۷ گام برای ایجاد فرهنگ سازمانی مناسب هوش مصنوعی
ادامه مطلب -
چه کنید وقتی منتقد درونیتان فرمانروایی میکند؟
ادامه مطلب -
پلاستیکهای بازیافتی، اهداف و دستاوردهای بازیافت پلاستیک استفاده شده
ادامه مطلب -
کوچینگ؛ از توسعه فردی تا تحول سازمانی
ادامه مطلب -
کارآفرینی هنرمندانه از دل پسماندها
ادامه مطلب
-
پی وی سی (PVC) چیست؟ آشنایی با کاربرد و ویژگیهای پلی وینیل کلراید
ادامه مطلب -
پلاستیک مهندسی چیست
ادامه مطلب -
نایلون چیست؟ تفاوت نایلون و نایلکس
ادامه مطلب -
بازیافت پلاستیک: آشنایی با انواع بازیافت پلاستیک و مراحل آن
ادامه مطلب -
گرانول چیست؟ مقاله جامع آشنایی با انواع گرانول و ویژگیهای آن
ادامه مطلب -
دستگاه تزریق پلاستیک چیست؟ آشنایی با انواع دستگاه ها، اجزا و کاربردها
ادامه مطلب